• FOLLOW US

Pertaruh Genre Pop Balada, Betto Khai Tampil Single Janjimu

Penyanyi baharu, Betto Khai mempertaruhkan single Janjimu bagi memberikan pengenalan buat penggemar muzik tanah air terhadap kemunculannya.

Pemuda berasal dari Meru, Klang ini gemar mengetengahkan genre Pop Balada yang menjadi kegilaannya sejak dulu.

Janjimu yang merupakan hasil ciptaan sepenuhnya oleh Betto mengisahkan tentang kisah percintaan di mana seorang lelaki mengalami kekeliruan dan ragu-ragu terhadap kesetiaan pasangannya.

“Lagu ini saya dapat inspirasi berdasarkan pengalaman sekeliling dan diri saya sendiri juga yang pernah dicurangi bekas kekasih. Daripada pengalaman tersebut membuat saya lebih berhati-hati dalam sesebuah perhubungan,” katanya.

Lirik video rasmi Janjimu edaran Media Asia Production Sdn Bhd (Map Music) ini sudah menemui pendengar sejak 12 Februari lalu di saluran Youtube dan juga boleh didapati di streaming platform muzik seperti Joox, Spotify, iTunes, KKBox , Deezer, dan juga Apple Music. – KopiPlanet.com

Teruskan Konsert Tanpa Amy, Search Hanya Ingin Mencari Sesuap Rezeki

Kumpulan Search bakal mengadakan Konsert Apologia Search & Awie tanpa kehadiran vokalis utama kumpulan itu, Suhaimi Abdul Rahman atau Amy Search.

Pemain bass Search, Nasir Daud memberitahu kesibukan perniagaan merupakan sebab Amy tidak dapat memberikan komitmen terhadap konsert yang dianjurkan Imaginex.

“Amy tidak dapat sertai konsert ini sebab dia sibuk dengan perniagaan dan tidak dapat berikan komitmen.

“Kami tidak boleh tunggu lagi, sebab sebelum ini banyak tawaran yang diterima terpaksa ditolak kerana Amy sibuk seperti yang diberitahu oleh pihak pengurusannya.

“Disebabkan itu, kami ambil keputusan untuk teruskan juga konsert ini dengan back-up plan memanggil Datuk Awie sebagai penyanyi gantian.

“Hampir dua tahun kami tiada tawaran untuk mengadakan persembahan. Ini sumber pencarian rezeki kami.

“Saya dah agak orang akan tanya mana Amy dan saya harap tidak ada pihak ketiga yang akan melaga-lagakan Search dengan Amy,” katanya kepada KopiPlanet.con ketika ditemui pada majlis sidang media Konsert Apologia Search & Awie yang berlangsung di Bukit Kiara Equestrian & Country Resort, Kuala Lumpur hari ini.

Sementara itu, Awie atau nama sebenarnya, Ahmad Azhar Othman pula menganggap peluang ini sebagai satu cara untuknya membantu rakan-rakan seperjuangan dalam bidang seni.

“Saya sebagai orang luar tidak berniat mahu campur tangan sebaliknya hanya untuk membantu kawan-kawan selain daripada saya hendak cari makan juga.

“Saya berterima kasih sebab mereka memilih saya untuk bersama-sama menjayakan persembahan ini.

“Untuk konsert ini saya akan menyanyikan lagu-lagu hits Search seperti Fantasia Bulan Madu dan Meniti Titian Usang mengikut cara saya sendiri. Harapnya peminat boleh hadir bersama-sama untuk memeriahkan konsert ini,” katanya.

Selain Amy dan Nasir, Search dianggotai oleh Kid (gitaris) dan Din (gitaris) serta Pae selaku pemain drum menggantikan tempat Allahyarham Yazit.

Konsert itu juga akan menyelitkan segmen tribute kepada arwah Yazit yang meninggal dunia pada 26 September lalu akibat penyakit buah pinggang.

Konsert tersebut bakal diadakan pada 28 Mac ini di The Bee, Publika pada jam 9 malam.

Tiket berharga RM199 (Rock Zone) dan RM299 (VIP) boleh didapati dengan melayari www.ilassotickets.com atau hubungi talian hotline 03-21706333. Pembelian tiket VIP disertakan dengan sehelai t-shirt istimewa, CD dan poster.

Dalam pada itu, Amy ketika dihubungi berkata dia merestui gabungan Search dan Awie walaupun tanpa kehadirannya.

“Saya restu dengan konsert yang diadakan ini dan tiada apa-apa masalah timbul antara kami. Saya beri sokongan dan berharap konsert berjalan lancar.

“Saya tidak dapat berikan komitmen disebabkan terikat dengan perniagaan yang menuntut saya ke luar negara dengan lebih kerap.

“Penganjur beri tawaran dalam masa yang singkat, seharusnya hal-hal berkaitan konsert kena beri sekurang-kurangnya enam bulan lebih awal.

“Ibaratnya, takkan kita sign perjanjian hari ini, esok dah terus nak buat konsert kan?,” ujar Amy. – KopiPlanet.com

Elfira Loy Seronok Jaga Anak, Tidak Percaya Pada Pengasuh

Kehidupan Elfira Loy sudah lengkap dengan kehadiran anak sulungnya, Muhammad Rayyan Khalaf yang dilahirkan pada 1 Oktober tahun lalu.

Pelakon berusia 26 tahun itu berkata dia kini selesa menjaga sendiri anaknya selain mengambil masa itu untuk meluangkan lebih masa bersama ahli keluarga yang lain.

“Sekarang saya jaga anak sepenuh masa. Saya seronok jaga baby sebab sejak terlibat dalam industri lakonan ketika saya berusia 12 tahun, saya tidak pernah lagi berehat lama daripada kerja macam ini.

“Kali ini saya betul-betul rasa rehat selain dapat meluangkan lebih masa dengan ahli keluarga, it’s a great feeling,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pelancaran produk Elegant Cosmetics, Whitening Emulsion yang berlangsung di Hotel Le Meridien, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Elfira yang mula membina nama dalam industri seni tempatan sejak 14 tahun lalu berkahwin dengan Faris Khairol Anuar pada 1 Januari 2019.

Ketika ditanya mengenai kerjaya seni, Elfira berkata, buat masa ini dia lebih senang memperlahankan kerjayanya sebaliknya menumpukan pada kerjasama dengan produk-produk yang melantiknya sebagai duta.

“Saya secara perlahan-lahan akan kembali semula dalam bidang lakonan tapi bukan dalam masa terdekat sebab anak masih kecil. Saya memang tidak percayakan pengasuh, sebaliknya saya hanya akan tinggalkan Rayyan dengan ahli keluarga terdekat saya.

“Buat masa ini, saya hanya aktif melibatkan kerjasama dengan mana-mana produk yang ‘collab’ dengan saya. Seperti contoh, produk Whitening Emulsion Elegant Cosmetics yang saya sendiri sudah cuba dan ia memang sangat berkesan untuk memutihkan kulit selain baunya yang wangi dan segar meyakinkan saya untuk bekerjasama dengan mereka,” katanya lagi.

Sementara itu, produk Whitening Emulsion yang bertinak sebagai agen anti-penuaan, pelilndung sinaran UV serta mencerahkan kulit secara semulajadi ini dijual pada harga RM79.90 (semenanjung Malaysia) dan RM84.90 (Sabah dan Sarawak) seunit. – KopiPlanet.com

Sedia Bersemuka, Aliff Syukri Mohon Maaf Pada Ali & Balu Abam

Usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri memohon maaf dan bersedia bersemuka dengan Ali Puteh dan keluarganya susulan kontroversi yang melibatkan mereka baru-baru ini.

Menurut Aliff, 33, dia enggan memanjangkan lagi cerita di antara mereka dan terbuka untuk bertemu dengan Ali atau nama sebenarnya, Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan serta ibunya, Sabariah Arshad dan balu Abam, Nor Hidayah Mohd Ali.

“Saya mohon maaf pada Ali, ibunya serta Hidayah dan saya bersedia bersemuka dengan mereka. Saya mohon maaf bukan bererti saya salah sebaliknya tidak mahu panjang-panjangkan cerita. Biarlah saya mengalah sahaja, saya juga berharap orang luar di sana berfikir sebelum mengutuk saya.

“Saya tahu saya tidak berhak campur tangan, tapi saya tidak akan bertanya kalau pihak di sebelah sana (Hidayah) tidak bercerita. Kalau saya tahu jadi macam ini, saya memang tidak akan pergi (buat temu bual). Lepas jadi macam ini, saya ada hubungi Hidayah tapi dia tidak angkat mungkin dia pun tertekan dengan isu ini,” katanya.

Beliau berkata demikian  ketika ditemui pada majlis sidang media khas yang diadakan di ibu pejabat D’Herbs, Kota Damansara hari ini.

Aliff sebelum ini teruk dikecam kerana dikatakan menjadi punca kepada ‘perbalahan’ di antara Ali dan kakak iparnya.

Menerusi video kontroversi itu, Aliff bertanyakan tentang harta peninggalan arwah Abam sehingga mencetuskan kemarahan Ali yang melemparkan kata hinaan kepada kakak iparnya.

Ditanya mengenai sama ada dia ingin menurunkan video tersebut, Aliff berkata dia tidak akan berbuat demikian malah menafikan dakwaan mengatakan dia hanya mengejar keuntungan.

“Saya tidak buat duit pun dengan siarkan video itu. Bagi saya, kalau content itu memalukan saya sampai ramai mencerca saya itu bukan content yang bagus.

“Sekali lagi saya tegaskan, saya tidak bersalah apabila bertanyakan soalan sebab dia ang bercerita. Sebagai manusia biasa, takkan saya tak respons bila orang dah bercerita sebegitu,” ulasnya lagi.

Arwah Abam atau nama sebenarnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan meninggal dunia pada 10 Februari lalu akibat demam panas.

Balu dan anak arwah, Syed Uthman Hamzah kini menetap di kediaman ibu bapanya di Sabak Bernam selepas didakwa dihalau oleh ahli keluarga Abam seperti mana yang terkandung dalam video yang ditemu bual oleh Aliff.

Sementara itu, dalam sidang media yang sama, Aliff berkata dia akan mengambil tindakan undang-undang terhadap seorang individu bernama Ustaz Abu Syafiq Al-Asy’ary berikutan kenyataannya yang didakwa memfitnah produk jualan usahawan tersebut.

“Dalam pada saya terkait dengan kontroversi mengenai keluarga arwah Abam, ada pula seorang insan ini yang mengatakan saya kaya disebabkan jual produk haram.

“Ustaz ini buat fitnah kata produk-produk saya semuanya haram dan bagi makan keluarga saya dengan hasil haram. Disebabkan fitnah yang dilemparkan itu, habis jualan produk saya jatuh. Bukan sikit-sikit ya jatuh dia.

“Sehubungan itu saya beri masa selama 24 jam untuk dia tarik balik semua kenyataan yang dimuat naik serta membuat permohonan maaf secara terbuka.

“Jika tuntutan itu tidak dibuat, saya tidak teragak-agak failkan saman fitnah dan saman malu terhadap individu ini. Jangan ambil publisiti ini untuk bankrapkan (perniagaan) saya,” ujarnya lagi yang ditemani peguam, Hasshahari Johari Mawi dari Hasshahari & Partners.

Hasil pemerhatian, ustaz tersebut dilihat sudah menurunkan kesemua statusnya yang menghina dan memfitnah Aliff di media sosial miliknya. – KopiPlanet.com

Nadia Brian Tak Kisah Berkemban Asal Ikut Kesesuaian Watak

Bakal tampil dengan filem Ratu Kala Jengking: Puteri Keranda, Nadia Brian berkata dia tidak kisah untuk melakonkan babak yang memerlukannya berkemban sekiranya ia sesuai dengan jalan cerita sesebuah naskhah itu.

Menerusi filem arahan Bade Hj. Azmi itu, terdapat adegan di mana Nadia perlu berkemban bagi menghidupkan wataknya sebagai Cik Siti yang mengahwini seramai 99 lelaki sepanjang kehidupannya.

“Pada tahun 1950-an, berkemban di sungai adalah biasa jadi kalau tak buat tak nampak real pula sebab itu saya cuba buat babak itu nampak lebih baik.

“Mula-mulanya tiada babak berkemban dalam sungai tapi atas kehendak abang Bade yang mahu ikut latar masa filem itu, jadi berkemban saja yang sesuai.

“Suami pula sentiasa menyokong kerjaya saya, kami tengok sama-sama semasa tayangan perdana dan dia tidak kisah mengenai babak itu,” katanya ketika ditemui pada majlis tayangan perdana Ratu Kala Jengking: Puteri Keranda yang berlangsung di MM2 Cineplexes, E-Curve Mutiara Damansara baru-baru ini.

Ratu Kala Jengking: Puteri Keranda akan menemui penonton bermula 27 Februari ini. Filem terbitan A. Aida Production ini turut dibintangi Datuk Fizz Fairuz, Mas Khan, Amar Asyraf, Dayang Areeda, Fauziah Nawi, Octavia Manrose, Firman Siagian, Raja Azmi dan Eyra Hazali.

Selain perlu melakonkan aksi berkemban, antara cabaran lain yang dihadapi pelakon berusia 29 tahun ini ialah apabila dia perlu berdepan dengan kala jengking sebenar sepanjang menjalani penggambaran.

“Walaupun ada beberapa babak dilakonkan secara CGI, namun begitu ada juga beberapa adegan saya perlu berdepan dengan 18 ekor kala jengking semasa babak di atas katil. Memang bahaya kalau kena sengat, rasanya boleh terus masuk hospital.

“Selain itu, saya juga kena golekkan diri dan terjun ke kawasan gaung tanpa sebarang bantuan daripada pelakon aksi. Semua itu merupakan pengalaman yang berharga buat saya sepanjang bergelar anak seni,” ujarnya lagi.

Ratu Kala Jengking: Puteri Keranda mengangkat tema cerita rakyat sebenar yang berlaku di Kota Tinggi, Johor di mana seorang wanita dikenali sebagai Cik Siti pernah berkahwin dengan 99 lelaki. Setiap suaminya ditemui mati secara misteri sehari selepas berkahwin sehingga penduduk kampung berasa curiga dengan Cik Siti. – KopiPlanet.com

Ali Puteh Tuntut Aliff Syukri Bertaubat, Mohon Maaf Pada Ibunya

Usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri diminta bertaubat kerana telah berjaya memecah belahkan dua buah keluarga yang kini menjadi cemuhan masyarakat.

Menurut adik arwah Abam,  Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan, 31, atau Ali Puteh, dia memohon agar Aliff tampil memohon maaf kepada ibunya, Sabariah Arshad berhubung perkara tersebut.

Ali menambah dia berasa kecewa kerana usahawan itu terlebih dahulu menyiarkan rakaman video bersama kakak iparnya, Nor Hidayah Mohd Ali tanpa mendapatkan kenyataan daripada keluarga arwah Abam terlebih dahulu.

“Bertaubatlah (Aliff Syukri), kau pecah belahkan keluarga orang. Kau pun akan mati (satu hari nanti). Apa perasaan kau kalau anak-anak kau berebut harta juga nanti. Arwah abang saya baharu sahaja pergi, dah timbul cerita begini. Saya nak berpesan pada Datuk Aliff, datanglah minta maaf pada ibu saya.

“Niat dia (Aliff) datang nak bagi sumbangan itu dah baik tapi bila dia bertanyakan tentang hal keluarga kami itu adalah sangat tidak adil kepada balu dan kami sebagai ahli keluarga arwah.

“Tentang kakak ipar saya pula, kenapa perlu diceritakan tentang aib keluarga kepada orang luar. Katakanlah Hidayah tak tahu benda itu direkod, tapi kenapa perlu diceritakan, itukan aib kami sekeluarga,” katanya

Dia berkata demikian ketika ditemui pada majlis sidang media khas yang diadakan di The Port Bandar Utama, Petaling Jaya, hari ini.

Dalam pada itu, Ali dengan rendah diri memohon maaf kepada kakak iparnya di atas keterlanjurannya memanggil wanita itu berhati binatang seperti yang dimuat naik di Instagramnya sebelum ini.

“Saya dengan rendah diri memohon maaf kepada Hidayah di atas keterlanjuran saya. Saya pun sudah tarik balik kenyataan itu di media sosial. Saya juga dah maafkan semua pihak yang mencerca saya di atas kesilapan itu.

“Biasalah hati tengah marah, saya pula tengah serabut pada ketika itu bila tengok banyak mesej masuk di IG yang mencerca dan mengata saya makan harta anak yatim, itu semua dusta belaka,” ujarnya lagi.

Sebelum ini, Ali dikecam warga net kerana menghina kakak iparnya secara terbuka di media sosial selepas penyebaran sebuah video temu bual Aliff bersama Hidayah diperkatakan umum.

Isi video itu menyebut ahli keluarga arwah Abam tidak membenarkan Hidayah menggunakan kenderaan milik arwah selain kad bank juga disimpan oleh Ali dan kakak sulung arwah.

Mengulas mengenai perkara itu, Ali menjelaskan selaku ahli keluarga mereka mahu menyelesaikan isu itu satu persatu sebelum sebarang tindakan boleh diambil.

“Mengenai isu kereta, pihak pakcik saya akan menyerahkan kereta kepada Hidayah dalam masa terdekat kerana itu memang niat arwah untuk menghadiahkan kereta Myvi itu kepada isterinya.

“Pihak keluarga memang akan uruskan satu persatu urusan harta arwah. Tidak logik untuk kami selesaikan semuanya sedangkan arwah baharu sahaja meninggal dunia. Benda-benda ini semuanya perlukan masa,” ulasnya lagi.

Arwah Abam atau nama sebenarnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 32, meninggal dunia pada 10 Februari lalu selepas dua hari memgalami demam panas.

Arwah meninggakan seorang balu, Nor Hidayah Mohd Ali dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah yang kini berusia lapan bulan. – KopiPlanet.com

Akui Penakut, Filem Jodoh Syaitan Cabar Diri Aprena Manrose

Pelakon Aprena Manrose mengakui dirinya seorang yang penakut namun disebabkan ingin mencabar diri, dia tidak teragak-agak untuk menjayakan watak dalam filem Jodoh Syaitan.

Memegang watak sebagai seorang wanita misteri, Aprena menyifatkan pengalamannya berlakon di bawah arahan Ismail Bob Hasim sesuatu yang menyeronokkan.

“Saya gembira apabila diberi peranan watak seorang pontianak memandangkan belum pernah melakonkan watak sebegini.

“Tidak dinafikan ia memberikan cabaran tersendiri memandangkan saya sendiri seorang yang penakut. Jadi, saya kena betul-betul jadi berani untuk menjayakan watak yang diberikan ini.

“Alhamdulilah, penerbit sendiri iaitu arwah abang Assey banyak berikan keyakinan. Tanpa arwah, mungkin saya tidak akan terbabit dalam filem Jodoh Syaitan.

“Lagipun saya tidak perlu menjalani sesi casting untuk filem ini dan semuanya telah dipermudahkan. Saya anggapi ia satu rezeki yang tidak dijangka sebagai pelakon baharu,” katanya.

Jodoh Syaitan yang diterbitkan oleh Da Mation Media merupakan hasil idea penerbitnya, Allahyarham Datuk Mokharul Shamsul Mokhtar atau lebih dikenali sebagai Assey.

Menurut pengarahnya, Ismail Bob, ketika ditawarkan untuk mengarahkan filem ini, pada mulanya dia menolak pelawaan tersebut kerana mahu memberikan fokus terhadap kerja-kerja yang lain terlebih dahulu.

““Apabila kami berjumpa lagi dan arwah memujuk saya. Kemudian saya letakkan syarat bahawa saya tidak menjanjikan sebarang keuntungan atau pulang modal untuk menghasilkan filem ini dan arwah bersetuju.

“Kemudian ketika saya tanya filem apa yang ingin dihasilkan, arwah memberitahu dia mahu menghasilkan filem seram komedi memandangkan ia antara genre yang cukup digemari penonton,” ujarnya yang sudah mengarahkan 17 buah filem setakat ini.

Filem bergenre seram komedi yang bakal ditayangkan bermula 5 Mac ini turut dibintangi Sofi Jikan, Allahyarham Abam Bocey, Jay Iswazir, Kamarool Hj Yusoff dan Fauziah Nawi. – KopiPlanet.com

Sinopsis Jodoh Syaitan:

Filem Jodoh Syaitan mengisahkan tentang Megat, seorang pemuda kampung yang sering menemui kegagalan dalam percintaan dan diminta ibunya, Mak Timah untuk pulang ke kampung kerana ingin mengahwinkannya dengan seorang gadis bernama Mawar.

Pada masa sama, Tok Salleh bersama dua pengikut setianya yang juga kawan Megat di kampung iaitu Awang dan Kulup sedang sibuk mencari mayat untuk dipaku, dengan harapan ia hidup semula untuk dijadikan isteri kepada Tok Chai bagi
memenuhi hawa nafsunya.

Apakah yang akan terjadi seterusnya, jangan lupa saksikan filem Jodoh Syaitan di pawagam seluruh negara pada 5 Mac 2020. – KopiPlanet.com

Faizal Tahir & Dayang Nurfaizah Akan Tampil Dengan Single Duet?

Siapa mahu menyangkal kehebatan dua penyanyi hebat iaitu Faizal Tahir dan Dayang Nurfaizah. Berbekalkan lebih dua dekad pengalaman dalam bidang muzik tempatan, dua figura ini dikatakan bakal tampil dengan single duet bersama.

Perkara itu timbul selepas Faizal baru-baru ini ada memuat naik sebuah video di laman Instagramnya dengan kapsyen ‘X Missing U’.

Pada hari yang sama juga, Dayang dilihat turut memuat naik kapsyen yang sama di akaun Instagramnya.

Single yang masih belum ditetapkan tarikh pelancarannya itu pasti membuatkan peminat setia kedua-dua penyanyi hebat ini tidak sabar menantikan kemunculan lagu itu di persada muzik tempatan.

Sebagai teaser, anda boleh lihat perkongsian yang dimuat naik Faizal dan Dayang di Instagram masing-masing. – KopiPlanet.com

 

View this post on Instagram

 

X Missing U

A post shared by Dayang Nurfaizah (@dayangsayangkamu) on

 

View this post on Instagram

 

x missing u

A post shared by FT (@faizal_tahir) on

Permohonan Maaf Yang Tiada Kekesalan, DSV Teruskan Saman

Usahawan terkenal, Datuk Seri Hasmiza Othman atau Datuk Seri Vida menegaskan dia akan tetap meneruskan tuntutan saman malu terhadap selebriti Azwan Ali.

Walaupun Azwan dilaporkan sudah membuat permohonan maaf namun tindakannya itu dilihat tidak menunjukkan sebarang kekesalan.

“Saya akan teruskan saman terhadap Azwan biarpun dia sudah buat permohonan maaf. Kalau anda lihat permohonan maaf itu, dia buat dalam nada tiada kekesalan.

“Bukan saya nak panjang-panjangkan cerita tapi perkara ini telah merobek hati saya apabila dia mempermainkan soal kematian dua anak lelaki saya sebelum ini.

“Saya tak boleh nak hadap perkara ini sebab saya tak boleh nak dapatkan mereka (allahyarham anak) kembali. Sekarang pemergian mengejut mereka dibuat main pula,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pada majlis sidang media Datuk Seri Vida Saman Malu Terhadap Azwan Ali yang diadakan di Hotel One World, Petaling Jaya hari ini.

Sementara itu, peguam DSV, Adnan Seman menjelaskan tuntutan saman malu itu bukan bertujuan untuk menuntut wang ringgit sebaliknya ingin membaiki reputasi DSV yang telah dicalarkan oleh Azwan.

“Bagi pihak anak guam, saya akan menfailkan tuntutan saman pada Isnin atau Selasa ini di Mahkamah Shah Alam. Mahkamah yang akan tentukan nilai ganti rugi am bergantung kepada reputasi plaintif (DSV).

“Prinsip saman diteruskan bukan bertujuan untuk dapatkan wang sebaliknya saman untuk dapatkan kembali reputasi anak guam saya yang telah dicalarkan,” katanya.

Konflik di antara DSV dan Azwan tercetus apabila Azwan memuat naik sebuah video menghina dan mencerca DSV serta anaknya yang sudah meninggal dunia.

Kontroversi itu tercetus gara-gara Azwan dikatakan tidak berpuas hati apabila tidak menerima sebarang bayaran ketika dijemput menghadiri festival makanan yang dianjurkan DSV dan anaknya, Cik B atau nama sebenarnya, Edlynn Zamilleen Muhammad Amin, 15.

Pada 11 Februari lalu, Azwan melakukan sidang media membuat permohonan maaf kepada DSV berhubung perkara tersebut. – KopiPlanet.com

Pelakon Emma Maembong Kini Sah Bergelar Isteri Shazli

Dengan sekali lafaz, pelakon popular Emma Maembong sah bernikah dengan lelaki pilihan hatinya , Mohamad Syazli Datuk Azhar, kira-kira jam 11.58 pagi tadi.

Menerusi laporan portal Astro Gempak, majlis pernikahan Emma atau nama sebenarya Fatimah Rohani dan Syazli yang berlangsung di Shah Alam itu dihadiri ahli keluarga dan sahabat terdekat kedua-dua pasangan.

Pengantin lelaki telah membawa mas kahwin sebanyak  RM2,000 dan senaskah Al-Quran kepada pihak perempuan.

Perkara tersebut disahkan menerusi video yang dirakam secara langsung oleh kakak Emma, dikenali sebagai Beby Maembong di laman sosial Instagramnya.

Beby membuat rakaman secara langsung sekitar hari pernikahan Emma menerusi ruangan IG Storynya  bermula pukul 11.30 pagi, Khamis. – KopiPlanet.com