• FOLLOW US

Selepas Muhammad Sajjad, Kini Safiey Illias Post Video Berbikini

Sebelum ini, usahawan selebriti Muhammad Sajjad Kamaruzzaman @ Nur Sajat pernah mendapat kecaman netizen gara-gara memuat naik video berbikini ketika berada di luar negara.

Bagaimanapun, kali ini seorang lagi usahawan selebriti iaitu Safiey Illias pula mengikut jejak langkah Nur Sajat apabila turut tampil berbikini di laman sosial Instagram.

“Jom mandi,” tulisnya ringkas di ruangan caption video berkenaan.

Namun begitu, ternyata tindakan Safiey Illias memuat naik video berkenaan sememangnya turut mengundang kecaman daripada netizen.

“Kenapa nak lawan kuasa tuhan? Tak takut ke? Tak nampak ke ape yg dh belaku, bencana alam sana sini. Tak reti bersyukur lagi ke @safieyillias94.

“Mmg mengundang kecaman netizen la mu ni. Org kecam/nasihat bukan nk jatuhkan mu, sbb nk igtkan sesama manusia hokayyy,” ujar seorang netizen yang menggunakan nama @qurayshin87.

Malah, ada netizen yang meminta supaya orang ramai untuk memboikot produk yang dijualnya dan tidak ketinggalan ada yang mengatakan ia merupakan strategi pemasaran yang dilakukannya. – KopiPlanet.com

Ikut Nasihat Peminat Punca Khai Bahar Jarang Post Aktiviti Peribadi

Walaupun boleh dikatakan sudah berada pada tahap selesa sebagai seorang penyanyi, Khai Bahar tetap menghargai segala teguran yang diberikan peminat terhadap dirinya.

Menurut Khai, peminat ada menasihatkannya agar kurangkan memuat naik mengenai aktiviti peribadinya di laman sosial agar eksklusiviti dirinya sebagai seorang penghibur terjaga.

“Peminat ada menegur saya supaya tidak terlalu menunjukkan semua aktiviti yang saya lakukan di laman sosial. Sebenarnya, saya ada sahaja melakukan aktiviti yang menjadi kebiasaan seperti berkaraoke, cuma saya tidak post seperti mengikut saranan peminat.

“Selain itu, saya turut menghadkan aktiviti saya dan hanya keluar seminggu dua kali, itu pun keluar lepak dengan kawan-kawan. Saya masih lagi Khai Bahar yang dahulu (walaupun sudah semakin dikenali),” katanya kepada KopiPlanet.com.

Khai ditemui pada majlis ramah mesra bersama kelab peminatnya, Khai Bahar Empire (KBE), Greatest Love of Khai Bahar (GLOKB) yang diadakan di Dewan Besar Tun Rahah, Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur hari ini.

Ini merupakan penganjuran kali kedua GLOKB yang mana ia dihadiri lebih daripada 600 peminat termasuk dari Singapura. Dalam majlis tersebut, penyanyi yang popular dengan lagu Luluh ini turut membawa kesemua trofi yang pernah dimenanginya sepanjang hampir tiga tahun berkecimpung dalam bidang seni.

Selain itu, pelbagai aktiviti menarik turut diadakan seperti cabutan bertuah, ‘flash mob’ daripada peminat serta persembahan tarian kebudayaan daripada penari cilik.

Semasa majlis itu, Khai sendiri turut mendendangkan sebanyak lapan buah lagu bagi memeriahkan lagi majlis yang bertemakan biru dan putih itu.

“Majlis ini merupakan acara tahunan yang diadakan bagi menghargai sokongan peminat yang tidak jemu menyokong saya. InsyaAllah, kami akan adakan lagi pada tahun-tahun akan datang dan pastinya lebih meriah lagi,” katanya. –
KopiPlanet.com

Artikel: Nur Fatin Marzuki
Pelajar Praktikal UiTM Puncak Perdana

Linda Rafar Mohon Maaf, Akui Kesilapan Kongsi Perbualan Peribadi

Penyanyi dan pelakon telah memohon maaf bagi pihak Zizan Razak gara-gara berkongsi perbualan peribadi mereka di laman sosial Instastory.

Berkenaan dengan tindaan yang dilakukannya itu, ahli kumpulan Elite itu berkata, ia merupakan satu langkah silap yang telah dilakukannya.

“Linda nak minta maaf bagi pihak Zizan. Maksud sebenar Zizan ialah mereka yang berperangai bodoh sombong.

“Linda akui yang tersilap post private conversation. Sepatutnya tak patut berlaku,” ujarnya Linda yang dimuatnaik menerusi Instastrory miliknya itu.

Sebelum ini, Zizan mendapat kecaman ramai pihak gara-gara kenyataan ‘not our level’ yang dikatakan dituju kepada kerjaya jururawat menerusi perbualan Whats App bersama Linda.

Malah, pelawak itu juga sebelum ini sudah menjelaskan bahawa ayat tersebut bukan ditujukan kepada mereka yang bekerja sebagai jururawat.

Dalam pada itu, Linda juga menyatakan bahawa niat pelawak itu sangat baik kerana mahu memberi semangat kepada dia dan keluarga. – KopiPlanet.com

Zizan Razak Perjelas ‘Not Our Level’ Bukan Tuju Pada Kerjaya Jururawat

Pelakon dan pelawak Zizan Razak memberikan penjelasan bahawa ayat ‘Not Our Level’ menerusi perbualan Whats App antara dia dan Linda Rafar bukanlah ditujukan kepada kerjaya jururawat.

Zizan menerusi Instastory miliknya menjelaskan, isu mengenai ayat tersebut bukanlah ditujukan kepada pekerjaan dan sebaliknya ialah perangai bodoh sombong.

“Assalamualaikum saya ucapkan kepada nurse yang berada di seluruh Malaysia. Dalam isu ‘not our level’ saya tidak merujuk kepada pekerjaan ya.

“Yang saya sampaikan ialah perangai bodoh sombong. So tak kisah apa bentuk pekerjaan pun yang bodoh sombong dia bukan level saya termasuk juga rakan artis,” jelasnya.

Sebelum ini, penyanyi Linda Rafar memuat naik Whats App perbualannya bersama Zizan di Instastory miliknya sehingga pelawak berkenaan mendapat kecaman segelintir netizen.

Baru-baru ini, Linda meluahkan rasa kesalnya terhadap sikap jururawat di sebuah hospital apabila permintaannya untuk menukar cadar katil ibunya tidak diendahkan jururawat di situ.

Dalam pada itu, Zizan menyatakan dia terserah sekiranya ada pihak yang cuba untuk memanipulasi kenyataan yang dibuatnya itu.

“Jumpa di akhirat kelak,” ujarnya. – KopiPlanet.com

“Bukan Nak Tayang Aurat, Hanya Kongsi Telatah Mak Yong” – Jaa Suzuran

Penyampai radio Era, Jaa Suzuran tidak berniat untuk menunjuk keseksiannya menerusi video yang dimuatnaik di laman Instagramnya, baru-baru ini.

Jaa menerima kritikan negatif daripada netizen gara-gara dirinya yang hanya tampil dengan membuka seluar dan hanya memakai seluar pendek ketat ketika seorang wanita mahu menyapu ubat dilututnya.

“Saya tahu aurat itu harus perlu dijaga, tetapi yang sebenarnya saya hanya nak tunjuk telatah Mak Yong yang mahu menyapu ubat di kaki saya. Cuma peminat lebih fokus kepada pemakaian saya.

“Sebelum ini pun saya selalu juga memakai seluar pendek sewaktu bermain bola sepak, namun tiada orang tegur pula cara berpakaian saya ketika itu,” katanya kepada KopiPlanet.

Jaa ditemui pada majlis sidang media programThe Amazing Sunway City Challenge yang berlangsung di Sunway Resort & Spa, Subang Jaya, hari ini.

Sementara itu, Jaa turut melahirkan perasaan teruja kerana terpilih mewakili Malaysia dalam pertandingan itu yang mana turut melibatkan sembilan lagi selebriti media sosial dari seluruh Asia.

Menurut Jaa, 24, dia memasuki pertandingan ini bukan semata-mata mahu menempa populariti, tetapi sebaliknya untuk mengharumkan nama Malaysia ke persada Asia.

“Saya terharu apabila dipilih mewakili Malaysia. Saya masuk ini pun untuk mencabar diri melakukan pelbagai cabaran lasak yang disediakan termasuk seperti aktiviti bungee jumping dan flying fox.

“Pada masa sama, saya juga nak cuba mencabar diri untuk mengatasi ketakutan terhadap benda tinggi (gayat), ” katanya. – KopiPlanet.com

Artikel: Syafiqah Othman
Pelajar Praktikal UiTM Puncak Perdana

Nelydia Tarik Diri Saat Akhir, Pengarah Cari Pengganti Watak Juita

Pengarah Shahrulezad Mohameddin menyatakan dia kini sedang mencari pengganti untuk watak Juita bagi drama bersiri Nur 2 yang akan menjalani penggambaran pada bulan hadapan.

Shahrulezad berkata, pencarian pengganti watak berkenaan terpaksa dilakukan memandangkan pelakon asal untuk watak itu, Nelydia Senrose menarik diri saat-saat akhir.

“Hi guys. Officially abam nak announce yang @nelydiasenrose tak jadi join cast of #NUR2 due to her personal reason which is abam respect lah. Mungkin watak tu terlalu daring utk dia yg sedang mengerjakan umrah sekarang.

“So hmm…entahlah…serabut abam nak fikir saper nak ganti. Last minute sangat dah. Lantak lah. Korang boleh tolong fikirkan tak saper nak nak jadi Juita ni? Susah susah kang biar aku jer pegang watak tu kang. With good lighting abam rasa macam boleh masuk jer provided suara kena dubbing lah 😂😂😂 hahaha…gelak gelak jugak. Aku stress ni,” luahnya.

Luahan berkenaan dibuat oleh pengarah berkenaan menerusi laman sosial Instagram miliknya dengan turut dipaparkan perbualannya menerusi Whats App dengan pelakon tersebut.

Dalam pada itu, menerusi perbualan itu juga, Nelydia menjelaskan dia terpaksa menolak tawaran itu saat akhir setelah tidak mendapat persetujuan daripada keluarganya.

“Mmmm. B dah bincang and talk to my family and they don’t agree and let me bawak watak Juita. B pun rasa lepas balik umrah ni for me to bawak watak Juita is too heavy,” jelasnya. – KopiPlanet.com

Foto: Instagram Nelydia Senrose & Shahrulezad

Raja Ilya Akhirnya Dedahkan Gambar Perkahwinan Di Instagram

Seperti semua yang sedia maklum, aktres Raja Ilya sudah pun selamat mendirikan rumah tangga pada tanggal 23 Disember lalu di Perth, Australia.

Rata-rata peminat sudah tidak sabar untuk melihat gambar perkahwinan Raja Ilya dengan suaminya, usahawan kelahiran Australia yang dikenali sebagai Trent Garrett.

Hari ini, aktres berusia 33 tahun itu akhirnya berkongsi gambar hari bahagianya itu di laman Instagramnya, sebentar tadi.

Menerusi foto tersebut, aktres berusia 33 tahun itu kelihatan jelita memakai busana moden berona putih yang dihiasi perincian renda sementara suaminya kacak menggayakan persalinan sut biru.

“Saya sangat terharu dengan dan bersyukur dengan segalanya. Terima kasih saya ucapkan kerana menjadi sebahagian daripada majlis ini. Terima kasih di atas semua ucapan, hadiah dan doa daripada kalian,” tulis Raja Ilya.

Sebelum ini, pereka gaun perkahwinan aktres itu, Raffiey Nasir terlebih dahulu berkongsi gambar di Instagramnya yang menunjukkan pelakon itu sudah sah bergelar isteri.

Rata-rata peminat mengucapkan tahniah di atas berita gembira tersebut dan mendoakan kebahagiaan pasangan suami isteri baharu itu! – KopiPlanet.com

Shiha Belum Terfikir Hijrah Ke Indonesia, Hargai Peminat Di Sini

Penyanyi kecil molek, Shiha Zikir belum terfikir untuk terus berhijrah dan menetap di Indonesia biarpun kerjaya nyanyiannya dilihat lebih berkembang di sana daripada di Malaysia.

Menurut Shiha, 29, dia merasakan perlu terlebih dahulu mengukuhkan kedudukannya dalam industri seni tanah air sebelum memulakan langkah di negara luar.

“Walaupun saya dilihat agak menyinar di negara jiran tapi nampaknya masih belum rezeki saya di sini. Saya tak tahu apa silapnya tapi saya percaya rezeki masih belum berpihak pada saya.

“Walaupun begitu, saya tetap berpuas hati dengan apa yang sudah saya capai setakat ini. Bagi saya yang popular tidak semestinya bagus dan begitu juga sebaliknya.

“Lagipun saya sangat menghargai peminat di tanah air yang selama ini tidak henti-henti memberikan sokongan buat kerjaya seni saya,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Shiha ditemui pada majlis sidang media Todak Fest yang diadakan di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Dalam perkembangan lain, Shiha kini bakal tampil dengan single terbaharu bergenre dangdut, Pipiyama yang akan dilancarkan awal bulan depan.

“Walaupun saya tidak berapa menggemari dangdut tapi saya cuba juga untuk luaskan pasaran di Indonesia. Kiranya saya bawakan dangdut versi sopan,” katanya berseloroh.

Nama Shiha mula menyinar di Indonesia apabila dia terlibat sebagai peserta Dangdut Academy Asia musim ketiga, tahun lalu. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Shiha Zikir

Lil’ J, Chaleeda Tampil Single Bahasa Melayu Berjudul Bestfriend

Bintang rap yang mula meningkat naik, Lil’ J kini tampil dengan single pertamanya berjudul Bestfriend. Lebih menarik menerusi single tersebut, Lil J berkesempatan berkolaborasi dengan penyanyi kelahiran Thailand, Chaleeda Gilbert.

Lil’ J merupakan salah seorang penyanyi rap yang dicungkil bakatnya oleh Joe Flizzow menerusi program 16 Baris yang kini sudah pun memasuki musim kedua.

Bestfriend merupakan hasil ciptaan bersama Joe Flizzow, Alif dan SonaOne.

Lil’ J yang sebelum ini lebih selesa membuat persembahan dalam bahasa Inggeris berani tampil untuk menyampaikan lagu dalam bahasa Melayu yang merupakan satu bahasa asing buat Chaleeda juga.

Walau bagaimanapun ia tidak menjadi halangan buat kedua-duanya untuk menyampaikan lagu ini dengan baik.

Bestfriend kini sudah boleh dimuatnaik menerusi laman penstriman muzik seperti Raku, Spotify, Joox dan Apple Music.- KopiPlanet.com

Tiada Gambar… Majlis Perkahwinan Raja Ilya Jadi Tanda Tanya Peminat

Kalau diikutkan tanggal 23 Disember lalu merupakan detik bahagia buat pelakon Raja Ilya yang mendirikan rumah tangga.

Pada tarikh tersebut, pelakon berkenaan telah menjadi isteri kepada jejaka yang yang hanya dikenali sebagai TWG setelah mereka mengikat tali pertunangan pada Oktober lalu.

Tidak seperti kebanyakan pasangan yang mendirikan tangga akan berkongsi momen dan foto-foto perkahwinan di media sosial, berbeza pula dengan pelakon itu.

Sehingga kini, Raja Ilya tidak memuat naik walau sekeping pun gambar majlis perkahwinannya yang berlangsung di Perth, Australia sehingga menimbulkan tanda tanya peminat sehingga pelbagai spekulasi dibuat.

Kali terakhir pelakon Soulmate Hingga Jannah itu mengemaskini laman sosial Instagramnya adalah pada 23 Disember lalu, iaitu tujuh jam sebelum majlis perkahwinannya berlangsung.

Menerusi video berkenaan itu juga, Raja Ilya turut mendapat ucapan tahniah daripada para peminat dan rakan-rakan pelakon.

Sekiranya sudah mendirikan rumah tangga, team KopiPlanet.com ingin mengucapkan Selamat Pengantin Baharu kepada Raja Ilya dan suami. – Kopiplanet.com