• FOLLOW US

Gemar Cabar Diri, Farah Nabilah Sudah Lali Dengan Komen Negatif

Rentetan teruk di kecam oleh netizen berhubung pengacara kayu dan kaku dalam MeleTOP baru-baru ini selaku pengacara gantiaan kepada Neelofa yang sedang bercuti, pelakon Farah Nabilah mengakui dirinya kini sudah lali dengan komen-komen tersebut.

Menurut Farah, 27, dia mengakui gemar melakukan sesuatu yang baru dan menyahut cabaran yang ada bagi mengembangkan lagi sayapnya dalam bidang hiburan.

“Sudah pasti saya gementar semasa mengacara MeleTOP, tetapi saya terima tawaran ini sebagai cabaran sebab sampai bila tidak mahu cabar diri kita. Selalu kalau berlakon kita ikut skrip, ini pun saya ikut skrip cuma bila mengacara macam ini rupanya kita kena secara spontan. Kalau tengok abang Nabil dia sudah biasa.

“Saya takut juga tersalah cakap nanti kena kritik pula. Namun ini pengalaman yang bagus sebab pertama kali. Saya tidak kisah dengan komen netizen janji pengalaman itu yang penting. Sekarang saya macam sudah lali dengan komen negatif itu dan kalau saya pentingkan apa mereka cakap, saya tidak berlakon pun,” ujarnya kepada KopiPlanet.com.

Farah ditemui pada sidang media Showcase In Love with Farah Nabila & Friends bagi misi kemanusiaan ADRF Malaysia yang berlangsung di Tanjong Lounge, PWTC, Kuala Lumpur hari ini.

Sementara itu, selaku duta kepada misi kemanusiaan ADRF yang bakal berlangsung 28 April ini, Farah turut melakukan cabaran baru kerana bakal mendendangkan dua buah lagu menerusi showcase istimewa yang bakal berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), bermula pukul 3 hingga 6 petang.

“Ini pertama kali juga saya akan menyanyi secara live nanti bersama rakan-rakan artis yang lain. Saya macam biasa suka mengambil cabaran tersebut dan pihak ADRF sendiri minta saya untuk menyanyi sebab kalau ikutkan menjual baju dan sebagainya untuk kumpul dana macam sudah biasa dan mereka mahu lakukan kelainan.

“Sudah pasti saya gementar hendak menyanyi depan orang ramai dan saya akan masuk kelas vokal minggu depan. Lagu yang bakal dinyanyikan adalah kelmarin dari kumpulan Seventeen dan I’ll Never Love Again dari Lady Gaga. Kita buat ini untuk untuk kumpul dana,” katanya.

Terbaharu, selain showcase yang bakal diadakan nanti, Farah bakal bergandingan bersama Fikry Ibrahim menerusi slot Akasia Tv3 Mac ini. Selain drama Farah juga membintangi sebuah filem sulungnya tidak lama lagi.

Harga tiket Mini Showcase ‘In Love With Farah Nabilah & Friends’ sudah mula dijual dengan harga RM350 (VIP), RM280 (GOLD) dan RM180 (Silver) dan sebarang info lanjut boleh hubungi nombor tertera; 013-3117021/017-6498709. – KopiPlanet.com

Artikel oleh: Fatin Marzuki
Pelajar Praktikal Puncak Perdana

Lady Gaga Dedah Hubungan Dengan Tunang Sudah Berakhir

Penyanyi Amerika Selatan Stefani Joanne Angelina Germanotta atau dikenali sebagai Lady Gaga, 39, mendedahkan telah putus tunang bersama Christian Carino, 49, baru-baru ini.

Menurut sumber People, penyanyi popular lagu Bad Romance enggan memberitahu punca sebenar pasangan ini mengakhiri tali pertunangan mereka kepada umum.

“Ia tidak dapat diselamatkan lagi. Hubungan kadangkala berakhir. Namun tiada sebarang kisah dramatik di sebaliknya,” katanya.

Sementara itu, berita kekecohan tentang perpisahan ini tersebar ketika anugerah Oscar di mana Gaga diumumkan tercalon dalam pelakon terbaik menerusi filem A Star is Born.

Sebelum ini, Christian tidak menghadiri anugerah Grammy 2019 malah Gaga turut tidak memakai cincin pertunangan telah menimbulkan spekulasi peminat mengenai hubungan mereka.

Terdahulu, pasangan ini mula menjalinkan hubungan serius sejak tahun 2017 dan mengumumpertunangan mereka bulan Oktober tahun lalu. – KopiPlanet.com

Inteam Berharap Suhaimi Saad Berfikiran TerbukaTerima Kenyataan

Penyanyi kumpulan nasyid Inteam berharap agar Suhaimi Saad berfikiran terbuka dalam menerima pendapat awam.

Menurut Mohd Syahril Abdul Khalid atau Syah mengatakan Suhaimi tidak perlu mendedahkan isu ini di media sosial.

“Sebenarnya, saya berharap agar Suhaimi berfikiran terbuka dan tidak bersikap berpendirian tentang pendapat umum.

“Malah, Suhaimi tidak seharusnya mewar-warkan di media sosial lebih-lebih lagi melibatkan rumah tangga.

“Jadi, saya sangat mengambil berat tentang anak- anak dia jika dia sudah tiada, saya risau keadaan yang akan terjadi kepada anak-anaknya,” ujar Shah kepada KopiPlanet.com

Inteam ditemui majlis pelancaran dan sidang media penjenamaan semula radio Ikim sempena ulang tahun ke-27 di Grand Bluewave Hotel, Shah Alam, Selangor.

Di samping itu, Abdul Rahim turut mengatakan bahawa mereka ada mengeluarkan kenyataan rasmi tentang Inteam dan sikap sebenar Suhaimi.

“Saya ingin nyatakan jika ada terbaca kenyataan rasmi Inteam terhadap isu ini, anggota kami tidak setuju dengan pendapat Suhaimi dan berharap agar berhati-hati dalam mengeluarkan pendapat serta menghormati pandangan awam.

“Suhaimi yang kami kenal, dia mempunyai ketegasan dan prinsip hidup. Jadi kami cuma mampu untuk memberi nasihat dan teguran yang baik,” katanya.

Sebelum ini, Suhaimi ada mengeluarkan kenyatan bahawa dia telah digugurkan daripada Konsert Amal 4Nomena di Universiti Antarabangsa Malaysia (UIAM) pada 20 April nanti.

Shah berkata “Sebenarnya, pihak penganjur kami tidak menggugurkan Suhaimi dalam konsert ini sebaliknya merehatkan dia sementara waktu dan kami hormati keputusan mereka.

“Buat masa sekarang kami tidak mahu menjemput dia kerana isu kenyataan yang telah tular di media sosial akan menimbulkan keburukan pada nama Inteam,” ujarnya.

Selain Syah dan Rahim, Inteam turut dianggotai oleh Hisyam yang ditubuhkan pada tahun 1998. Terdahulu, Suhaimi pernah menyertai kumpulan ini dan menamatkan kontrak pada tahun 2015 kerana mengambil keputusan untuk bergerak secara solo. – KopiPlanet.com

Artikel:Syafiqah Othman
Pelajar praktikal : UiTM Puncak Perdana

Janna Nick Enggan Komen Dikatakan Bergaduh Dengan Sheila Rusly

Pelakon Janna Nick enggan memberikan sebarang kenyataan bagi menjawab dakwaan sesetengah pihak yang mengatakan dia bergaduh dengan produser Sheila Rusly.

Menurut Janna, dia sangat menghormati Sheila Rusly dan suami, Azman Jinggo yang banyak menabur budi terhadap dirinya sejak mula menceburi bidang seni.

“Saya tiada sebarang komen (dikatakan bergaduh dengan Sheila Rusly). Saya menghormati JS Pictures (syarikat produksi milik Sheila dan Jinggo) serta saya banyak terhutang budi dengan mereka.

“Saya menganggap Sis Sheila dan Papa J sebagai orang yang terhormat dalam industri ini, jadi saya tidak layak untuk beri apa-apa komen,” katanya kepada KopiPlanet.com

Janna ditemui pada majlis taklimat media Drama Festival Kuala Lumpur 2019 (DFKL 2019) yang diadakan di Theatrette, Balai Berita NSTP Bangsar, Kuala Lumpur semalam.

Pada majlis itu, Janna dan Izzue Islam telah diumumkan sebagai duta DFKL 2019 yang mengangkat tema ‘Positif Selalu’.

Hubungan Janna dengan pasangan suami-isteri itu dikatakan dingin apabila Sheila dan Jinggo tidak memasukkan sebarang promo melibatkan Janna menerusi drama Leftenan Zana di laman Instagram mereka.

Menerusi drama rantaian bercorak ketenteraan itu, Janna memegang watak utama sebagai Leftenan Zana. Drama terbitan JS Pictures itu turut dibintangi Redza Rosli, Aprena Manrose, Hairee Othman dan Sheila Rusly.

Rata-rata peminat juga mendakwa hubungan mereka bermasalah kerana Janna kini dilihat tidak lagi menghabiskan masa bersama Sheila yang diibaratkan seperti ibu kedua Janna selepas ibu kandungnya.

“Sebelum ini saya ada berjumpa dan bertanya kepada mereka tapi tiada pula mereka menunjukkan apa-apa reaksi negatif (terhadap saya).

“Apa yang penting sekarang ini saya fokus dengan kerjaya saya dan saya pun nampak mereka semakin sibuk dengan karier mereka juga,” kata Janna lagi.

Diminta mengulas mengenai hubungannya kini dengan Sheila dan Jinggo, Janna secara ringkas berkata, “Saya tetap berpegang pada jawapan ‘no comment’ dan saya hanya akan mengulas sekiranya pihak di sebelah sana ada mengeluarkan apa-apa kenyataan”. – KopiPlanet.com

Bakal Berkahwin Buat Kali Kedua, Fasha Tak Beriya-Iya Buat Persiapan

Bakal kembali memegang status sebagai seorang isteri pada hujung bulan Mac ini, pelakon Fasha Sandha berkata setakat ini persiapan perkahwinannya sudah 30 peratus selesai.

Menurut pelakon berusia 35 tahun ini, dia tidak terlalu beriya-iya melakukan persiapan untuk perkahwinan kali ini.

“Saya percaya mana-mana ibu tunggal yang bakal berkahwin semula akan memiliki perasaan sama. Saya kurang beriya-iya untuk buat persiapan kahwin kerana ia perkahwinan buat kali kedua.

“Selain itu, saya sedang sibuk dengan tuntutan kerja pada ketika ini. Jadi, persiapan untuk majlis perkahwinan kali ini juga serba sederhana,” kata Fasha kepada KopiPlanet.com

Fasha ditemui pada sesi taklimat media Drama Festival Kuala Lumpur 2019 (DFKL 2019) di Theatrette, Balai Berita NSTP Bangsar, Kuala Lumpur hari ini.

Masih enggan mendedahkan tarikh dia bakal diijabkabulkan dengan Aidil Aziz, Fasha bagaimanapun sudi berkongsi cerita yang dia akan bernikah di masjid di kampung halamannya di Perlis.

Pasangan ini akan mengadakan dua majlis resepsi bagi meraikan sanak saudara dan rakan taulan.

“Saya akan mengadakan majlis resepsi secara kecil-kecilan sahaja selepas majlis akad nikah nanti dan akan dihadiri keluarga terdekat.

“Manakala, majlis resepsi yang berlangsung di sebelah pihak lelaki akan berlangsung secara besar-besaran, di Rembau, Negeri Sembilan. Maklumlah, ia perkahwinan pertama buat Aidil pastinya dia mahukan majlis lebih meriah,” kata Fasha.

Terdahulu, Fasha bertunang dengan Aidil pada tanggal 18 November lalu selepas beberapa bulan berkawan rapat.

Hasil perkahwinan terdahulu, Fasha dikurniakan sepasang cahaya mata, Putra Rayfal Ramli, 5, dan Puteri Raysha Jemyma, 4. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Fasha Sandha

Fasha Sandha Bangga Promosi Kuala Lumpur Walaupun Bukan Duta

Pelakon Nur Fasha Sandha Hassan, 35, atau lebih dikenali sebagai Fasha Sandha baru-baru ini telah meluangkan masa bersama anak-anaknya iaitu Putra Rayfal Ramli Rizal, 6, dan Putri Rasya Jemaima, 5, beserta keluarga di Menara Kuala Lumpur.

Perkongsian tersebut dibuat oleh Fasha menerusi entri Instagram miliknya menerusi gambar anak-anak serta keluarganya yang telah di muat naik.

“Hari ni hari keluarga. Bawak depa ke tempat kegemaran I dan anak-anak. Bangga sungguh jadi anak Malaysia, dan amat berbangga sebab I menjadi penyebab BFF naik ke atas Menara KL untuk pertama kali.

“Hari ni depa kagum dengan kecantikan tempat ni dan terus nak tempah tempat tu untuk bawa pasangan masing-masing. Ibu bangga sebab berjaya mempromosikan Kuala Lumpur walaupun ibu bukannya duta,” ujarnya.

Sementara itu, Fasha turut menambah bahawa dirinya tidak menyangka masih ramai yang belum pernah ke Menara tersebut meskipun tinggal di Kuala Lumpur.

“Terima kasih sahabatku kerana datang, I Love You. Kepada yang tak dapat datang, ibu faham, jadual tak mengizinkan. Takpe,” tulisnya lagi di ruang kapsyen gambar berkenaan. – KopiPlanetcom

Kredit Foto: Instagram Fasha Sandha

Bella Dally Mula Berani Kongsi Gambar Tunang Di Instagram

Setelah menjadi tunangan orang, pelakon Bella Dally, 28, akhirnya mula berani berkongsi gambar pertama bersama tunangnya, Arif di laman Instagram.

Walaupun Bella baru sahaja mengikat tali pertunangan pada 12 Januari lalu tetapi dia tidak pernah memuat naik gambar tunangnya itu di media sosial.

Sementara itu, pelakon kelahiran Sabah ini turut meletakkan kapsyen pada gambar tersebut “Yang tenang untuk badai saya. Bayi Libra yang menunjukkan mereka sedang menyambut ulang tahun kelahiran.”

Rata-rata rakan artis dan pengikut meninggalkan ruangan komen dengan menyokong dan mendoakan kebahagiaan pasangan ini.

Terdahulu, Bella pernah mendirikan rumah tangga bersama pelakon Nazim Othman pada 10 September 2016. Setelah tiga tahun bersama, akhirnya pasangan ini bercerai tanpa dikurniakan cahaya mata. – KopiPlanet.com

Difitnah Leher Penuh Gigitan Cinta, Zara Zya Mahu Blogger Mohon Maaf

Pelakon Zara Zya menerusi entri di laman Instagramnya hari ini menuntut penulis di sebuah laman blog untuk memohon maaf secara terbuka kepadanya menerusi satu artikel yang didakwa telah memfitnahnya.

Zara atau nama lengkapnya, Zainurul Razia Mohd Zainuddin, 34, berkata tajuk tersebut secara terang-terangan berbentuk fitnah dan boleh dikenakan tindakan undang-undang.

“Terdapat satu posting bertajuk ‘Hari Kekasih Kantoi Leher Zara Zya Penuh Love Bite? melalui blog Kami di Facebook yang cuba menjatuhkan reputasi Zara.

“Kenyataan fitnah tersebut langsung tidak berkaitan dengan isi kandungan artikel tersebut. Zara percaya blogger tersebut cuba mendapatkan populariti murahan dengan tajuk-tajuk sensasi namun ianya jelas satu fitnah dan menjatuhkan nama baik Zara.

Menurut pelakon drama Monalisa itu, dia telah merujuk kepada peguam peribadinya, Datuk Hifdzi Hamzah berhubung perkara tersebut dan pihaknya menggesa penulis blog itu untuk menurunkan artikel tersebut dalam masa tiga hari.

“Tajuk tersebut jelas memberikan gambaran negatif dan menimbulkan salah faham sekiranya pembaca hanya membawa tajuk tanpa membaca isi kandungan seluruhnya.

“Zara meminta blogger tersebut memadamkan posting tersebut dan membuat permohonan maaf secara terbuka dalam masa tiga hari atau Zara akan mengambil tindakan undang-undang bagi membersihkan nama baik dan reputasi Zara.

“Fitnah tersebut turut memberikan kesan buruk kepada imej keluarga dan perniagaan Zara. Zara berharap pihak-pihak di luar sana tidak mengambil kesempatan di atas populariti seseorang artis untuk kepentingan peribadi,” tulisnya.

Sementara itu, Zara turut mempersoalkan tindakan penulis yang meletakkan gambar pelakon Zarina Zainuddin yang dijadikan sebagai muka depan yang tiada kena-mengena tajuk blog tersebut.

Rata-rata netizen meninggalkan komen mereka bersetuju dengan tindakan Zara yang mahu membawa perkara ini ke muka pengadilan agar dapat memberi pengajaran kepada semua pihak yang terlibat. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Zara Zya

Zul Huzaimy Nak Buang Stigma Buruk Orang Pada Mat Motor

Berazam mahu membuang stigma buruk masyarakat terhadap golongan mat motor, pelakon Zul Huzaimy Marzuki, 41, tampil dengan penubuhan sebuah kelab motosikal, Spark Malaysian Club (Spark) yang menghimpunkan golongan mat motor daripada pelbagai latar belakang.

Kelab yang mula ditubuhkan pada penghujung tahun lalu itu setakat ini telah mengumpulkan lebih 4,000 ahli dari serata Malaysia.

“Kalau kita tengok banyak orang sering pandang serong pada golongan mat motor. Mereka akan dicop sebagai mat rempit oleh segelintir masyarakat yang mengaitkan mereka dengan aktiviti negatif itu.

“Disebabkan itu, saya tampil dengan kelab ini bagi membukti mat motor bukanlah mat rempit sebaliknya kami juga punyai visi dan misi dalam kehidupan sama seperti orang lain.

“Untuk kelab Spark ini sahaja kami sudah merancang pelbagai aktiviti menarik dan sihat untuk setiap ahlinya selain kami juga akan mengadakan ekspidisi jelajah ke seluruh negara,” katanya kepada KopiPlanet.com

Zulhuzaimy yang merupakan presiden Spark Malaysian Club ditemui pada majlis pelancaran kelab tersebut yang diadakan di Cheras, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Turut hadir pada majlis itu ialah timbalannya, Datuk Farid Kamil serta ikon-ikon selebriti Spark seperti Cat Farish, Mamat Sepah, Kazar dan Dayana Roza.

Hanya menggenakan yuran tahunan sebanyak RM10, Spark akan menjalankan satu acara besar-besaran yang akan berlangsung pada 2 Mac ini iaitu All Riders Gathering (ARG) Spark Malaysian Club di Puteri Harbour, Iskandar Puteri, Johor Bahru.

Menerusi festival itu, pelbagai acara menarik diadakan seperti autoshow, pameran agensi kerajaan, persembahan aksi lasak motosikal serta konsert yang bakal dijayakan Zamani Slam dan kumpulan Sweet Child.

“Kami sudah melakukan jelajah bersama ahli-ahli Spark sejak tahun lalu dan antara negeri yang sudah kami singgah seperti Kedah dan Perak. Untuk ARG Spark ini, kami adakan besar-besaran bagi menghargai setiap ahli kelab dan pelbagai aktiviti sudah dirangka agar dapat menarik minta pengunjung ke sana.

“Banyak manfaat kami berikan kepada ahli kelab antaranya seperti khairat kematian selain pelbagai kursus keusahawanan yang akan diadakan bagi memberi nilai tambah kepada ahli.

“Kami juga tidak lupa untuk melakukan CSR (corporate social responsibility). Akan datang kami akan membawa pelajar-pelajar tahfiz untuk ‘day out’. Kami akan bawa mereka bersiar-siar di sekitar Putrajaya dan KLCC selain meneroka Petronasains dan Aquaria,” kata Zul lagi. – KopiPlanet.com

Sari Yanti Keguguran, Jalani Pembedahan Selepas Janin Tak Bergerak

Pelakon Sari Yanti terpaksa menjalani pembedahan setelah doktor mengesahkan kandungannya yang baru mencecah usia tiga bulan tidak lagi bergerak.

Menerusi laman Instagram milik suami Sari Yanti, Jep Sepahtu berkongsi foto anak perempuan mereka, Dariya Inara dan meluahkan rasa sedih dengan dugaan yang menimpa terhadap isterinya.

“Minggu lepas abah bawa Eya teman mama pergi hospital nak tengok adik. Adik Eya dah nak masuk 3 bulan dah.

“Sekali masa check up haritu doctor bagitau adik Eya tak bergerak lagi dah. Doakan mama Eya selamat operation harini ya. @sariyanti @dariyainaraofficial,” tulisnya.

Sementara itu, rata-rata rakan artis dan pengikut turut mendoakan Sari Yanti dipermudahkan urusan sepanjang menjalani pembedahan.

Sari Yanti dan Jep mendirikan rumah tangga pada 25 Februari 2017. Pasangan ini dikurniakan cahaya mata perempuan Dariya Inara yang berusia 9 bulan. – KopiPlanet.com