• FOLLOW US

Karier Nyanyian Makin Sendu, Elly Mazlein Tumpu Pengacaraan & Lakonan

Ketika detik awal kemunculannya dalam bidang seni bermula pada tahun 1997, ternyata Elly Mazlein lebih dikenali ramai sebagai seorang penyanyi dan pernah melahirkan beberapa buah album.

Bagaimanapun, sekarang ini pemilik nama sebenar Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi itu lebih kerap tampil di kaca televisyen menerusi lakonan dan pengacaraan.

“Saya akui yang karier nyanyian saya sekarang ini agak sendu dan suam-suam kuku sahaja. Kini saya lebih banyak terbabit dalam dunia lakonan dann pengacaraan.

“Mungkin sudah ditentukan rezeki saya dalam nyanyian semakin berkurangan, tetapi ada rezeki lain yang telah saya peroleh sekarang. Asalkan saya masih lagi terus bertahan dalam industri hiburan,” jelasnya.

Menurut Elly, selain aktif berlakon, ternyata bidang pengacaraan juga sudah semakin sebati dalam dirinya dan banyak tawaran mengacara yang diterimanya.

Elly berkata, dia sendiri tidak menyangka akan terbabit secara lebih serius sebagai pengacara dan menganggap ia satu cabaran tersendiri buat dirinya.

“Sejak diberi peluang menjadi pengacara untuk Anugerah Skrin 2018, tawaran menjadi pengacara memang tidak henti-henti sehingga ada yang terpaksa saya tolak.

“Apa pun saya bersyukur dengan peluang yang diterima sekarang ini. Malah, saya juga tidak kisah dikritik dan menerima sebarang teguran untuk diperbaiki supaya lebih baik,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Elly Mazlein

Along Cham Tidak Pernah Halang Zila Saeron Lawat Anak

Walaupun sudah tidak mempunyai ikatan sebagai pasangan suami isteri, namun pelakon dan pelawak Along Cham tidak pernah sesekali mempunyai niat untuk memisahkan kasih sayang antara anak tunggalnya, Ahmad Danial dengan bekas isterinya, Zila Saeron.

Along atau nama lengkapnya Muhammad Nizamudin Ahmad, 36, berkata selama ini dia tidak pernah menghalang Zila daripada menziarahi Daniel yang kini tinggal bersama Along dan keluarga di Johor.

“Saya dah lama maafkan dia dan di dalam hati ini pun tidak ada dendam langsung. Apatah lagi, dia ibu kepada anak saya.

“Syurga anak saya tetap di bawah tapak kaki ibunya. Jadi, kasih di antara anak dan ibu takkan terputus,” kata Along kepada KopiPlanet.com

Along ditemui pada majlis pelancaran filem Tiada Tajuk yang berlangsung di Kompleks Sogo, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Filem arahan Mawi itu akan ditayangkan di pawagam bermula 4 April ini.

Menurut Along buat masa ini fokusnya adalah untuk memberikan pendidikan yang terbaik buat Danial selain enggan anaknya mengetahui kisah silam yang berlaku terhadap kedua ibu bapanya sebelum ini.

“Sekarang fokus saya memang untuk berikan pendidikan yang terbaik untuk dia. Saya mahu dia dapat bimbingan seimbang baik dari segi akademik dan juga agama.

“Sekarang Daniel bersekolah di sebuah madrasah di Johor dan kalau boleh saya memang tak nak dia tahu mengenai kisah silam saya dan bekas isteri, tetapi tengoklah sampai bila boleh sorok, lambat-laun dia pasti tahu juga,” ujarnya lagi.

Mengakui kini sedang berkawan rapat dengan seseorang, Along bagaimanapun berkata dia masih belum bersedia untuk melangkah ke fasa seterusnya.

“Anak saya boleh terima (pasangan baharu), cuma saya yang perlukan masa untuk yakin dengan diri sendiri supaya dapat jadi ketua keluarga yang baik.

“Bagi saya apa yang berlaku dulu (penceraian) tetap ada hikmahnya daripada Allah SWT dan saya pun tak sepenuhnya meletakkan salah pada dia seorang.

“Apa yang berlaku itu kerana kelemahan saya sebagai suami dia ketika itu dan ia kekurangan daripada kami berdua dalam perhubungan,” kata Along lagi.

Along dan Zila sah bercerai talak satu pada 29 Ogos 2016 selepas enam tahun hidup bersama.

Susulan penceraian itu, Along mendapat hak penjagaan kekal anak mereka, Ahmad Danial manakala, Zila diberi hak lawatan. – KopiPlanet.com

Bella Astillah Mahukan Ketenangan, Enggan Kongsi Video Kepada Umum

Isteri kepada pelakon dan penyanyi Aliff Aziz, Bella Astillah menyatakan buat masa ini dia mahukan ketenangan untuk berbincang dengan ahli keluarga dan mendekatkan diri dengan Allah.

Bella menerusi laman sosial Instagramnya berkata, dia juga berkata kini berasa lega apabila mendapat tahu kebenaran dan berani bersemuka untuk mengaku kesalahan dan meminta maaf.

“Ramai yang meminta saya untuk post video, ada juga segelintir mengatakan saya fitnah. Saya tidak akan sesuka hati ikut emosi untuk post tanpa bukti.

“Tapi setelah saya fikir adalah lebih baik saya tunjuk kepada keluarga dan yang terlibat sahaja. Maaf yang tersinggung dengan cara saya berkongsi masalah ini,” jelasnya.

Menurut Bella, apabila isu antara suaminya dan Octovia Manrose timbul, dari semasa ke semasa dia menerima banyak mesej daripada memberi kata-kata nasihat, sokongan, dorongan sehinggalah kecaman.

Ujarnya, dia juga menerima dengan hati yang terbuka terhadap semua yang berlaku dan menganggap ia semua adalah ujian yang datang silih berganti.

“Saya juga manusia biasa yang pasti buat kesilapan. Seandainya ada segelintir dan mana-mana pihak yang mengatakan pendapat mereka soal perkongsian saya berkenaan rumah tangga kelmarin adalah salah, mungkin pandangan setiap manusia lain-lain termasuklah saya.

“Semoga ramai menjadikan ini sebagai iktibar kerana ada wanita yang takut untuk bersuara. Segala yang baik kita perbaiki jadikan teladan malah yang tidak baik sebagai sempadan,” luahnya. – KopiPlanet.com

“Satu Bebanan Jika Dibandingkan Dengan Arwah Datuk” – Najua P. Ramlee

Pelakon Najua Nasir atau lebih dikenali sebagai Najua P. Ramlee menyatakan pembabitannya dalam pertandingan Miss Lawak 2019 adalah secara tidak sengaja.

Menurut Najua, dia sendiri tidak merancang untuk menyertainya dan hanya mengikut ajakan rakannya untuk menghadiri sesi uji bakat sebelum ini.

“Apabila rakan saya itu beritahu yang saya ini sebenarnya seorang yang kelakar, saya pun ikut dia sertai uji bakat dan sekadar mahu mencuba nasib.

“Kemudian saya pun terpilih dalam pertandingan ini, cuma sampai sekarang saya masih tidak pasti sama ada diri saya seorang yang kelakar atau tidak,” ujar cucu kepada Allahyarham Tan Sri P. Ramlee itu.

Najua ditemui KopiPlanet.com sewaktu majlis pelancaran dan memperkenalkan barisan peserta Miss Lawak 2019 yang berlangsung semalam.

Mengakui dirinya bukan tergolong seorang pelakon komedi, Najua menyatakan pembabitannya dalam pertandingan itu juga merupakan satu langkah buat dirinya untuk menjadi seorang yang versatail.

Dalam pada itu, ketika ditanya tentang persaingan bersama 17 peserta wanita yang lain, dia menganggap soal menang atau kalah bukan menjadi keutamaan. Sebaliknya, yang lebih penting adalah dia cuba lakukan yang terbaik.

“Cabaran daripada peserta-peserta lain saya tidak ambil kisah sangat. Cuma saya akan rasa satu bebanan sekiranya ada yang cuba membandingkan dengan arwah datuk sepanjang pertandingan.

“Kalau boleh saya tidak mahu orang meletakkan jangkaan yang terlalu tinggi dengan status sebagai seorang cucu P. Ramlee sebab saya ini juga seorang manusia biasa dan baru hendak berjinak-jinak dengan dunia komedi,” jelasnya.

Mengakui sebelum ini ramai peminat yang sudah selalu membandingkan dirinya dengan P. Ramlee, namun pelakon itu tetap berharap agar orang mengenali dirinya menerusi bakat sendiri. – KopiPlanet.com

Alif Satar ‘Rimas’ Sering Dikaitkan Dengan Kontroversi Aliff Aziz

Radar hiburan tempatan sekarang hangat dengan kisah kecurangan penyanyi dan pelakon Aliff Aziz dengan pelakon baharu, Octavia Manrose seperti mana didedahkan oleh isteri Aliff, Bella Astillah di laman Instagramnya semalam.

Namun begitu, dalam kerancakan kisah mengenai Aliff-Oktavia, tidak semena-mena nama pelakon dan penyanyi Alif Satar turut terkait sama gara-gara memiliki nama sama dengan selebriti kelahiran Singapura itu.

Rata-rata masih ramai lagi keliru ‘Alif’ mana yang sering menduakan isterinya sehingga membuatkan Alif Satar membuat ‘disclaimer’ di Instagram menerusi kapsyen video yang dikongsikannya.

Malah, bapa kepada dua orang cahaya mata perempuan itu turut menulis namanya dengan menggunakan kesemua huruf besar.

Mungkin ‘rimas’ dengan kekeliruan netizen, Alif menjelaskan, “Korang pernah tak kena petik nama? Padahal aku takda kena mengena dalam ini cerita!”

Sebelum ini, nama Alif Satar turut pernah dikaitkan dengan kontroversi Aliff Aziz yang terkantoi dengan pelakon Afifah Nasir pada 2017 di sebuah pusat karaoke.

Diharapkan dengan penjelasan Alif Satar itu, selepas ini peminat tidak lagi terkeliru di antara Aliff Aziz dan Alif Satar. – KopiPlanet.com

Foto & Video: Instagram Alif Satar

Octovia Manrose Mengaku Silap, Mohon Maaf Kepada Bella Astillah

Pelakon Octovia Manrose akhirnya mengakui kesilapannya dan menyatakan dirinya tidak wajar untuk keluar dengan lelaki yang telah bersuami.

Menerusi status di Insta Story, Octovia memberitahu bawah segala yang berlaku itu adalah kekhilafan daripada dirinya dan tidak pernah menjangka perkara sebegitu berlaku.

“Today was a big day for me. Hari bersejarah saya tak pernah terfikir dan plan semua ini berlaku. Tapi it happen saya sedar ini kekhilafan dari diri saya. Saya manusia biasa yang takkan lari dari buat silap.

“To @bellaastillah i tak nak menegakkan benang yang basah. I nak minta maaf dngan apa yang berlaku. Dan apa yang dah berlaku memang sangat sangat salah, i admit it, i tak patut keluar dengan suami orang,” luahnya.

Sebelum ini, Bella Astilah yang juga isteri kepada Aliff Aziz itu telah membuat pendedahan mengenai pelakon berkenaan yang pergi ke kelab malam bersama suaminya dan berada dalam keadaan mabuk.

Dalam pada itu, Octovia juga menjelaskan bahawa dia tidak sepatutnya mengeluarkan sebarang kenyataan kerana menyedari ia adalah kesalahan dirinya.

“Kenapa tadi i jawab mcm tu is because I terkejut dengan all harsh words dari netizen sampai buat i melantun, its really hurting me, but i deserve it. I shouldn’t say that.

“I tak patut masuk campur urusan u dengan husband u. I tak patut nak cerita pasal hal rumah tangga u. I hope that u and Aliff boleh settle dengan cara elok,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Achey Tidak Kisah Netizen Kritik Isteri Jual Sate Di Pasar Malam

Pelawak popular Achey menyatakan dia dan isterinya tidak kisah tentang kritikan yang dilemparkan apabila membiarkan isterinya menjual sate di pasar malam.

Menurut Achey, menjual sate juga adalah merupakan satu sumber rezeki yang halal dan segala kritikan yang dilemparkan diambil dari sudut positif.

“Sebenarnya sate itu adalah perniagaan yang diusahakan oleh keluarga isteri saya. Biasanya, kalau setiap kali pulang ke kampung memang isteri akan turut membantu keluarganya menjual sate.

“Lagipun sekarang ini memang isteri kerap pulang ke kampung. Malah, perniagaan sate milik keluarganya kini semakin berkembang dengan penjualan sate frozen,” ujarnya.

Achey ditemui KopiPlanet.com sewaktu majlis sidang akhbar program Bintang Bersama Bintang 2019 yang berlangsung di Sri Pentas semalam.

Sebelum ini, pelawak berkenaan telah memuat naik sekeping gambar di Instagramnya yang menunjukkan isteri sedang menjual sate di pasar malam.

Biarpun ramai yang memberikan pujian, namun terdapat segelintir netizen yang mengkritik dengan mengatakan isterinya tidak sesuai berbuat demikian memandangkan status sebagai isteri seorang selebriti terkenal.

Malah, ada juga yang membuat tuduhan tanpa usul periksa yang mengatakan pelawak berkenaan sudah tiada job sehingga memaksa isteri menjual sate.

“Berkenaan komen yang diterima mengenai jual sate ini, kami terima dengan terbuka sahaja. Itu lebih baik daripada cemuhan yang mengatakan saya sudah tidak ada job lagi,” tegasnya. – KopiPlanet.com

Octovia Manrose Berang Dituduh Mabuk, Bella Astillah Dakwa Ada Bukti

Pelakon Octavia Manrose meluahkan kemarahannya apabila dituduh mabuk dan keluar bersama Aliff Aziz di sebuah kelab malam di Kuala Lumpur menerusi bukti yang didedahkan oleh isteri artis berkenaan iaitu Bella Astillah.

Menerusi Instagramnya, Octovia menegaskan dia tidak suka isteri pelakon dan penyanyi berkenaan mendedahkan dirinya dalam keadaan mabuk yang teruk tanpa bukti.

“What is the prove yang mengatakan saya mabuk? Mulut manusia memang busuk tak pernah nak kalah, satu cawan air langsung tak pegang. Padahal orang yang sibuk jaga tepi kain orang ni lah yang dah mabuk tapi sibuk mengata pasal orang!! And one more thing, WE ARE NOT JUST BOTH OF US ada yang teman untuk mengelakkan fitnah.

“Saya tak suka orang buat tambah2 cerita macam ni. Jaga sikit muka. Alif dengan saya keluar sebagai kawan dan nothing serious between us. Tolong bagi bukti yang saya mabuk? Please guys!

“And to @bellaastillah saya tak suka u kecoh tunjuk orang yang saya mabuk teruk tanpa bukti, tolong jaga air muka ayah saya. Yang lain pergi sikit pun saya tak peduli,” luahnya.

Sebelum ini, isteri Aliff Aziz itu memuat naik pendedahan mesej yang diterimanya daripada seseorang yang mengatakan anak kepada Iwan Dangdut itu pergi ke kelab malam bersama suaminya.

Malah, menerusi posting yang terbaru, Bella juga turut mempertikaikan pelakon itu yang pergi ke kelab malam pada pukul 3.00 pagi serta mempunya tiga video sebagai bukti.

Sebelum ini, Aliff pernah menimbulkan kontroversi apabila mengasari isterinya sewaktu keluar berdua-duaan bersama adik kepada Anzalna Nasir iaitu Afifah Nasir. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Octovia Manrose & Bella Astillah

Enggan Ulas Lagi, Janna Nick Mohon Maaf Secara Terbuka

Pelakon popular Janna Nick membuat permohonan maaf secara terbuka kepada pengarah Sheila Rusly sekiranya status yang dimuat naik pengarah itu ditujukan kepadanya.

Menurut Janna, biarpun dia sendiri tidak mengetahui apa puncanya, namun dia mengambil pendekatan untuk memohon maaf secara terbuka.

“Sebenarnya saya sudah membuat permohonan maaf secara peribadi kepada pihak sana (Sheila Rusly), tetapi tiada sebarang respons yang diterima.

“Jadi, saya ambil keputusan untuk memohon maaf secara terbuka. Sekiranya tiada juga respons, apa yang boleh saya buat adalah memohon ampun kepada Allah,” ujarnya.

Janna berkata demikian ketika ditemui semasa majlis pelancaran produk telefon keluaran terbaharu Vivo V15Pro yang berlangsung hari ini.

Baru-baru ini, hubungan Janna dan Sheila Rusly dikatakan agak keruh setelah pengarah berkenaan memuat naik status berbaur sindiran yang seakan-akan ditujukan kepadanya.

Tambahnya, dia juga enggan mengulas panjang terhadap permasalahan yang timbul memandangkan dia sudah bertanya sendiri kepada pengarah berkenaan, tetapi tidak mendapat sebarang jawapan.

“Jadi, saya rasa lebih baik kalau pihak wartawan sendiri yang bertanya terus kepadanya sebab saya sendiri pun tidak tahu apa puncanya.

“Lagipun saya enggan komen lebih-lebih kerana tidak mahu melampaui batas sebagai seorang anak didik. Saya tetap rasa diri ini kecil dan apa yang saya buat setiap hari adalah mahu mencari rezeki,” ujarnya.

Tidak dapat menahan sebak ketika diwawancara, Janna menyatakan sekiranya dia ada membuat sebarang kesilapan, apa yang mampu dilakukannya adalah dengan memohon maaf dan berharap hubungan mereka akan kembali jernih. – KopiPlanet.com

Lelaki Bujang Usia Lewat 20-an Jadi Pilihan Elly Mazlein

Penyanyi dan pengacara popular Elly Mazlein mengakui dirinya dalam fasa bahagia apabila kini sedang menjalinkan hubungan istimewa dengan seorang jejaka.

Enggan mendedahkan siapa gerangan jejaka yang kini bertakhta di hatinya, Elly, 38, hanya memberitahu jejaka berkenaan berstatus bujang dan berusia lewat 20-an.

“Boleh dikatakan saya dalam fasa berbunga-bunga biarkan belum terjalin lagi sebarang ikatan pertunangan atau perkahwinan.

“Apa yang paling penting, anak saya iaitu Putri Sara Sefhia juga gembira dan sudah memanggilnya dengan panggilan ‘papa’. Saya harap pada kali ini ia merupakan perancangan dan pilihan yang terbaik,” ujarnya.

Elly berkata demikian ketika ditemui semasa majlis sidang akhbar program Bintang Bersama Bintang 2019 yang berlangsung di Sri Pentas hari ini.

Ketika ditanya apa yang membuatkan lelaki lebih muda menjadi pilihannya, Elly memberitahu ada kalanya lelaki muda bersikap lebih matang.

Jelasnya, apa yang lebih penting sekarang ini hubungan yang terjalin dengan kekasihnya itu mendapat restu kedua-dua belah ahli keluarga serta anaknya.

“Sebenarnya kami mula akrab sejak bulan Ogos 2018. Insyaallah, pada bulan hadapan saya akan ke Kelantan untuk berjumpa dan berkenalan dengan ahli keluarganya,” ujarnya yang enggan bila dia akan mendirikan rumah tangga.

Elly sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga dengan pengarah Azmi Hatta pada 9 November 2014, namun kedua-duanya bercerai pada 15 Oktober 2015 dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan. – KopiPlanet.com