• FOLLOW US

Bosan Duduk Rumah, Nabila Huda Buka Kedai Pakaian Preloved

Tidak betah untuk duduk sahaja di rumah, pelakon Nabila Huda kini membuka perniagaan menjual barangan preloved miliknya di Rasta Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur.

Menurut Nabila, dia yang sudah terbiasa bekerja merasakan perlu mencari alternatif lain daripada ‘bermalasan’ tanpa berbuat apa di rumah.

“Sebenarnya saya dah sewa kedai ini sejak sebelum PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) lagi, cuma ia baharu sahaja dibuka selepas PKPP (Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan) dilaksanakan baru-baru ini.

“Sekarang baharu saya ada masa untuk set-up betul-betul kedai ini, tambah dekorasi apa yang patut. Saya buat bisnes ini sekadar untuk suka-suka sebab saya dah biasa bekerja, bila kita tidak bekerja boleh jadi emosional.

“Jadi, saya tak nak ada unsur-unsur negatif sebegitu dalam diri saya, jadi saya usahakan sesuatu untuk fulfilled aktiviti seharian saya,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui di kedai jualannya, baru-baru ini.

Ujarnya, antara barangan yang boleh didapati di kedainya ialah koleksi pakaian, kasut dan beg dan kesemua merupakan koleksi barangan peribadinya.

“Semua adalah barangan peribadi saya, koleksi jaket denim vintage yang merupakan kesayangan saya pun saya jual untuk kongsi dengan peminat.

“Buat masa ini saya sentiasa ada di kedai kerana buat masa ini saya berehat sebentar daripada berlakon,” katanya yang meletakkan harga serendah daripada RM5 sehingga RM150 untuk barangan jualannya. – KopiPlanet.com

Emelda Rosmila Tuntut Ganti Rugi Lebih RM1 Juta Terhadap Zarina Anjoulie

Pelakon Emelda Rosmila telah mengambil tindakan dengan memfailkan Pernyataan Pembelaan terhadap Saman dan Pernyataan Tuntutan oleh Zarina Anjoulie. Pembelaan telah difailkan oleh Peguamcara Emelda dari Tetuan The Law Chambers of Fauzi & Nasser.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan, menerusi Pernyataan Pembelaan tersebut, pelakon itu telah menafikan bahawa dirinya terlibat mengeluarkan perkataan-perkataan fitnah terhadap Zarina Anjoulie melalui aplikasi Telegram di dalam kumpulan Covid-19 Persatuan Seniman. Selanjutnya beliau juga menafikan bahawa hantaran di aplikasi ‘instagram’ milik beliau merupakan fitnah kepada pelakon itu.

Selain itu, Emelda Rosmila juga telah memfailkan satu Saman dan Pernyataan Tuntutan Balas terhadap Zarina Anjoulie yang telah secara terang memfitnah beliau secara rakaman video di aplikasi Facebook.

Di dalam hantaran video tersebut, Zarina secara terang telah merujuk kepada Emelda Rosmila sebagai batu api, menindas secara halus serta menyatakan Emelda Rosmila berniat untuk mengenakan Zarina Anjoulie dan juga Emelda Rosmila telah menghina orang awam.

Dakwaan berkenaan jelas berniat jahat dan mendorong serta mencipta sangkaan buruk orang awam terhadap Emelda Rosmila. Zarina Anjoulie juga telah mengajak orang awam untuk menyerang dan membuat laporan ke atas laman Instagram yang dikelolakan oleh Emelda Rosmila bagi tujuan yang tidak dapat difahami oleh Emelda Rosmila.

Sehubungan itu, Emelda telah memfailkan Saman dan Tuntutan Balas Fitnah terhadap Zarina serta Saman dan Tuntutan Balas tersebut telah diserahkan kepada Peguamcara Zarina Anjoulie pada 9 Jun lalu.

Emelda bertindak dengan menuntut ganti rugi am melebihi RM1 juta merangkumi ganti rugi pampasan, ganti rugi teruk dan teladan serta perintah injunksi bagi menghalang Zarina atau mana-mana ejennya daripada menerbitkan semula kenyataan fitnah yang telah diterbitkan.

Pada masa sama, Emelda juga menuntut permohonan maaf daripada Zarina dan ia perlu disiarkan di media cetak dan di laman facebook serta Instagram Zarina. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Emelda Rosemila

Pernah Tutup Kedai Sebulan, Shuib Sepahtu Tetap Jaga Kebajikan Pekerja

Semasa peringkat awal pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada bulan Mac lalu, tidak dinafikan banyak perniagaan yang terpaksa ditutup sementara sebagai langkah pelaksanaan.

Perniagaan yang turut terkesan adalah kedai minuman Bubble Bee Malaysia yang dimiliki pelawak Shuib Sepahtu yang ditutup selama sebulan.

“Semasa awal pelaksanaan PKP dahulu Bubble Bee terpaksa ditutup selama sebulan dan sudah tentu ia sedikit menjejaskan pernigaaan yang dijalankan.

“Biarpun tutup saya masih lagi menjaga kebajikan para pekerja. Misalnya, saya masih lagi membayar gaji penuh kepada mereka,” katanya ketika ditemui semasa majlis pelancaran pembukaan rangkaian kedua Bubble Bee Malaysia yang terletak di Pasaraya Mydin USJ semalam.

Menurut Shuib, setelah ditutup selama sebulan kedainya itu kemudian dibuka seperti biasa, namun hanya terhad kepada perkhidmatan penghantaran sahaja.

Jelasnya, setelah kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), kedainya itu telah berkhidmat seperti biasa.

“Tidak dinafikan saya agak risau dengan situasi yang berlaku, tetapi apabila kedai dapat dibuka semula sambutan agak baik walaupun hanya membuat delivery (penghantaran).

“Kini saya bersyukur dengan keadaan sekarang apabila sambutan kembali sangat menggalakkan seperti ketika mula-mula buka dahulu. Saya anggap semua yang berlaku ini sebagai satu cabaran dan apa yang paling penting adalah dengan mengutamakan kebajikan para pekerja,” ujarnya.

Dalam pada itu, pelawak dan penyampai radio Hot FM itu menyatakan dengan pembukaan cawangan kedua ini merupakan satu anjakan kepada perancangan untuk membuka lebih banyak cawangan Bubble Bee di seluruh negara.

Ujar Shuib, dia sudah merancang untuk membuka sebanyak 26 lagi cawangan Bubble Bee sehingga akhir tahun ini secara berperingkat-peringkat.

“Seperti yang dinyatakan sebelum ini, saya juga akan menubuhkan Yayasan Bubble Bee yang bertujuan untuk membantu golongan yang memerlukan,” ujarnya.

Selepas pembukaan cawangan kedua di Pasaraya Mydin USJ, Bubble Bee akan beroperasi di dua buah cawangan lagi iaitu di Encorp Strand Mall, Kota Damansara dan Danau Kota, Setapak. – KopiPlanet.com

Menyepi Seketika, Najwa Latif Kini Tampil Dengan Tak Kisah Pun

Setelah menyepi seketika daripada dunia seni lantaran memberi tumpuan kepada pengajian di universiti, kini Najwa Latif kembali semula dengan buah tangan baharu buat peminat.

Najwa yang mengambil Sarjana Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL) di Universiti Malaya (UM) dan berakhir pada Oktober tahun lalu telah muncul dengan single Tak Kisah Pun.

“Pada awalnya saya merancang mengeluarkan single baharu pada Januari lalu, tetapi disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), rancangan tersebut terpaksa ditunda. Kemudian tanpa dirancang iaitu sekitar Mac lalu saya mendapat idea menghasilkan lagu Tak Kisah Pun.

“Perjalanan dan pembikinan lagu ini sangat santai, semuanya dihasilkan dalam tempoh PKP dan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Sebenarnya, versi akustik lagu ini sudah muat naik di YouTube. Disebabkan ramai yang suka, kami setuju untuk merakamkannya.

Istimewanya, Najwa berkata untuk single berkenaan juga dia menampilkan penyanyi RAP baharu Akwa Arifin setelah tertarik dan meminati karya-karya Akwa di YouTube.

Ujarnya, lagu Tak Kisah Pun dihasilkan oleh dia dan adik-beradik yang menggelarkan diri mereka sebagai Ellgee, manakala liriknya dihasilkan dengan kerjasama Akwa dan ia berkisar mengenai menerima seseorang itu seadanya.

“Sudah tentu saya amat teruja dengan single terbaharu ini, tambahan pula ini merupakan produk sulung dari syarikat rakaman saya sendiri iaitu NL Entertainment,” jelasnya yang kali terakhir keluar dengan single Kau Lupa Itu Aku pada tahun lalu.

Dalam pada itu, penyanyi yang mula popular dengan lagu Cinta Muka Buku menyatakan kini dia sibuk dengan kerjayanya sebagai pensyarah subjek Bahasa Inggeris di UNITAR International University.

“Kini sudah lebih dua tahun saya mengajar dan secara jujurnya saya gembira dengan apa yang saya usahakan sekarang ini,” katanya yang turut mengusahakan perniagaan tudung jenamanya sendiri iaitu ‘Najwal’. – KopiPlanet.com

Ogy Masih Belum Lunas Baki, Aloy Buat Laporan Polis

Setelah beberapa bulan menanti untuk dilunaskan baki pembayaran gaji masih belum ditunaikan, penulis skrip teater Korupsi Dewan Semandung, Aloy Paradoks akhirnya membuat laporan polis berhubung isu tersebut di Balai Polis Sentul, Kuala Lumpur, malam semalam.

Menerusi entri yang dimuat naik di laman Instagramnya, Aloy berkata dia berbuat demikian setelah penerbit teater tersebut, Fauziah Datuk Ahmad Daud atau Ogy telah melanggar perjanjian kontrak kerja di antara mereka.

“Saya telah membuat laporan polis di atas kecurangan perlanggaran perjanjian serta penindasan ke atas saya oleh seniwati Fauziah Datuk Ahmad Daud atau Ogy yang sehingga kini masih belum menjelaskan sepenuhnya gaji saya untuk kerja-kerja penulisan skrip teater Korupsi Dewan Semandung,” tulisnya di laman sosial tersebut.

Sebelum ini, Ogy didakwa masih belum melunaskan baki bayaran yang sepatutnya diterima pelakon dan krew produksi teater tersebut.

Korupsi Dewan Semandung yang diarahkan Khir Rahman membariskan nama pelawak terkenal tanah air seperti Joey Daud, Vicha, Mark Adam, Tauke, Chiwan, Man Puteh, Tapai, Sharif Zero dan Syura Badron.

Naskhah itu turut membawakan penampilan khas Mufti Perlis, Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin yang julung kali muncul di pentas teater.

Korupsi Dewan Semandung yang diterbitkan Ogy Ventures & Network dipentaskan di Panggung Sari, Istana Budaya pada 28 Februari hingga 1 Mac lalu. – KopiPlanet.com

Isu Video TikTok Dayang Senandung, Wani Kayrie Tampil Mohon Maaf

Gara-gara memuat naik video TikTok yang menampilkan dirinya berwajah hitam membuatkan penyanyi Wani Kayrie dikecam segelintir netizen.

Penyanyi berkenaan kemudian telah tampil meminta maaf menerusi kenyataan di Instgram setelah dikatakan tidak mempunyai sensitiviti tentang isu warna kulit.

“Di sini saya menjelaskan mengenai salah faham yang menimbulkan kegemparan di platform media sosial kerana video Tiktok saya baru-baru ini.

“Ini merupakan permohonan maaf daripada saya dan pasukan pengurusan untuk mengelakkan berlakunya salah faham antara semua pihak. Sebarkan positif,” jelasnya.

Dalam pada itu, pihak pengurusan penyanyi berkenaan iaitu Suria Records menjelaskan bahawa Wani kini sedang menjalani penggambaran drama berjudul Dayang Senandung.

“Video tersebut tidak membawa maksud untuk menyinggung mana-mana bangsa. Bagaimanapun, semua video tersebut telah dipadamkan dalam semua platform.

“Pihak kami sememangnya menyesal atas apa yang berlaku dan selepas ini akan memastikan supaya lebih berhati-hati ketika memuat naik sebarang kandungan pada masa akan datang,” jelasnya. – KopiPlanet.com

Dahulu Nasyid, Zakiy Hanafi Kini Tampil Dengan Pop Rock

Siapa sangka alunan bacaan ayat suci Al-Quran dan nyanyian lagu nasyid serta lagu artis popular yang dimuat naik di Instagram membuka ruang dan peluang kepada Zakiy Hanafi menonjolkan bakat yang ada dalam diri.

Mesej peribadi (DM) yang diterima membolehkan dirinya kini melangkah setapak lagi apabila kini bergelar penyanyi profesional di bawah syarikat rakaman True Faith Creative seterusnya diberi peluang merakamkan single sulung.

Zakiy, 25, atau nama sebenarnya Mohammad Zakiuddin Hanafi mengakui tidak pernah menjangka sama sekali akan melangkahkan kaki ke dunia glamor.

Malah, single Pendam hasil ciptaan Adi Pawana dan Pown Hasril serta lirik oleh Adi Pawana yang dilancarkan pada 5 Jun lalu itu adalah berentak pop rock yang benar-benar keluar dari zon selesa dirinya.

“Ini single pertama saya, sebelum ini saya menyanyi juga tetapi dalam genre nasyid. Sejujurnya, saya tidak pernah terfikir pun nak masuk industri ini secara mainstream. Kisahnya bermula selepas tamat pengajian di Maahad Qiraat Shoubra, Mesir pada Oktober tahun lalu.

“Selepas pulang dari Mesir saya mengadakan program siri jelajah di Perak. Ketika sedang berehat saya mendapat DM daripada Fadly Yusof iaitu pengurus Khai Bahar dan dia menyatakan hasrat membawa saya masuk dalam bidang ini selepas melihat nyanyian saya di IG. Khai pernah memberitahu dia yang saya meminatinya dan menyanyikan lagunya. Sejak dari itu Fadly selalu melihat nyanyian saya,” jelasnya.

Ujar Zakiy, susulan daripada itu pertemuan pertama mereka berlangsung semasa sesi pelancaran muzik video Ratuku nyanyian Khai dan selepas perbincangan dibuat, secara rasmi dia menyertai syarikat rakaman tersebut pada 1 Januari lalu.

Menurutnya, sebagai seorang bekas penuntut di Darul Quran JAKIM, Kuala Kubu Bharu, dia menyahut cabaran diberikan dengan menyanyikan genre pop rock.

“Sebagai pendatang baharu dalam bidang ini saya percaya syarikat rakaman ada strategi dan perancangan tersendiri. Jadi, saya terima apa yang diputuskan mereka untuk kerjaya saya. Cuma, difahamkan saya mahu dibawa keluar dari genre nasyid dan menjadikan saya penyanyi versatile.

“Saya akui lama juga fikir mengenai perkara ini. Malah, saya ada bertanya dan minta pandangan daripada artis nasyid lain. Ada yang beri kata-kata positif dan tidak kurang juga yang menentang. Alasan sebab saya ada latar belakang agama dan seorang qari,” jelasnya.

Bagaimanapun, dia menyatakan setiap pandangan ia diterima dan mengambilnya dari sudut positif memandangkan keputusan itu berkaitan dengan dirinya.

“Bagi saya, ini peluang untuk luaskan lagi penyampaian mesej positif bukannya kepada satu kelompok peminat muzik semata-mata. Malah, ia disampaikan dalam pelbagai cara yang lebih kreatif,” katanya.

Menariknya, Zakiy yang juga bekas finalis program Akademi Al Quran musim kelima pada 2011 yang ditayangkan di TV9 tidak mengambil masa lama untuk merakamkan lagu Pendam itu.

“Lagu ini sangat mencabar sebab nak dapatkan suara yang betul sesuai dengan genre. Saya nak orang faham, qari tak semestinya boleh menyanyi, begitu juga penyanyi tak semestinya boleh mengaji. Tidak ramai boleh buat kedua-duanya dalam masa yang sama.

“Jadi, saya cuba nak beri kefahaman kepada warganet yang mana saya boleh mengklasifikasikan tarannum dalam al-Quran ada tujuh dan lagu pula dalam pelbagai genre. Apabila mengaji saya boleh ikut ‘tune’ mengaji, begitu juga sebaliknya.
Kiranya, tak bercampur.

“Cuma cabaran saya adalah jarang menyanyikan lagu genre sebegini. Lagu ini mengambil masa empat jam proses rakaman. Apa yang lebih menarik lagi, lirik lagu ini sarat dengan mesej positif di mana ia diadaptasi dari ayat Al-Quran. Alhamdulillah, ia dilancarkan 5 Jun lalu walaupun tarikh asal lebih awal. Namun, disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), ia ditunda termasuk penggambaran muzik video,” katanya. — KopiPlanet.com

Senang Berinteraksi Dengan Artis Kpop, Hani Fadzil Ambil Kelas Bahasa Korea

Pengacara program Mpop, Hani Fadzil menyatakan ketika ini dia sedang mengambil kelas bahasa Korea secara khusus bagi memantapkan lagi penggunaan bahasa berkenaan.

Menurut Hani, tujuan utamanya mengambil kelas tersebut secara serius kerana ia boleh dijadikan sebagai persediaan untuk lebih memudahkan dia berinteraksi dengan artis Kpop yang datang ke Malaysia.

“Kalau ada sebarang acara yang membabitkan kehadiran artis-artis Kpop ke Malaysia, bolehlah saya merebut peluang untuk menjadi pengacara.

“Dengan penguasaan bahasa Korea yang dimiliki, senang untuk saya berinteraksi dengan mereka dan tidak perlulah pihak penganjur menggunakan khidmat penterjemah,” ujarnya.

Menurut Hani atau pemilik nama sebenar Intan Farhani Mohd. Fadzil, sekarang dia baru sahaja selesai pembelajaran di peringkat yang kedua dan akan ke peringkat yang seterusnya.

Ujarnya, minat untuk mendalami bahasa Korea sudah bermula sejak tahun lepas dan kini baru dia betul-betul bersedia untuk belajar dengan lebih mendalam.

“Tahun lalu saya lebih banyak belajar secara individu menerusi rakan-rakan. Kemudian pada tahun ini barulah saya ambil keputusan untuk mengambil kelas secara khusus,” jelasnya.

Selain sibuk dengan kelas bahasa Korea, Hani juga kini bergelar pengacara untuk program infotainment iaitu Mpop yang bersiaran pada setiap hari Isnin hingga Rabu di TV3 (12.55 tengah hari) dan TV 9 (8.30 malam) serta menerusi platform digital www.tonton.com.my. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Hani Fadzil

Lebih Sedekad, Arm Yunus Kini Tampil Dengan Single Bertemu

Walaupun sudah lebih 10 tahun tidak aktif dalam industri hiburan tanah air selepas kali pertama menghasilkan single pertama pada 2009, minat dan cinta Arm Yunus terhadap dunia nyanyian tidak pernah padam dalam dirinya.

Pembabitan dalam program I Can See Your Voice Malaysia musim kedua (ICYVM) tahun lalu dan bergelar finalis Top 4, memberikan sinar baharu buat jejaka berusia 32 tahun itu untuk kembali mewarnai dunia nyanyian.

Dia sekali gus mahu membuktikan kelebihan dan bakat yang ada dalam diri tidak boleh dipersiakan begitu saja. Maka, dengan itu lahir single Bertemu hasil ciptaan komposer, Alfie Alwi dan lirik oleh Shah Shamshiri.

Menariknya, lagu berentak balada yang dilancarkan secara rasmi di semua platform digital muzik dan serentak dengan video muzik pada 22 Mei lalu itu diedarkan syarikat rakaman terkenal, Universal Music Malaysia.

Arm Yunus atau nama sebenarnya Muhammad Syamsul Idzham Mohd Yunus berkata, penghasilan single itu diibaratkan satu perjudian nasib untuknya terus kekal dalam bidang muzik.

“Idea untuk merakamkan lagu baharu timbul selepas beberapa tahun iaitu setelah single pertama pada 2009. Waktu itu saya baharu habis belajar, jadi saya lebih fokus pada pekerjaan bidang yang saya ambil di universiti. Sepanjang tempoh itu, saya ada juga mencuba pergi uji bakat dalam beberapa program realiti, tetapi tak ada rezeki.

“Sehinggalah pada tahun lalu, saya sekadar nak mencuba program ICYVM, alhamdulillah dari situ saya terpilih sampai ke peringkat akhir Top 4. Sejak itu juga saya nampak bakat mendapat sambutan orang ramai dari segi peningkatan ‘followers’ di Instagram dan komen positif diberikan.

“Saya berasakan ini masa terbaik untuk mencuba sekali lagi dengan keluarkan single. Bukan di bawah mana-mana syarikat rakaman, sebaliknya ia hasil terbitan sendiri. Jadi, saya bertekad untuk fokus dengan cuba memberi peluang pada diri untuk masuk ke industri seni,” katanya.

Bercerita lanjut mengenai single itu, Arm yang kini bertugas sebagai Juru Xray di sebuah pusat perubatan ibu negara berkata, lagu itu kena dengan jiwa selain komposer yang juga kawan lama itu cukup memahami dirinya.

“Penghasilan single ini bermula dengan berjumpa komposer pada Januari lalu. Sebulan selepas itu kita mulakan proses rakaman dan ia mengambil masa sehari. Tidak lama selepas itu, pada Februari saya berbincang pula dengan produksi untuk menyiapkan video muzik. Ikut perancangan asal nak keluarkan lebih awal, tapi disebabkan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), jadi ia tertangguh sehingga dapat dilancarkan pada 22 Mei lalu.

“Proses nak mencari single ini saya ada bertemu dengan beberapa komposer lain. Kemudian saya terfikir ada kawan seorang komposer iaitu Alfie Alwi, kenapa tidak cuba bertanya pada dia. Kebetulan Alfie kata dia ada lagu yang sesuai dengan saya. Disebabkan kami sudah kenal lama, jadi dia tahu jiwa saya macam mana. Selepas dengar, saya berasakan lagu ini masuk dan kena dengan jiwa saya,” katanya.

Ditanya mengenai keberaniannya menerbitkan single dengan kos sendiri, Arm yang juga penyanyi sambilan di kelab dan restoran tetap optimis dengan keputusan dibuat.

“Saya berani ambil risiko keluar kos sendiri dan ia ibarat perjudian. Kalau jadi, jadilah. Kalau tak single ini akan terkubur saja. Mungkin kerana minat terhadap nyanyian semakin tinggi dan bertambah, apatah lagi dengan adanya platform yang saya dapat menerusi ICYVM hingga dapat sambutan, sebab itu terfikir saya perlu keluarkan single.

“Bagi saya inilah peluang untuk mencuba sekali lagi. Jadi atau tak, belakang kira. Apa yang penting saya puas hati sebab hasil titik peluh sendiri. Kenapa tak tunggu tawaran syarikat rakaman, mungkin tempoh menunggu buat peluang saya semakin rendah. Sebab dalam industri ini kita kena bertindak pantas. Di luar sana ada ramai lagi artis yang mencuba dalam bidang ini. Dalam masa sama, sama juga mendapat sokongan keluarga dan kawak-kawan,” jelasnya.

Pada masa sama, dia meletakkan harapan agar single berkenaan berjaya dan mendapat sambutan orang ramai serta menjadi titik mula untuk menapak semula dalam industri seni dan dapat mengetengahkan lagi bakatnya.

Lagu Bertemu boleh distrim di semua platform digital seperti Spotify, Apple Music, Joox, KKBOX dan Deezer. Video muzik rasmi Bertemu juga boleh ditonton di saluran Universal Music Malaysia. – KopiPlanet.com

Hamil Anak Kedua, Mawar Rashid Alami Alahan Teruk

Pelakon Mawar Rashid mengumumkan sedang hamil anak kedua menerusi laman Instagramnya.

Menurut isteri kepada Raf Yaakob ini, dia mengalami alahan teruk pada kali ini jika dibandingkan ketika mengandungkan anak sulung, Raden Muhammad Rafael yang kini berusia setahun.

“Kali ini alahan teruk sikit, itu yang slow online (tidak aktif di media sosial).

“Doakan mekwa (Mawar) cepat clear tau, loya teruk kali ini,” tulisnya.

Mawar mendirikan rumah tangga dengan Raf yang merupakan adik kepada Datuk Fazley Yaakob pada November 2017.

Raf turut mempunyai sepasang cahaya mata hasil perkahwinan sebelum ini.

Nama Mawar baru-baru ini menjadi trending kerana video Lathi Challenge miliknya menerima pujian netizen bukan sahaja di Malaysia malah di negara jiran, Indonesia juga. – KopiPlanet.com