• FOLLOW US

Sharnaaz Ahmad Sudah Bersedia Dengan Keputusan Mahkamah

Pelakon popular Sharnaaz Ahmad menyatakan dirinya sudah bersedia sepenuh dengan keputusan mahkamah yang akan diputuskan dalam masa terdekat ini berhubung ikatan perkahwinannya dengan Noor Nabila Mohd Noor.

Sharnaaz berkata, dia sendiri tidak dapat untuk menyatakan lebih lanjut tentang hubungan dengan isterinya itu dan mengakui keutamaannya adalah utama adalah mahu membesarkan anaknya, Jebat Jayden Ahmad.

“Apa yang saya nak beritahu antara hubungan saya dengan Nabila sekarang ini kami ‘kawan’ yang membesarkan Jebat sebagai tanggungjawab seorang ibu dan bapa.

“Semuanya saya akan serahkan kepada mahkamah dan akur dengan keputusan yang ditetapkan. Apa pun saya bersyukur kerana telah dapat apa yang saya inginkan iaitu masa bersama anak,” jelasnya.

Sharnaaz berkata demikian ketika ditemui media semasa majlis pelancaran pembukaan rangkaian kedai Bubble Bee di Setapak semalam.

Jelasnya, keputusan oleh mahkamah terpaksa ditangguhkan sebelum ini lantaran pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

>Baca: Ingin Selamatkan Perkahwinan, Sharnaaz Enggan Ceraikan Noor Nabila

Dalam pada itu, pelakon berkenaan menyatakan sehingga kini dia tidak mendapat halangan daripada Noor Nabila untuk meluangkan masa bersama anaknya itu keluar berjalan-jalan.

“Bagi saya ia merupakan satu rahmat yang cukup besar, malah boleh berjumpa dengan Jebat tiga kali sehari dan sekarang saya sangat gembira.

“Keutamaan saya sekarang ini pun bukanlah perkahwinan, sebaliknya mahu membesarkan Jebat supaya dia tidak merasakan kehilangan seorang ayah dan saya memberikan tumpuan 100 peratus kepadanya,” jelas Sharnaaz. – KopiPlanet.com

Berkecimpung Dalam Lakonan, Haridz Bukan Mahu Kejar Populariti

Apabila mula terbabit dalam bidang lakonan, tidak dinafikan ia akan hadir seiring dengan populariti. Apatah lagi sekiranya naskhah itu mendapat perhatian penonton.

Bagi pelakon baharu, Mohd Haridz Mohamad Suhaile, pembabitannya dalam lakonan adalah kerana minat yang mendalam dan bukanlah semata-mata mahu mengejar populariti.

“Saya mula berlakon sejak tahun lalu menerusi drama Dia Kembarku yang ditayangkan di TV3. Selepas itu timbul minat untuk lebih serius, meskipun pada peringkat awalnya lebih kepada minat untuk mencuba sahaja.

“Bagaimanapun, hasrat saya berkecimpung dalam lakonan ini bukan sekadar nak kejar populariti. Kalau boleh saya nak raih seberapa banyak pengalaman sebagai seorang pelakon,” jelas pelakon berusia 25 tahun itu.

Haridz berkata, biarpun mahu lebih serius untuk menjadi seorang pelakon, semuanya bergantung kepada penerimaan orang ramai yang menonton lakonannya.

“Untuk memantapkan lagi mutu lakonan, saya juga ada menyertai kelas lakonan yang dianjurkan oleh pengarah Isma Yusoof dan banyak ilmu yang saya peroleh untuk menjadi seorang pelakon,” ujarnya.

Dalam pada itu, Haridz yang juga pemegang Diploma Syariah Dan Undang-Undang dari Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS) itu bersyukur kerana diberi peluang untuk memegang watak utama dalam telefilem Rock Sampai Jannah.

Menerusi telefilem yang akan menjalani penggambaran pada Ogos atau September ini, ia turut menampilkan barisan artis seperti Afiq Syazwan, Sharul Kamal dan Ayie Floor88.

“Saya tidak sangka akan diberi peranan watak utama untuk telefilem ini. Apa pun saya berterima kasih kepada penerbit Khalisya Consultant Sdn. Bhd. untuk peluang yang diberikan,” jelasnya. – KopiPlanet.com

Azlan Tak Kisah Bekerja Dengan BBNU, Tertarik Lirik Nukilan YonnyBoii

Walaupun sudah lama bertapak dalam industri hiburan tempatan, Azlan Typewriter atau nama sebenarnya, Nor Azlan Rosle, 38, menyatakan dia tidak kisah untuk bekerjasama dengan penyanyi baharu.

Menurut Azlan, kolaborasi terbaharunya dengan penyanyi YonnyBoii menerusi single Kelabu menunjukkan prinsipnya yang berpegang kepada konsep keterbukaan dan percaya bahawa muzik itu bersifat universal.

Karya usahasama sulung Universal Music dan Indigital Music ini secara tidak langsung menyaksikan gabungan artis genarasi lama dan baharu yang sekali gus memberi cetusan segar yang diharap dapat menambat hati peminat muzik tempatan.

“Saat dipelawa untuk berduet dengan YonnyBoii, saya sendiri teruja untuk menjadi sebahagian daripada sejarah yang bakal dicipta ini. Sejak awal mendengar melodi lagu ini, ia sudah menambat hati saya. Malah saya boleh katakan ini sebagai satu eksperimen berbeza apatah lagi menyatukan dua generasi penyanyi.

“Bagaimanapun saya mengambil masa untuk menyatakan persetujuan terbabit menyanyikan lagu ini. Namun hingga kini, saya percaya keputusan untuk turut serta dalam karya ini bukan sia-sia.

“Malah selepas dikaji dan diamati dengan mendalam gabungan suara kami ini, ia mungkin akan dapat memperkuatkan lagi metabolisma aura lagu berkenaan. Kami sebenarnya cuba saling melengkapi antara satu sama lain,” kata Azlan.

Rakaman lagu ini dibuat secara berasingan sekitar April lalu ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berkuatkuasa.

“Kebetulan rumah kami masing masing dilengkapi studio, jadi proses rakaman secara berasingan itu bukan masalah besar. Apatah lagi di saat penularan wabak pandemik Covid 19 hingga dikuatkuasakan PKP menuntut lebih banyak masa di rumah.

“Saya turut mengubah semula komposisi muzik ini. Proses memasukkan rakaman suara saya untuk lagu ini dalam tempoh lebih kurang enam jam. Saya perlu ambil masa ini untuk memastikan kualiti vokal sendiri disunting tanpa terlalu banyak proses suntingan.

“Malah untuk menambah ‘feel’, saya banyak membuat latihan telinga dengan kembali mendengar lagu berentak R&B dan rock sebagai rujukan serta ilham,” kata Azlan.

Ketika ditanya mengenai YonnyBoii, penyanyi lagu Jangan Khianati Aku ini melihat komposer dan penyanyi hip hop muda itu sebagai cukup berbakat besar.

“Apa yang saya lihat dia sangat peka kepada bunyi baru yang agak moden. Eksperimentasinya pada saya sangat berjaya. Lihat saja aliran perjalanan lagu Sakit dendangannya menampilkan Zynakal ia cukup istimewa dan mempesonakan.

“Melihat konteks nyanyiannya daripada segi seni vokal teknik R&B, dia dalam kategori cemerlang. Cuma nasihat saya penyanyi masa kini sepertinya perlu menetapkan hala tuju mereka supaya industri ini sentiasa berkembang mengikut peredaran zaman,” katanya.

Kelabu kini sudah boleh didengari menerusi semua aplikasi penstriman muzik seperti Spotify, Apple Music, JOOX, YouTube Music, dan KKBox. – KopiPlanet.com

Teka-Teki Berakhir… Laudya Cynthia Bella & Engku Emran Sudah Berpisah

Pelakon popular kelahiran Indonesia, Laudya Cynthia Bella akhirnya mendedahkan bahawa dia kini sudah berpisah dengan Engku Emran.

Menerusi pendedahan yang dibuat kepada Kompas.com dari InsertLive Trans TV, dia dan Engku Emran mengambil keputusan untuk berpisah secara baik.

“Saya ingin menjelaskan bahwa kami berdua sudah sama-sama sepakat untuk berpisah secara baik-baik,” ujarnya yang hanya sempat bergelar isteri selama dua tahun sahaja.

Bagaimanapun, Bella belum menjelaskan secara lebih terperinci tentang tarikh sebenar mereka mengambil keputusan untuk bercerai.

Rumah tangga Bella dan Engku Emran dikhabarkan retak sejak akhir tahun 2019 setelah gambar Engku Emran sudah tidak lagi menghiasi akaun Instagram pelakon berkenaan.

Malah, baru-baru ini Emran diketahui tidak lagi mengikuti Instagram Laudya Cynthia Bella dan begitu juga sebaliknya serta akhir bulan lalu Emran telah membuang gambar Bella dari gambar profil Instagramnya.

Sebelum gambar profil Engku Emran berubah, ia menggunakan gambar Laudya bersama anaknya Aleesya dan sekarang, gambar profil tersebut diganti dengan gambar Emran tengah dipeluk Aleesya.

Laudya dan Engku Emran bernikah pada 8 September 2017. Acara pernikahan dan resepsi mereka berlangsung di Kuala Lumpur.

Engku Emran sebelum ini pernah mengalami kegagalan berumah tangga dengan Erra Fazira dan dikurniakan seorang cahaya mata iaitu Aleesya. – KopiPlanet.com

Bergelut Masalah Kesihatan Mental, Fariz Jabba Titipkan Dalam Single Baru

Fariz Jabba buat pertama kalinya berkongsi kisah peribadi beliau dalam bergelut dengan masalah kesihatan mental. Penyanyi rap tersebut berharap melalui kisahnya dalam Nak Tak Nak, mereka yang turut mengalami nasib yang sama akan berasa tidak dipinggirkan bahkan lebih berani untuk tampil ke depan dan tidak malu untuk meminta bantuan.

Perubahan ini seiringan dengan hala tuju Video Lirik Rasmi lagu tersebut, yang memaparkan kisah hidup Fariz sepanjang dua tahun lalu. Berlatarbelakangkan perjalanan seninya, Fariz Jabba mengajak pendengar menyelami perasaannya yang bergolak dua tahun dahulu dengan yang sekarang melalui single yang dipersembahkan.

“Nak Tak Nak merupakan segalanya buat saya. Saya mula mengarang lagu ini pada tahun 2018 dan ia merupakan sebentuk memori perjalanan kerjaya saya sebagai seorang artis setakat ni. Semenjak kita diwajibkan untuk kuarantin, situasi ini menguji kekuatan mental dan emosi saya.

“Sampai pada satu tahap di mana saya berasa amat sukar untuk kekal positif. Salah satu cara saya mengelak daripada perasaan dan fikiran negatif adalah dengan sentiasa menjaga pertalian kekeluargaan. Jangan khuatir untuk meminta bantuan daripada orang lain supaya kekal tabah untuk maju kehadapan.

Nak Tak Nak boleh didengari melalui penstriman atas talian seperti Spotify, Apple Music, JOOX, YouTube Music, dan KKBox sejak 26 Jun lalu. – KopiPlanet.com

Zizan Razak Mohon Doa Kesihatan Dan Kesembuhan Puteri Nur Zulaika

Pelakon dan pelawak terkenal Zizan Razak memohon doa semua pihak terutamanya peminat untuk kesembuhan dan kesihatan peminat ciliknya, Puteri Nur Zulaika.

Menerusi Instagram miliknya, Ziza berkongsi tentang sesi kunjungannya ke sebuah hospital di Port Dickson untuk menziarahi Puteri Nur Zulaika menghidap jangkitan kuman pada paru-paru.

“Terima kasih adik Puteri ku sayang di atas doa yang benar buat uncle Zizan rasa sangat menusuk ke hati. Dari awal lagi Zizan rasa sayu ketika perjalanan menuju ke hospital pd (Port Dickson) untuk melawat adik puteri.

“Setibanya saya di sana niat ingin hiburkan Puteri tetapi lain jadinya. Hilang lawak saya yang menitis cuma air mata yang mencurah. Ya Allah. Cuma Allah sahaja tahu perasaan saya ketika itu,” luahnya.

Menurutnya, ketika kunjungannya itu juga pelawak berkenaan turut bertanyakan pelbagai soalan kepada doktor tentang cara untuk memulihkan peminat ciliknya itu.

“Mahu lihat peminat syurga Zizan ni sihat secepat mungkin. Dengan Kuasa Allah tiada yang mustahil. Ya saya yakin. Amin. Juga terima kasih pada @jozlynnhanania kerana sempat hiburkan adik puteri comel ini. Tak lupa pada @aedyxashraf sempat melayan dan bertanya kabar.

“MashAllah. Kuat betol semangat adik puteri untuk terus berjuang untuk hidup. Saya benar benar menyeru buat semua followers saya untuk doakan supaya Adik Puteri Nur Zulaika supaya dipermudahkan selaga urusan dan kesihatan anak syurga ini sembuh secepat mungkin. Ya Allah makbulkanlah doa ini ya Allah,” ujarnya.

Rata-rata yang mereka yang memberikan komen turut mendoakan kesihatan dan kesembuhan Puteri Nur Zulaika, termasuk ramai rakan-rakan artis. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Zizan Razak

 

View this post on Instagram

 

Terima kasih adik Puteri ku sayang diatas doa yang benar buat uncle Zizan rasa sangat menusuk ke hati. Dari awal lagi Zizan rasa sayu ketika perjalanan menuju ke hospital pd untuk melawat adik puteri. Setibanya sy disana niat ingin hiburkan Puteri tetapi lain jadinya. Hilang lawak saya yang menitis cuma air mata yang mencurah. Ya Allah. Cuma Allah sahaja tahu perasaan saya ketika itu. Berbagai soalan pada doctor saya tanya untuk tahu bagaimana cara untuk pulihkan adik puteri dari keadaan sekarang. Mahu lihat peminat syurga Zizan ni sihat secepat mungkin. Dengan Kuasa Allah tiada yang mustahil. Ya saya yakin. Amin. Juga terima kasih pada @jozlynnhanania kerana sempat hiburkan adik puteri comel ini. Tak lupa pada @aedyxashraf sempat melayan dan bertanya kabar. MashAllah. Kuat betol semangat adik puteri untuk terus berjuang untuk hidup. Saya benar benar menyeru buat semua followers saya untuk doakan supaya Adik Puteri Nur Zulaika supaya dipermudahkan selaga urusan dan kesihatan anak syurga ini sembuh secepat mungkin. Ya Allah makbulkanlah doa ini ya Allah. 😭😭😭😭😭❤️❤️❤️❤️ Amin..

A post shared by Z I Z A N R A Z A K (@zizanrazak869) on

YonnyBoii Pernah Dituduh Ambil Pil Kuda Disebabkan Terlalu Hiperaktif

Penyanyi dan komposer meningkat naik, YonnyBoii mengakui pernah dituduh mengambil pil kuda oleh rakan-rakan sebaya gara-gara perlakuannya yang hiperkaktif.

Enggan melayan fitnah tersebut, YonnyBoii atau nama sebenarnya, Muhammad Haqeem Nuriman Nor Azrin, 22, mengambil pendekatan hanya berdiam diri agar khabar tidak benar itu berakhir sendiri.

“Walaupun ada segelintir yang menuduh demikian, saya biarkan sahaja. Kadang-kadang ada juga saya mengiyakan sebab malas nak panjangkan isu.

“Saya tahu jika dibalas atau dijawab, situasi akan jadi lebih buruk. Jadi lebih baik saya ambil pendekatan berdiam diri sahaja,” katanya ketika ditemui pada sidang media pelancaran single duet Kelabu bersama Azlan Typewriter di ibu pejabat Universal Music Malaysia, Menara Symphony, Petaling Jaya hari ini.

Menurut YonnyBoii lagi, ramai tidak mengetahui dia sebenarnya menghidap penyakit Attention Deficit Hyperactive Disorder (ADHD) atau Sindrom Kurang Daya Tumpuan atau Hiperaktif.

Malah dia pun baharu sahaja menyedari perkara tersebut tahun lalu selepas bertemu rakannya yang juga seorang doktor.

“Tak ramai yang tahu saya mempunyai penyakit ADHD. Saya sendiri pun baru tahu mengenai penyakit ini tahun lalu melalui kawan yang juga seorang doktor.

“Saya sedar memang kelakuan sedikit berbeza daripada rakan-rakan sebaya tapi tak sangka pula tingkah laku saya mempunyai kaitan dengan ADHD,” katanya lagi yang menyifatkan penyakit itu sebagai satu anugerah buatnya kerana ia memberikan ilham untuknya berkarya dengan lebih kreatif.

Sementara itu ketika ditanya mengenai single duet bersama Azlan, Kelabu yang diciptakannya itu, YonnyBoii berkata ia semuanya adalah berdasarkan kisah hidupnya yang pernah dibuli sejak berusia enam tahun lagi.

“Setiap bait lirik yang ada dalam lagu ini mempunyai kaitan dengan sejarah silam hidup saya yang pernah dibuli sejak kecil. Jadi saya nak buka mata orang untuk hentikan perbuatan membuli dengan menghayati lirik-lirik yang lahir daripada pengalaman mangsa buli itu sendiri,” ujarnya lagi.

Rakaman lagu Kelabu dibuat secara berasingan pada April lalu ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) masih lagi berkuatkuasa di negara ini. – KopiPlanet.com

Ku Mau Duet Aizat Amdan Dengan Penyanyi Indonesia Hanin Dhiya

Setelah muncul dengan single duet bersama Bunga yang berjudul DUP DUP, kini Aizat Amdan melangkah lebih jauh lagi dengan berduet bersama artis Indonesia, Hanin Dhiya dalam single yang berjudul ‘Ku Mau’.

Hanin yang merupakan bekas peserta akhir rancangan realiti Rising Star Indonesia beberapa tahun lalu mempunyai suara yang merdu dan serasi dengan gaya vokal serta nyanyian Aizat.

Ku Mau ditulis oleh Aizat Amdan, Anas Amdan, Yeshua Abraham (Indonesia), Melanie Wehbe (Sweden) dan Elias Naslin (Sweden). Single ini mengisahkan tentang dua insan yang bercinta pada jarak jauh.

Walaupun berbeza negara, namun jejaka itu sanggup datang untuk menemui dan melamar kekasihnya. Ku Mau juga menerapkan kesungguhan pasangan ini untuk menjayakan kisah cinta mereka.

“Sebagai penyanyi dan penulis lagu, saya memang mengimpikan untuk mengembangkan karya saya dan berkolaborasi demi mendekati pendengar seluruh dunia.

“Saya sangat gembira apabila Hanin Dhiya sudi menjadi teman duet justeru menaikkan lagi taraf lagu ini dengan vokal beliau yang merdu.

“Keserasian di antara saya dan Hanin sangat senang dan bersahaja membuatkan lagu ini lebih berwarna-warni. Saya harap pendengar akan jatuh cinta dengan lagu ini dan mampu menujukan lagu ini kepada orang tersayang,” kata Aizat.

Manakala jelas Hanin, “Ini kali pertama bagi saya menyanyikan single yang ceritanya bukan lagi tentang patah hati. Dari pertama kali saya diberi untuk mendengar lagu ini oleh Aizat Amdan ketika beliau di Sweden, saya sudah jatuh cinta dengan rentaknya.

“Asalnya lagu ini berbahasa Inggeris dan saya tidak menyangka yang lagu ini boleh diadaptasikan kepada Bahasa Malaysia / Indonesia dan dijadikan single duet untuk saya dan Aizat Amdan. Saya berharap agar para pendengar dapat tersenyum ketika mendengar bait-bait lirik ini.

“Pengalaman berduet bersama Aizat Amdan amat disenangi kerana beliau seorang yang baik dan peramah. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang meluangkan masa untuk mendengar cerita saya dan Aizat Amdan. Ku mau kita semua sehat-sehat terus, ya!” kata Hanim.

Ku Mau merupakan terbitan Kasi Gegar Entertainment dan edaran Warner Music Malaysia boleh didapati di kesemua pelantar digital seperti Spotify, Apple Music, Joox, KKBox, Deezer dan juga iTunes bermula 26 Jun lalu. – KopiPlanet.

Diajak Lakukan Hubungan Intim, Fizo Omar Ditawarkan RM25,000

Pelakon popular Fizo Omar mendedahkan dirinya telah ditawarkan wang sebanyak RM25,000 untuk melakukan hubungan intim bagi tempoh satu malam.

Menurut perkongsiannya di laman Instagram miliknya, pelakon itu menyatakan bahawa ia merupakan satu cara oleh individu tidak bertanggungjawab untuk melakukan penipuan.

“Wow dapat job! RM 25 000 satu malam. Btw, I’m pretty sure this is scammer, tapi bukan 1st time saya dapat DM macam via IG, kadang tu pikir jugak ape point dieorng ni ek? Ada tu siap minta no acc nak transfer dulu then baru jumpa depan-depan.

“Barang recond macam saya ni pun ada harga, kalau yang brand new and ladies pulak tak tau la berapa kan? Sounds wierd kan guys? Tapi benda ni wujud in real life, bukan dalam drama je. Sometime what happen in drama is actually trying to describe what is happen in real life,” ujarnya.

Fizo Omar RM25,000

Dalam pada itu, rata-rata yang memberi komen juga turut berkongsi mengenai situasi yang sama seperti apa yang dilalui oleh pelakon berkenaan.

Malah, terdapat juga segelintir yang turut mengecam tindakan scammer berkenaan yang menggunakan gambar orang lain untuk tujuan penipuan. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Fizo Omar

Mila Jirin Sujud Syukur Majlis Perkahwinan Boleh Beroperasi Semula

Selaku usahawan yang menjalankan perniagaan menguruskan majlis perkahwinan, Mila Jirin menzahirkan rasa kesyukurannya di atas ‘lampu hijau’ yang diberikan kerajaan untuk sektor tersebut kembali beroperasi bermula 1 Julai ini.

“Majlis perkahwinan dibenarkan mulai 1 Julai 2020, Alhamdulillah, sujud syukur kepada Allah. Saya mewakilii ribuan pengusaha mengucapkan terima kasih buat kerajaan Malaysia yang memberi kebenaran buat kami pengusaha industri perkahwinan beroperasi semula dengan SOP yang telah diputuskan bermula Julai ini.

“Saya mohon semua sahabat industri untuk mematuhi SOP yang dikeluarkan oleh pihak kerajaan kepada industri perkahwinan. Mohon untuk memantau dan memastikan SOP, penjarakan sosial dan kebersihan diberi keutamaan kepada pelanggan dan pengunjung.

“Buat semua bakal raja sehari, InsyaAllah dengan SOP yang telah diberikan, kami semua komited dalam pelaksanaan. InsyaAllah, sesungguhnya perancangan Allah ini yang maha terbaik,” tulisnya di Instagram.

 

View this post on Instagram

 

ALHAMDULILLAH.. Sujud SYUKUR kepada ALLAH.. – Saya mewakili ribuan pengusaha mengucapkan TERIMA KASIH buat kerajaan Malaysia, Tan Sri @muhyiddinyassin_official @mkn_rasmi @datosriismail_dsi, Dato Sri @dr.adhambaba yang memberi kebenaran buat kami pengusaha industri perkahwinan beroperasi semula dengan SOP yang telah diputuskan bermula julai ini. – Alhamdulillah, segala penat lelah AWIM dan Gabungan Persatuan2 (WPAM, AWP, PWPA, MWPPM, PPBPP) yang telah mengumpul semua pengusaha industri perkahwinan di seluruh Malaysia untuk BERSATU. Dengan pelbagai USUL yang diberikan dalam pembagunan SOP. Hanya Allah dapat membalas segala kebaikkan kalian. Moga Ukhwah dalam persatuan dikekalkan untuk kebaikkan bersama. – Masya Allah, saya dapat puluhan DM yang menyatakan SYUKUR dapat berniaga semula dalam perjuangan mencari Rezeki. – Saya mohon semua sahabat industri untuk MEMATUHI SOP YANG DIKELUARKAN oleh pihak kerajaan kepada industri perkahwinan. Mohon untuk memantau dan memastikan SOP, PENJARAKKAN SOCIAL dan KEBERSIHAN diberi keutamaan kepada pelanggan dan pengunjung. – Buat semua bakal raja sehari, insya Allah dengan SOP yang telah diberikan, kami semua komited dalam perlaksanaan. – Insya Allah, sesungguhnya perancangan Allah ini yang maha terbaik. – Kami di @bizmilla_wedding_centre akan MULA BEROPERASI pada Jumaat ini 26hb JUN 2020. Buat para pelanggan boleh lah berhubung dengan wakil jualan BIZMILLA untuk maklumat lanjut – Salam Syukur, MILA JIRIN

A post shared by B I Z M I L L A (@mila_jirin) on

Mila yang menjalankan perniagaan Bizmilla Wedding Centre menyediakan perkhidmatan pakej perkahwinan termasuk katering dan dewan majlis.

Sepanjang tempoh Perintah Kawalan Berkurung (PKP), Mila telah menceburkan diri dalam perniagaan jualan durian bagi menampung gaji pekerjanya yang terjejas disebabkan wabak Covid-19. – KopiPlanet.com