• FOLLOW US

Permintaan Tinggi, Haiza Terus Setia Dengan Lagu Dangdut

Penyanyi dan penyampai radio Kool FM, Haiza mengakui masih kekal dengan genre dangdut berdasarkan permintaan tinggi ketika diundang membuat persembahan.

Ujar Haiza, sebelum ini dia pernah merakamkan lagu berentak pop balada, namun ia kurang mendapat sambutan pendengar.

“Nama saya pun memang dah dikenali dengan lagu dangdut dan itulah genre yang selalu mendapat permintaan kalau membuat persembahan.

“Bukan tak pernah cuba genre lain, cuma lagu berkenaan pun tidak diketahui ramai. Itu yang menyebabkan saya kembali merakamkan lagu dangdut,” jelasnya.

Haiza berkata demikian ketika ditemui semasa majlis pelancaran lagu dangdut Young And Gentelman yang berlangsung di Red Box Garden hari ini.

Sebelum ini, Haiza pernah merakamkan lagu berentak pop balada berjudul Tentang Cinta pada tahun 2016 hasil ciptaan Asian.

Bercerita mengenai single terbaharunya ciptaan Aizat Amdan dan Mel Ramlan itu, Haiza memberitahu ia bukanlah petanda untuk dia meninggalkan dunia penyiaran radio.

Malah, dia sendiri menyedari lagunya sukar untuk diputarkan di stesen radio lain memandangkan statusnya sebagai seorang penyampai radio.

“Apabila merakamkan lagu baharu, bukan bermakna saya nak berhenti jadi penyampai radio, lagipun saya baru sahaja menyambung kontrak selama tiga tahun dengan Kool FM.

“Kalau saya berhenti jadi penyampai radio pun, tiada jaminan untuk lagu-lagu saya akan diputarkan di stesen-stesen radio ya yang lain,” ujarnya.

Jelasnya, keputusan untuk menghasilkan lagu baharu adalah disebabkan jiwanya yang masih lagi mendalam terhadap bidang nyanyian. – KopiPlanet.com

Neelofa Nafi Jadi Punca Kemelut Rumah Tangga Nabila-Sharnaaz

Pelakon dan pengacara, Neelofa Mohd Noor menafikan dakwaan mengatakan dirinya menjadi punca kepada kemelut rumah tangga yang dilalui kakaknya, Noor Nabila dengan pelakon Sharnaaz Ahmad.

Menurut hos program Meletop itu, tuduhan itu adalah sesuatu yang mengarut dan ia tidak benar sama sekali.

“Tuduhan itu tidak masuk akal. Saya sayang kakak dan anak saudara.

“Saya harap orang ramai terutama rakan dan keluarga memberikan sokongan dalam apa jua situasi yang mereka hadapi sekarang,” katanya kepada KopiPlanet.com

Neelofa ditemui pada majlis sidang media Anugerah Meletop Era 2019 yang diadakan di Hard Rock Cafe, Kuala Lumpur hari ini.

Neelofa yang enggan mengulas lebih lanjut tentang perkara itu bagaimanapun berharap orang ramai dapat mendoakan yang terbaik untuk kakak dan abang iparnya itu.

Desas-desus keretakan rumah tangga Nabila dan Sharnaaz mulai diperkatakan apabila aktor berkenaan sering kali berkongsi status di laman sosial, seakan-akan memberikan bayangan tentang konflik yang sedang melanda bahtera perkahwinannya.

Pasangan itu mendirikan rumah tangga pada 31 Mac 2017 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Jebat Jayden yang kini berusia lapan bulan. – KopiPlanet.com

Aaron Aziz Berang Tertipu Scammer Guna Gambar Bayi Minta Derma

Pelakon Datuk Aaron Aziz menerusi laman Instagramnya mendedahkan beliau membuat satu laporan polis berhubung penipuan individu yang menggunakan gambar seorang bayi yang sudah meninggal dunia bagi mengutip derma menerusi laman sosial.

Menurut Aaron, beliau turut memohon maaf kepada pengikutnya kerana terlebih dahulu tidak membuat penelitian secara mendalam sebelum berkongsikan maklumat berhubung kutipan derma tersebut.

“Assalamualaikum, ini follow up dari kes semalam yang saya dah padam. Saya ambil dari Facebook Persatuan Kanser Bersatu Malaysia, saya dah telefon nombor itu semua, Facebook nampak macam betul.

“Saya sudah buat laporan polis, biarlah polis buat siasatan selanjutnya, siapa bersalah, biarlah kita tahu nanti,” ,” katanya memetik video yang dikongsikan di Instagramnya.

Ujar Aaron, selalunya dia merupakan  seorang yang sememangnya sangat berhati-hati untuk berkongsi sesuatu di media sosial.

“Kali ini tengok gambar seorang bayi membuatkan saya terlalu beremosi. Saya minta maaf semua,” ujarnya yang membuat laporan polis di Balai Polis Seksyen 9, Shah Alam.

Semalam, Aaron ada berkongsikan gambar mengenai seorang bayi yang memerlukan bantuan akibat penyakit kanser namun menerusi pemerhatian, bayi yang dimaksudkan itu sudah pun meninggal dunia pada April 2017.

Sementara itu, pelawak dan penyampai radio, Shuib Sepahtu yang turut berkongsi informasi mengenai kutipan sumbangan derma itu turut melahirkan perasaan kecewa dengan perbuatan individu yang tidak bertanggungjawab itu yang sewenang-wenangnya menggunakan taktik keji sebegitu demi meraih wang dengan cara yang mudah. – KopiPlanet.com

Redza Rosli Bagi Ucapan Romantis Sempena Birthday Ayda Jebat

Walaupun tidak pernah memberikan kenyataan secara rasmi yang mereka sedang hangat menyulam cinta, namun rata-rata peminat mengetahui tentang hubungan rapat di antara dua selebriti ini iaitu Redza Rosli dan Ayda Jebat.

Terbaharu, Redza membuat satu ‘gesture’ yang cukup ‘sweet’ buat gadis tersebut dengan memuat naik ucapan romantis sempena ulang tahun kelahiran ke-27 Ayda yang diraikan pada Ahad lalu.

“Di hari istimewa awak, saya nak ucapkan selamat hari lahir dan semoga Allah sentiasa merahmatimu. Senyuman saya akan terukir setiap kali terfikirkan tentang awak dan senyuman itu akan jadi lebih berseri-seri jika hari-hari saya ditemani awak. Terima kasih kerana menunjukkan saya makna sebenar erti cinta,” luah Redza menerusi laman Instagramnya.

Fotonya bersama sedondon dengan Ayda itu setakat ini sudah meraih lebih daripada 107,000 tanda suka daripada pengikut pelakon drama bersiri Leftenan Zana itu.

Peminat juga turut meninggalkan komen mengatakan mereka sudah tidak sabar mahu menyaksikan kedua-dua selebriti ini naik pelamin dan membina keluarga bersama. – KopiPlanet.com

Foto: Instagram Redza Rosli

Yura Yunita Luah Keinginan Mahu Berduet Dengan Siti Nurhaliza

Penyanyi Indonesia, Yura Yunita yang dicungkil bakatnya menerusi pertandingan realiti nyanyian The Voice Indonesia berkata dia bersedia untuk menerjah industri seni Malaysia selepas mendapat sambutan yang cukup memberangsangkan daripada penduduk di tanah airnya.

Menurut Yura atau nama sebenarnya, Yunita Rachman, 28, yang cukup popular dengan single Cinta Dan Rahasia, selepas peminat di Indonesia, muzik video lagunya banyak ditonton peminat dari Malaysia dan itu menyebabkan dirinya ingin lebih mendekati peminat di sini.

“Saya sudah berada di Malaysia sejak minggu lalu bagi tujuan untuk mempromosikan album terbaharu berjudul Merakit. Saya tampil dengan album pertama pada 2014.

“Selepas keluar The Voice, saya terus buat album agar momentum dan semangat saya dalam bidang seni dapat diteruskan,” katanya kepada KopiPlanet.com

Yura ditemui pada majlis sidang media pelancaran Merakit yang diadakan di Hotel Alila, Bangsar, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Menerusi sidang media itu juga, Yura turut menyatakan keinginannya untuk berduet dengan penyanyi no.1 negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza yang baharu sahaja selesai mengadakan konsert meganya pada Sabtu lalu.

Pada konsert itu juga, Yura telah diberikan peluang sebagai artis pembukaan dengan menyampaikan dua lagu hitsnya berjudul Cinta Dan Rahasia serta Buka Hati.

“Saya cukup berbesar hati diberikan kesempatan menjadi artis pembukaan untuk konsert Siti Nurhaliza. Saya juga kalau boleh mahu bekerjasama Siti menerusi satu lagu duet di masa akan datang,” katanya lagi.

Bercerita lebih lanjut tentang album Merakit, Yura mengatakan ia adalah sebuah catatan peribadinya yang ditulis dalam bentuk lagu bagi memberikan rasa lebih dekat dengan peminat.

“Berkarya melalui muzik adalah salah satu ekspresi saya sebagai seorang pemuzik bebas, saya bebas untuk menentukan hala tuju muzik saya. Muzik yang dibawakan saya ini ada pengaruh jazz, blues, funk, groove dan juga R&B.

“Awal tahun ini saya telah melancarkan single terbaharu Merakit yang menceritakan bagaimana cara saya yang sebelum ini banyak halangan tapi kini mampu untuk mengejar mimpi mencapai cita-cita untuk bergelar seorang penghibur,” ujarnya lagi.

Penyanyi kelahiran Bandung ini memulakan kerjayanya di kala usia baharu mencecah 15 tahun. Walaupun masih lagi boleh dikatakan penyanyi baharu, Yura sudah pun menggumpul dua buah trofi yang menjadi dambaan ramai penyanyi iaitu diberi penghargaan Penyanyi Solo Wanita Terbaik di Anugerah Muzik Indonesia 2017 dan 2018 untuk dua tahun berturut-turut. – KopiPlanet.com

Tomok Maafkan Peminat Pernah Baling Telur Kepada Newboyz

Seorang peminat telah membuat pengakuan secara eksklusif dengan mengatakan dia dan rakan-rakannya pernah membaling telur ke arah kumpulan Newboyz.

Menerusi perkongsian Tomok di Instagramnya, lelaki yang dikenali sebagai Kamarul Ariffin Nor Sadan itu melakukan perbuatan tersebut bersama rakan-rakannya ketika Newboyz membuat persembahan di Kota Tinggi sekitar tahun 1999-2002.

“OK, aku ada pengakuan nak buat pada Tomok dan Newboyz. Sekitar tahun 1999-2002 (tak berapa ingat), Newboyz ada buat persembahan di Plaza Kota Tinggi. Aku dan beberapa orang rakan telah melakukan onar dengan niat sabotaj. Kami baling telur.

“Sejujurnya, aku pun tidak ada justifikasi yang kukuh untuk sabotaj kalian. Ia lebih kepada tindakan mengikut jiwa muda yang gemar memberontak, mungkin juga kerana dicabar,” jelasnya.

Menurutnya, secara senyap-senyap dia telah melayan lagu-lagu Newboyz dan mengakui ketika lagu-lagu kumpulan berkenaan berkemundang di radio Era, dia menyanyi dalam hati serta menghafal lirik lagu mereka.

“Maka, bersaksikan 200,000 followers aku ni, aku dengan rasa rendah diri dan ikhlas, aku nak mohon maaf pada kalian. Aku tahu 20 tahun tu lama, lebih baik lambat daripada tidak langsung.

“Kalau ada konsert reunion, boleh jemput saya. Pada waktu itu, saya akan relakan diri dibaling telur oleh setiap anggota Newboyz,” jelasnya.

Dalam pada itu, Tomok yang membuat naik kenyataan berkenaan menyatakan dia sudah memaafkan perbuatan yang dilakukan oleh lelaki berkenaan.

“Buang yang keruh… ambik yang jernih… kita hanya manusia biasa tak lari dari buat kesilapan. Saya maafkan awak bro!” ujar Tomok. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Tomok

Lagu Sampai Hati Dirakam Semula, Ameng & Awie Bakal Berduet

Vokalis kumpulan Spring, Ameng mendedahkan kumpulannya bakal kembali menghasilkan album menerusi himpunan beberapa buah lagu lama mereka yang akan dirakam semula dan diberi nafas baharu.

Ameng atau nama sebenarnya Wan Aminuddin Wan Ismail berkata, antara yang paling istimewa adalah rakaman semula bagi lagu Sampai Hati yang pernah melonjakkan nama kumpulan mereka pada era 90-an.

“Pihak Sony Music memaklumkan yang kumpulan Spring antara penerima royalti tertinggi di bawah syarikat mereka. Jadi, mereka telah kembali melamar kami untuk menerbitkan album.

“Ada beberapa kelainan yang akan ditampilkan, antaranya rakaman semula lagu Sampai Hati yang akan saya nyanyi secara duet dengan Awie,” ujarnya sambil memberitahu telah mendapat persetujuan daripada vokalis kumpulan Wings itu.

Ujarnya, rancangan untuk berduet dengan Awie itu adalah idea daripadanya sendiri memandangkan dia sendiri merupakan peminat penyanyi berkenaan.

Selain itu, Ameng juga mendedahkan yang Zizan Razak juga akan terbabit untuk rakaman semula lagu Sejiwa dan pelawak tersebut memasukkan elemen rap untuk lagu berkenaan.

“Setakat ini Spring sudah ada 15 buah album dan kami akan memilih beberapa buah lagu daripada kesemua album berkenaan untuk dirakam dengan nafas baharu,” ujarnya.

Dalam pada itu, ketika ditanya sekiranya Spring ada perancangan untuk membuat konsert reunion, Ameng menyatakan sememangnya mereka mempunyai hasrat tersebut.

Bagaimanapun, dia menjelaskan untuk menganjurkan konsert, mereka tidak berani menganjurkannya sendiri dan mahu mendapatkan bantuan mana-mana pihak yang sudi untuk bekerjasama.

“Pada tahun lalu Spring pernah membuat showcase di D’Saji, tetapi kurang mendapat sambutan sehingga saya mengalami kerugian dan sebab itu saya tak berani nak buat lagi.

“Namun begitu, ada pihak yang telah tampil untuk menjadi penaja konsert kami di Terengganu serta satu showcase di Kuala Lumpur,” jelasnya. – KopiPlanet.com

Misha, Sarah & Noryn Aziz Tak Nak ‘Overshadow’ Satu Sama Lain

Menjelang beberapa minggu sahaja lagi konsert gabungan tiga diva iaitu Soul Sisters, ketiga-tiga penyanyi yang terbabit iaitu Misha Omar, Siti Sarah dan Noryn Aziz berkata mereka tidak akan saling ‘membunuh’ satu sama lain dalam konsert itu nanti.

Menurut Misha, menerusi latihan yang sudah dijalankan sejak dua bulan lalu, ketiga-tiganya sudah mengetahui peranan masing-masing dalam menjayakan konsert berskala besar itu.

“Konsert ini bukan bertujuan untuk berlawan di antara satu sama lain, sebab itu ia dinamakan Soul Sisters. Ia akan gagal kalau seorang atau dua orang sahaja yang menyerlah. Jadi, kami mesti bersama dan saling bantu-membantu serta tiada istilah nak ‘overshadow’ sesiapa.

“Kami dah ada keserasian serta faham karakter suara masing-masing dan tahu tanggungjawab dalam nak menjayakan sesuatu persembahan itu. Muzik itu menyatukan kami walaupun cara nyanyian kami berbeza-beza,” kata Misha kepada KopiPlanet.com

Misha berkata demikian ketika ditemui pada majlis sidang media Konsert Soul Sisters yang berlangsung di Hotel Double Tree by Hilton, Kuala Lumpur.

Menerusi sidang media itu juga diumumkan beberapa buah lagu yang akan dipersembahkan mereka, antaranya lagu ‘cover’ Lady Marmalade, Listen, Bang Bang, Mulanya Di Sini, Khayalan serta rangkaian lagu hits masing-masing seperti Sampai Bila, Semakin dan Fantasi O Realiti.

Mereka juga bakal membuat segmen tribute kepada kumpulan Feminin dengan menyampaikan tiga lagu popular kumpulan tersebut iaitu Kini, Untukmu dan Rindu.

Selain itu, bagi menambah baik lagi mutu dan kawalan vokal mereka, ketiga-tiga penyanyi ini juga menjalani kelas bersama guru vokal, Datuk Syafinaz Selamat.

Sementara itu, penganjur konsert, Edd Razhe berkata jualan tiket sangat menggalakkan dan kini sebanyak lebih daripada 70 peratus tiket telah dijual.

“Sambutan sangat menggalakkan. InsyaAllah saya yakin ia akan habis terjual dalam tempoh 20 hari sebelum menjelang konsert ini. Selain Feminin, konsert ini juga akan membuat tribute kepada barisan penghibur popular zaman dahulu seperti Fairuz Hussein, Famiza, Freedom, Anita Sarawak dan Black Dog Bone.

“Konsert ini akan diserikan dengan barisan lapan penyanyi latar yang disulami koreografi yang jarang diketengahkan. Saya juga terharu keraaa mendapat bantuan daripada mereka yang berpengalaman terutama Pengarah Muzik, Datuk Nasser Abu Kassim dan Pengarah Konsert iaitu Jennifer Thompson,” ujar Edd.

Soul Sisters yang dianjurkan Edd Razhe Entertainment bakal diadakan selama dua hari iaitu pada 5 dan 6 April ini bertempat di Panggung Sari, Istana Budaya Kuala Lumpur.

Tiket-tiket konsert masih dijual pada harga RM755 (Meet & Greet) RM555 (Diamond), RM335 (Platinum), RM255 (Gold) dan RM155 (Silver) dan boleh didapati menerusi laman web www.airasiaredtix.com. – KopiPlanet.com

Lagu Diam Saja Bukan Tentang Perbalahan Forteen Dan Izzue

Kumpulan Forteen menegaskan single terbaru mereka berjudul Diam Saja yang telah dilancarkan sejak 1 Mac lalu bukanlah berkisar tentang perbalahan yang berlaku antara mereka dengan Izzue Islam.

One Forteen berkata, biarpun lirik lagu berkenaan dihasilkan oleh mereka bertiga, namun ia langsung tidak ada kena-mengena dengan apa yang telah berlaku sebelum ini.

“Tidak dinafikan selepas kejadian yang menimpa kami dan Izzue, setiap apa yang kami lakukan pasti ada segelintir yang akan mengaitkan tentang hal yang berlaku.

“Bagaimanapun, kami ingin tegaskan lagu ini hanya berkisar tentang kisah percintaan. Lirik ini kami tekankan kalau pasangan bergaduh, lebih baik salah seorang ambil tindakan berdiam diri semata-mata kerana sayangkan perhubungan itu,” jelasnya.

Menurut One, menerusi lagu ciptaan komposer Adam Armin & Joseph Khan, mereka mengganggap Diam Saja mampu menjenamakan semula nama Forteen yang kini bergerak bertiga sahaja.

Jelasnya lagi, sejak video lirik lagu berkenaan dimuat naik di YouTube, ternyata ia mendapat sambutan yang baik dan maklum balas positif daripada peminat.

Dalam pada itu, One memberitahu selepas pengunduran Izzue daripada kumpulan berkenaan, mereka belum ada perancangan untuk mencari pengganti.

“Buat masa ini kami masih lagi rasa selesa untuk bergerak bertiga sahaja. Lagipun bukan senang nak cari pengganti yang mampu memahami cara kerja kami.

“Selain itu, jika ada antara kami yang terbabit dengan projek secara solo, kami tidak kisah dan akan memberikan sokongan antara satu sama lain, namun harus utamakan kumpulan terlebih dahulu,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Anak Angkat Jadi Mangsa Buli Siber, Jasmin Hamid Buat Laporan Polis

Pelakon Jasmin Hamid telah membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya susulan perbuatan netizen yang menghina anak angkat perempuannya di laman sosial.

Menerusi posting yang dibuat menerusi laman Instagram miliknya, pelakon itu juga memberitahu akan menghantar surat saman kepada mereka yang terlibat.

“Kepada para NETIZEN BULLY CYBER yang telah MENCELA anak perempuan saya, boleh tunggu SAMAN dari saya.. Ada LEBIH DARI 15 NAMA di dalam police report yang akan diambil tindakan undang-undang di atas tindakan MENCELA yang tidak berasas di IG dan FB saya serta BLOG.. Segala butiran BULLY CYBER telah ada pada PIHAK POLIS!

“Saya sebagai seorang IBU sudah pasti akan melindungi anak-anak saya dan mohon hak perlindungan dari pihak berkuasa sebagai seorang WARGANEGARA MALAYSIA.. INI JANJI SAYA KEPADA KEDUA ARWAH IBUBAPA SAYA DAN KEPADA ALLAH untuk menjaga keluarga hingga akhir hayat saya..” ujarnya.

Baru-baru ini Jasmin meluahkan kemarahannya susulan tindakan segelintir netizen yang menghina anak angkat perempuannya dengan mengatakan berwajah bapok.

Malah, pelakon itu juga menyatakan dirinya tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang dilihat sebagai pembuli siber. – KopiPlanet.com