Rancangan TVTV

Lagu Haram Dinobatkan Juara AJL 33, Kejayaan Berganda Hael Husaini

Lagu Haram dinyanyikan oleh Hael Husaini dan Dayang Nurfaizah menepati ramalan apabila dinobatkan sebagai juara Anugerah Juara Lagu 33 (AJL 33) yang berlangsung malam ini.

Haram hasil ciptaan Hael dan Ezra Kong itu menumpaskan 11 buah lagu lain dan berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM50,000 berserta trofi.

Ternyata ia merupakan kejayaan berganda buat Hael yang pada tahun lalu turut mencipta kejayaan bersama Ezra Kong menerusi lagu Jampi pada tahun lalu.

Manakala lagu Bunga ciptaan Hang Nadim, Laq dan Kadok yang dinyanyikan Ara Johari pula berhasil memenangi hadiah wang tunai RM35,000 berserta trofi setelah muncul sebagai naib juara.

Untuk tempat ketiga pula menjadi milik lagu Sampai Bila yang dinyanyikan oleh Misha Omar. Lagu ciptaan Sharon Paul, Ahmad Fedtri Yahya dan Shah Shamshiri berkenaan membawa pulang wang kemenangan sebanyak RM20,000 berserta trofi.

Selain itu, Misha Omar turut menjadi pilihan juri untuk memenangi gelaran Vokal Terbaik dan memenangi hadiah wang tunai RM12,000 berserta trofi.

Bagi persembahan terbaik untuk AJL 33 pula menjadi milik Sufian Suhaimi dan berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM12,000, trofi dan sebuah telefon pintar Samsung Galaxy A9.

Juri-juri yang mengadili AJL 33 terdiri daripada Datuk Mokhzani, Datuk Wah Idris, Manan Ngah, Lok U, Ajai, Helen Yap, AG Coco, Adi Priyo, LY dan Azmeer selaku ketua juri.

Antara lagu-lagu yang bertanding pada AJL 33 seperti Khai Bahar (Luluh), Haqiem Rusli & Aman Ra (Jatuh Bangun) Syamel (Kau Pun Sama), Kaer & Amylea (Tak Pernah Hilang), Hael Husaini (Hajat), Siti Nordiana & Jaclyn Victor (Nisan Cinta), Sufian Suhaimi (Di Matamu), De Fam (Bunga) dan Siti Sarah (Semakin). – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button