Cerita ArtisHiburan

Niezam Zaidi Seminggu Tak Keluar Rumah Gara-Gara Watak Filem M4M4

Mendapat pujian ramai atas lakonan cemerlangnya menerusi filem M4M4, Niezam Zaidi mendedahkan karakter penagih dadah dan perogol yang dibawakannya bukanlah sesuatu yang mudah.

Menurut Niezam, meskipun sering ditawarkan watak antagonis, karakternya kali ini cukup mencabar sehinggakan dia tidak keluar daripada rumah selama seminggu bagi menghilangkan secara keseluruhan ‘roh’ watak Remy yang dijayakannya.

“Untuk pegang dan lakonkan watak Remy ini sangat perit. Selepas habis penggambaran hampir seminggu saya tidak keluar rumah. Jujur saya cakap, kita selamat hanya disebabkan agama Islam. Kalau tiada iman, ya Allah saya sampai terbawa-bawa karakter itu dalam kehidupan.

“Apa yang boleh saya katakan, watak ini sangat berat untuk saya, saya jadi ‘lost’ sampai tak tahu apa dah jadi dengan diri saya,” katanya.

Dia berkata demikian kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada malam gala tayangan filem M4M4 yang berlangsung di MM2 Cineplexes, Mutiara Damansara baru-baru ini.

Menurut Niezam lagi, gaya rambutnya dalam filem itu juga membuatkan kanak-kanak takut untuk mendekatinya sepanjang dirinya berimej sedemikian untuk penggambaran M4M4.

“Sepanjang saya melakonkan watak itu, saya jarang nak keluar rumah. Tapi bila sekali saya keluar, budak-budak yang nampak saya mereka jadi takut.

“Saya pula suka budak, awalnya saya pelik kenapa mereka nampak takut dengan saya, rupa-rupanya sebab rambut saya begini,” ujarnya berseloroh.

Filem arahan Eyra Rahman itu turut menampilkan Nabila Huda, Kodi Rasheed, Bella Dowanna, Eyra Hazali, Ungku Hariz dan Izzy Reef. M4M4 yang diterbitkan Da Motion Media bakal ditayangkan di 107 pawagam seluruh negara termasuk Brunei dan Singapura.

M4M4 yang memaparkan genre horror thriller mengangkat plot cerita mengenai ketabahan seorang wanita dalam membalas dendam untuk menuntut keadilan terhadap kematian tragis anak perempuannya. – KopiPlanet.com

https://www.youtube.com/watch?v=7oLHSJrqZ4o

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button