• FOLLOW US
Cerita Artis, Hiburan

Siti Nurhaliza Tidak Patah Semangat, Mahu Terus Aktif Berbasikal

Biarpun mengalami kecederaan lutut dalam satu pertandingan berbasikal anjuran sebuah bank Sabtu lalu, penyanyi no.1 negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza menyatakan insiden itu tidak mematahkan semangatnya untuk meneruskan aktiviti sukan tersebut.

Menurut Siti, suaminya iaitu Datuk Seri Khalid Jiwa juga tidak memberi halangan kepadanya untuk terus aktif dengan hobinya selepas insiden berkenaan.

“Kecederaan yang dialami tidak mematahkan semangat saya dan ia bukanlah kecederaan serius. Alhamdulillah, saya berjaya habiskan kayuhan dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada peminat yang tidak putus-putus mendoakan dan mengambil berat tentang saya.

“Suami saya pun tidak menghalang saya untuk terus berbasikal sebab dia tahu saya seorang yang lasak dan kuat semangat. Bagi saya semua benda yang kita buat mesti ada risikonya,” katanya.

Siti ditemui pada majlis kerjasama Simplysiti bersama Shopee yang diadakan di Hotel Grand Hyatt, Kuala Lumpur hari ini.

Siti turut berkongsi yang dia ‘merawat’ sendiri kecederaan lutut kirinya berbekalkan pengalamannya menjaga suami yang pernah terlibat dengan kemalangan jalan raya suatu ketika dahulu.

“Saya buat sendiri ‘dressing’ luka ini sebab dah biasa balut luka suami yang pernah terlibat kemalangan sebelum ini,” ujarnya lagi.

Siti mengalami kecederaan lutut kiri ketika ingin mengelak tayar basikal seorang peserta yang tercabut dalam kayuhan yang berlangsung di Lebuh Raya Lekas, malam Sabtu lalu.

Walaupun cedera, Siti tetap berjaya menamatkan kayuhan sejauh 78 kilometer itu dan usahanya itu mendapat pujian daripada pengikut di laman sosial Instagramnya. – KopiPlanet.com

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend