• FOLLOW US
Cerita Artis, Hiburan

Suka Tayang Kereta Mewah Di Media Sosial, Shuib Nafi Bersikap Riak

Jika anda pengikut laman Instagram pelawak dan penyampai radio Shuib, pasti melihat beberapa muat naik gambarnya bersama kereta mewah.

Menurut suami kepada Siti Sarah Raisuddin ini, niatnya hanya mahu berkongsi minatnya terhadap kereta berkenaan.

“Bukan niat saya menunjuk-nunjuk, tapi berkongsi apa yang memang saya suka. Kalau ada yang tidak suka atau tak selesa, jangan ‘follow’ saya.

“Semuanya disebabkan minat dan apabila minat saya berusaha serta bekerja keras. Apa yang saya buat adalah untuk memotivasi diri saya,” ujarnya.kata penyampai radio Hot FM itu.

Tindakannya itu mengundang rasa tidak senang netizen apabila ada yang menempelak pengacara, pelakon dan pelawak itu yang disifatkan sebagai riak dan suka menunjuk-nunjuk.

Malah, ada yang tidak selesa dan berasakan Shuib bagaikan terikut-ikut sesetengah pihak yang sengaja mahu menayang kemewahan mereka di laman sosial.

Antara gambar yang bertebaran di laman sosial ialah Shuib bersama koleksi kereta mewah seperti McLaren 650s, Porsche GT4, Camaro Chevrolet, Mustang dan Dodge Challenger SRT.

Menerusi carian di laman web pula menunjukkan harga kereta berkenaan mencecah lebih jutaan ringgit mengikut pasaran.

Setiap perkongsi muat naik kereta itu turut mendapat reaksi rakan artis yang rapat dengannya seperti Nabil Ahmad dan Zizan Razak.

Perkongsian itu juga mendapat lebih 200 ribu tontonan dan hampir 100 ribu tanda suka daripada pengguna Instagram.

Sebelum ini, media pernah menebak dirinya sebagai jutawan, namun Shuib merendah diri dan menafikan perkara itu. – KopiPlanet.com

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend