• FOLLOW US

Anzalna Nasir Nafi Sudah Buat Akaun Instagram Anak

Membuat akaun Instagram khas untuk anak terutamanya yang baru dilahirkan antara yang menjadi pilihan segelintir selebriti hari ini.

Bagaimanapun, pelakon Anzalna yang baru sahaja melahirkan cahaya mata sulung barup-baru ini menafikan tentang kewujudkan akaun Instagram anaknya iaitu Mohamad Eidress.

“Sangat murni niat pengguna ig (Instagram) ni tapi ini bukan Eidrees punya ig. Nanti bila mummy senang mummy buatkan.

“Sekarang, saya sengaja buat mummy busy so dia boleh focus kat saya. Yang ikhlas, Mohamad Eidrees bambam,” ujarnya menerusi caption yang ditulis di Instagram.

Pelakon berkenaan selamat melahirkan cahaya mata lelaki pada 31 Mei lalu di sebuah hospital di Kuala Lumpur, iaitu kurang seminggu ketika umat Islam menyambut Aidilfitri.

Anzalna dan suaminya, Muhamad Hanif Mohamad Zaki dikurniakan cahaya mata sulung setelah tiga tahun mendirikan rumah tangga. Kedua-duanya berkahwin pada tahun 2016. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Anzalna Nasir

Akhirnya… Pengikut Instagram Siti Nurhaliza Cecah Enam Juta

Penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza menjadi artis dan rakyat Malaysia pertama yang mencapai enam juta pengikut di laman sosial Instagram.

Dengan jumlah berkenaan, penyanyi berkenaan mengungguli carta dengan menjadi artis tempatan yang mempunyai paling ramai pengikut Instagram.

Sebelum ini, instagram Siti Nurhaliza dan Neelofa menjadi perhatian netizen yang mahu melihat siapa antara mereka yang mampu mendapat enam juta pengikut terlebih dahulu.

Sementara itu, berada di kedudukan kedua pula pelakon dan pengacara MeleTOP iaitu Neelofa yang setakat ini mengumpul pengikut Instagram seramai 5.9 juta.

Berada di kedudukan ketiga pula adalah pelakon Nora Danish yang mempunyai pengikut Instagram seramai 5.7 juta. Sebelum ini, pelakon berkenaan pernah berada di tangga pertama sebelum dipintas oleh Neelofa.

Sementara itu, pelakon dan pelawak Zizan Razak pula menjadi artis lelaki yang mempunyai paling ramai pengikut Instagram iaitu seramai 5.6 juta. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Datuk Seri Siti Nurhaliza

Khidmat Ucapan Hari Jadi Mawar Rashid Terpaksa Diberhentikan

Gara-gara mendapat permintaan yang terlalu ramai, khidmat ucapan hari jadi yang dibuat oleh pelakon Mawar Rashid terpaksa diberhentikan.

Menerusi Insta Story miliknya, pelakon itu memberitahu segala transaksi yang dibuat menerusi akaun bank selepas pukul 3 petang (2 Oktober) tidak akan dilayan.

“Wish service dari Mawar dah ditutup disebabkan terlalu ramai permintaan orang Mawar terpaksa stop dulu. Apa-apa transaksi kepada akaun bank itu tidak akan dilayan lagi (3 pm 2 October 2018),” jelasnya.

Pelakon berkenaan mengikut jejak langkah seorang lagi pelakon iaitu Janna Nick yang mengenakan caj RM50.00, manakala Mawar pula hanya mengenakan caj RM20.00 sahaja.

Bagaimanapun, Mawar turut mengalami nasib yang sama seperti pengacara Melodi itu apabila dikecam netizen setelah melakukan tindakan yang sama.

Untuk rekod, jumlah followers Instagram Mawar Rashid kini sebanyak 1.9 juta, manakala Janna Nick pula sudah mengumpul sebanyak 3.9 juta pengikut. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Mawar Rashid

“Kalau Nak Simpan, Saya Tak Boleh Kata Apa-Apa” – Zul Ariffin

Pelakon popular Zul Ariffin menyatakan dia tidak boleh berbuat apa-apa sekiranya ada mana-mana individu yang mahu menyimpan gambar alat sulit yang didakwa miliknya.

Ujar Zul, dia tidak kisah sekiranya ada yang mahu berbuat demikian memandangkan gambar alat sulit berkenaan bukanlah gambarnya.

“Sejak kejadian itu berlaku, memang ramai yang bertanya terutama semasa di set penggambaran sama ada itu memang saya punya atau tidak.

“Yang kelakarnya sampai saya nak order makanan drive thru pun yang ambil pesanan tu boleh senyum-senyum. Saya anggap itu semua sebagai suatu perkara yang melucukan,” ujarnya ketika ditemui semasa majlis pertunjukkan fesyen anjuran Primavallet semalam.

Sebelum ini, timbul kekecohan apabila Zul Ariffin dikatakan telah menunjukkan alat sulitnya untuk tontonan umum menerusi Insta Story di akaun Instagram miliknya.

Bagaimanapun, perkara tersebut telah dinafikan oleh pelakon berkenaan dan mendakwa akaun Instagramnya itu telah diceroboh oleh pihak tidak bertanggungjawab.

Menurut Zul, biarpun kejadian tersebut dilihat sesuatu yang cukup mengaibkan buat dirinya, namun Zul menyatakan dia tidak bercadang untuk membuat laporan polis.

“Saya anggap ini semua sebagai satu pengajaran buat diri saya. Lagipun saya tak tahu kalau kejadian ini merupakan satu perbuatan sabotaj atau sebaliknya.

“Sebelum ini pun dah pernah terjadi akaun Instagram saya tidak boleh buka semasa menjalani penggambaran filem Tombiruo dahulu,” jelasnya.

Jelas Zul, sekarang ini dia memang menukar kata laluan akaun Instagramnya. Malah, kata laluan tersebut turut diketahui oleh tiga orang ahli fan clubnya sebagai back up sekiranya berlaku kejadian yang tidak diingini. – KopiPlanet.com

“Paparan Di IG Tidak Gambarkan Kehidupan Sebenar Saya” – Elyana

Semua sudah maklum akan penyakit kanser tahap empat yang dihidapi penyanyi Erneelya Elyana Emrizal atau Elyana, 31. Pendedahannya menerusi program Gegar Vaganza tahun lalu itu memberikan kejutan buat kesemua peminat hiburan tanah air.

Pada awalnya kebanyakan orang berasa simpati dengan nasibnya itu namun sejak akhir-akhir ini banyak pihak melahirkan perasaan yang mereka seolah-olah tidak percaya Elyana menghidapi penyakit kronik itu hanya kerana dia kelihatan normal dan tidak seperti orang sakit yang lain seperti yang dipaparkan di laman Instagramnya.

Menjawab pertanyaan itu, Elyana berkata, kehidupan di laman sosial sebenarnya tidak boleh langsung disamakan dengan kehidupan realiti seseorang itu.

“Bagi saya gambaran yang dipaparkan di media sosial 80 peratus tidak sama dengan kehidupan realiti seseorang itu. Kita tak letak benda-benda yang tidak menggembirakan di laman sosial.

“Untuk saya pula, saya kena tunjuk benda-benda yang baik agar ia dapat beri insprirasi untuk mereka yang sakit di luar sana. Tapi, realitinya mereka tidak tahu macam mana kehidupan sebenar saya. Sebenarnya, hidup ini bukan senang itu yang boleh saya katakan,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Elyana ditemui pada majlis tayangan perdana filem Dukun di TGV KLCC, baru-baru ini. Dukun arahan Dain Said akhirnya dipertontonkan kepada umum selepas 12 tahun dihasilkan.

Selain Elyana, filem itu turut dibintangi Datin Paduka Umie Aida, Faizal Hussein, Hasnul Rahmat, Namron, Bront Palarae, Chew Kin Wah dan Sofi Jikan.

Ketika ditanya perasaannya bergandingan dengan nama-nama besar, Elyana berkata dia sangat berbangga apabila dapat digandingkan bersama-sama pelakon handalan tanah air yang sangat dikaguminya itu.

“Mereka ialah idola-idola saya yang mana sejak daripada kecil saya dah tonton lakonan mereka. Di sebalik rasa rendah diri bergandingan dengan mereka, saya juga turut bangga diberi peluang dengan pelakon-pelakon hebat ini. Mereka banyak beri tunjuk ajar sepanjang kami menjalani penggambaran 12 tahun lalu.

“Saya ingat lagi, sebulan sebelum penggambaran saya menghadiri latihan lakonan bersama Datin Paduka Umie bagi memantapkan lagi lakonan dan penjiwaan kami untuk filem ini.

“Selepas 12 tahun saya gembira filem ini akhirnya dapat dipertontonkan kepada umum,” katanya yang memegang watak Nadia menerusi filem yang diedarkan oleh Astro Shaw itu. – KopiPlanet.com

Tom Cruise Buka Akaun Instagram, Dedah Nama Filem Baharu

Peminat setia pelakon Hollywood, Tom Cruise sudah boleh menarik nafas lega apabila aktor itu akhirnya bersetuju membuka laman sosial Instagram, baru-baru ini.

Menerusi penjelasan di bahagian bio, Tom menulis, “Pelakon, Penerbit, Berlakon sejak 1981”.

Tom memberitahu perkhabaran itu kepada pengikut Twitternya, yang mana dia mempunyai sebanyak 6.6 juta pengikut.

Bintang filem berusia 55 tahun itu juga membuat pengumuman istimewa di Instagram mengenai tajuk terbaharu filem francais Mission Impossible 6 iaitu Mission:Impossible – Fallout.

Tidak sampai sejam menubuhkan akaun Instagram, Tom telah berjaya mengumpul lebih daripada 717,000 pengikut.

Sebelum ini, Will Smith juga baharu menyertai Instagram dengan membuka sebuah akaun pada Disember tahun lalu.

Setakat ini, Will telah mempunyai 5.7 juta pengikut dari seluruh dunia yang mengikuti laman sosialnya itu. – KopiPlanet.com

Netizen Kecam Maya Karin Makan Daging Babi?

Lama rasanya tak dengar khabar pelakon cantik Maya Karin. Peminat yang merindui pelakon kacukan Melayu-Jerman ini pastinya sering kali menerjah laman sosial Instagram Maya untuk mendapatkan maklumat mengenai aktiviti terkininya.

Baru-baru ini kecoh juga Instagram Maya apabila dia dituduh makan daging babi pada perayaan Krismas lalu.

Tak tahu la mana dapat idea netizen ni kata daging yang dipanggang Maya itu daging babi.

Enggan memanjangkan hal, Maya menjelaskan kepada pengikutnya itu merupakan daging angsa yang dimasak khas olehnya untuk ahli keluarga yang menziarahnya ketika sedang bercuti di Vietnam.

Tak faham betullah netizen ni, memang suka betul buat kesimpulan sendiri tanpa bertanya terlebih dahulu. Memang banyak masa terluang kot mereka-mereka ini sampai rajin betul berbalah di media sosial.

Kesian Maya, tak pasal-pasal Instgramnya jadi tempat perbalahan di antara netizen yang ‘terlebih bijak’ dalam membuat penilaian sendiri. Hai, macam-macam hal.

Cik Kopi: Suka tengok gambar-gambar menarik cuti akhir tahun selebriti-selebriti kita di luar negara, meriah! – KopiPlanet.com

10 Selebriti Tempatan Paling Berpengaruh Di Instagram

Hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi bagi tahun 2017 melabuhkan tirainya sebelum kita mengucapkan Hello New Year 2018.

Dalam zaman serba canggih ini, laman sosial menjadi antara ‘senjata’ utama terutama sekali buat para selebriti bagi meluaskan pengaruh dan empayar mereka.

Penggunaan laman sosial seperti Instagram juga dilihat mampu merapatkan hubungan di antara seseorang artis dengan peminat mereka.

Jom kita intai senarai 10 selebriti paling banyak pengikut di Instagram sepanjang tahun ini!

1. Neelofa (5.3 juta)

Pelakon dan usahawan berasal dari Kelantan ini berjaya menjadi selebriti paling berpengaruh di Instagram apabila setakat ini sudah berjaya mengumpul sebanyak 5.3 juta pengikut di laman perkongsian gambar itu sekali gus Neelofa bergelar individu paling banyak followers di Malaysia.

2. Nora Danish (5.1 juta)

Kini sedang hamil enam bulan, Nora Danish masih lagi mengukuhkan kedudukannya antara selebriti paling popular di Malaysia dengan 5.1 juta pengikut di Instagram.

3. Zizan Razak (4.5 juta)

Pelawak dan pengacara popular ini menjadi selebriti lelaki paling berpengaruh di Malaysia dengan jumlah pengikut sebanyak 4.5 juta. Menerusi Instagramnya, Zizan gemar berkongsi perkembangan terkini kerjayanya dan terbaharu dia kini sedang sibuk dengan penggambaran filem Polis Evo 2.

4. Datuk Seri Siti Nurhaliza (4.4 juta)

Penyanyi kesayangan ramai yang kini sedang menunggu masa untuk melahirkan cahaya mata sulungnya pada Mac ini mempunyai pengikut sebanyak 4.4 juta. Ternyata pengaruh Datuk Seri Siti Nurhaliza ini masih berbisa dan kebanyakan pengikutnya terhibur dengan perkongsian foto-foto menarik di laman Instagramnya itu.

5. Scha Alyahya (4 juta)

Mommy hot ini sering kali menjadi perhatian di kalangan peminat fesyen yang menggemari fashion sense-nya yang tersendiri. Setakat ini Scha telah mengumpul sebanyak 4 juta pengikut di laman diari bergambarnya itu.

6. Awal Ashaari (3.5 juta)

Jika Scha dengan 4 juta pengikut, Awal juga tidak lari jauh daripada isterinya apabila mengumpul 3.5 juta followers. Instagram Awal penuh berwarna-warni dengan perkongsian gambar OOTD (outfit of the day), aksi dan keletah lucu anaknya, Lara Alana serta aktiviti kerjanya.

7. Rozita Che Wan (3.4 juta)

Pelakon serba cantik ini berjaya menjadi selebriti ketujuh paling ramai pengikut iaitu sebanyak 3.4 juta. Che Ta sering berkongsi gambar percutian di luar negara bersama ahli keluarganya yang sentiasa menjadi perhatian para peminatnya lebih-lebih lagi yang meminati wajah comel anak perempuannya, Aaisyah Dhia Rana.

8. Nur Fazura (3.4 juta)

Pelakon yang baharu sahaja bergelar isteri kepada aktor Fattah Amin ini mempunyai sebanyak 3.4 juta pengikut di laman Instagramnya. Fazura ketika ini berbulan madu di kota London bersama suaminya.

9. Nelydia Senrose (3.3 juta)

Nelydia Senrose setakat ini berjaya mengumpul 3.3 juta pengikut di Instagramnya. Selalu memuat naik foto pelbagai babak lakonannya, pengikut setia pelakon ini sering kali terkesima dengan kecantikan semula jadi yang dimiliki pelakon berusia 23 tahun itu.

10. Yana Samsudin (3.2 juta)

Walaupun agak jarang menghiasi kaca televisyen pada tahun ini, namun nama Yana Samsudin terus kekal popular apabila berjaya mengumpul 3.2 juta pengikut. Selain sibuk menguruskan anak sulungnya Aisy Mateen, Yana turut aktif meniaga jenama tudungnya sendiri, Ayana Hijab. – KopiPlanet.com

Hidup Lebih Tenang Lepas Tutup Komen IG – Izara

Pelakon Izara Aishah mengakui kehidupannya menjadi lebih tenang dan bahagia selepas mengambil pendekatan menutup ruangan komen di laman Instagram miliknya @izaraaishahofficial.

Keputusan itu dibuat olehnya bagi mengelakkan netizen daripada terus membuat ‘dosa’ di Internet.

“Sebelum kahwin lagi saya dah tutup ruangan komen di Instagram. Tujuan saya berbuat demikian kerana tidak mahu tengok orang daripada membuat dosa.

“Kadang-kadang benda-benda yang mereka cakap itu tak betul, ia boleh jadi fitnah dan sebab itu saya ‘selamatkan’ mereka daripada meninggalkan komen-komen tidak sepatutnya.

“Kehidupan saya jadi lebih tenang dan bahagia lepas tutup komen dan kalau boleh saya tidak merancang untuk membukanya kecuali yang melibatkan kerja-kerja saya sahaja,” katanya ketika ditemui pada majlis sidang media rancangan travelogue CTDK-acation di ibu kota, hari ini.

Sementara itu ketika ditanya tentang fasa baharu dalam kehidupannya bergelar isteri kepada Ketua Pegawai Eksekutif Tune Studios, Adib Datuk Seri Khalid sejak sebulan lalu, Izara berkata, “Kehidupan sedikit berubah bila saya kini tinggal berasingan dengan keluarga. Suasana sedikit berbeza dan selalu juga teringatkan keluarga”.

“Tapi kami memang rajin menziarah kedua-dua belah keluarga. Tiada apa-apa perubahan drastik bagi saya sejak berkahwin.

“Cuma sekarang saya ingin mencari peluang untuk belajar masak lauk kegemaran Adib daripada mak mertua,” katanya yang mengakui Adib bukan seorang yang cerewet tentang makanan.

Sejak diijabkabulkan sebulan lalu, Izara turut mendedahkan dirinya masih lagi perlahan-perlahan menyesuaikan diri dengan melakukan rutin harian sebagai isteri seperti membasuh baju dan menyediakan sarapan untuk suami.

Walaupun ingin menghabiskan masa berdua terlebih dahulu namun pasangan ini tidak menolak rezeki sekiranya dikurniakan cahaya mata dalam masa terdekat.

Izara dan Adib disatukan pada tanggal 17 November lalu di Damansara Perdana selepas tiga tahun berkenalan rapat. – KopiPlanet.com

Akaun Instagram Janna Nick Kembali Normal

Setelah digodam, akaun media sosial Instagram milik pelakon My Coffee Prince, Janna Nick akhirnya kembali normal seperti sedia kala hari ini.

Dua hari lalu, Instagram milik pelakon berkenaan yang memiliki tiga juta followers telah digodam oleh pihak yang tidak bertanggung jawab sehingga gambar-gambar yang terkandung di dalamnya hilang.

Pada masa sama, pelakon berkenaan turut meluahkan kekecewaannya apabila akaun Instagramnya tidak dapat diakses dan berusaha untuk mendapatkan semula akaunnya itu.

Bagaimanapun, menerusi tinjauan yang dilakukan oleh KopiPlanet.com pada pagi ini mendapati akaun Instagram Janna Nick sudah pulih dan semua gambar-gambar yang dimuat naik kembali ada.

Malah, pelakon itu juga telah memuat naik sekeping gambarnya bersama para peminatnya dalam satu program di Bukit Jalil pada pagi tadi. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Janna Nick