• FOLLOW US

Bergelut Masalah Kesihatan Mental, Fariz Jabba Titipkan Dalam Single Baru

Fariz Jabba buat pertama kalinya berkongsi kisah peribadi beliau dalam bergelut dengan masalah kesihatan mental. Penyanyi rap tersebut berharap melalui kisahnya dalam Nak Tak Nak, mereka yang turut mengalami nasib yang sama akan berasa tidak dipinggirkan bahkan lebih berani untuk tampil ke depan dan tidak malu untuk meminta bantuan.

Perubahan ini seiringan dengan hala tuju Video Lirik Rasmi lagu tersebut, yang memaparkan kisah hidup Fariz sepanjang dua tahun lalu. Berlatarbelakangkan perjalanan seninya, Fariz Jabba mengajak pendengar menyelami perasaannya yang bergolak dua tahun dahulu dengan yang sekarang melalui single yang dipersembahkan.

“Nak Tak Nak merupakan segalanya buat saya. Saya mula mengarang lagu ini pada tahun 2018 dan ia merupakan sebentuk memori perjalanan kerjaya saya sebagai seorang artis setakat ni. Semenjak kita diwajibkan untuk kuarantin, situasi ini menguji kekuatan mental dan emosi saya.

“Sampai pada satu tahap di mana saya berasa amat sukar untuk kekal positif. Salah satu cara saya mengelak daripada perasaan dan fikiran negatif adalah dengan sentiasa menjaga pertalian kekeluargaan. Jangan khuatir untuk meminta bantuan daripada orang lain supaya kekal tabah untuk maju kehadapan.

Nak Tak Nak boleh didengari melalui penstriman atas talian seperti Spotify, Apple Music, JOOX, YouTube Music, dan KKBox sejak 26 Jun lalu. – KopiPlanet.com

Zizan Razak Mohon Doa Kesihatan Dan Kesembuhan Puteri Nur Zulaika

Pelakon dan pelawak terkenal Zizan Razak memohon doa semua pihak terutamanya peminat untuk kesembuhan dan kesihatan peminat ciliknya, Puteri Nur Zulaika.

Menerusi Instagram miliknya, Ziza berkongsi tentang sesi kunjungannya ke sebuah hospital di Port Dickson untuk menziarahi Puteri Nur Zulaika menghidap jangkitan kuman pada paru-paru.

“Terima kasih adik Puteri ku sayang di atas doa yang benar buat uncle Zizan rasa sangat menusuk ke hati. Dari awal lagi Zizan rasa sayu ketika perjalanan menuju ke hospital pd (Port Dickson) untuk melawat adik puteri.

“Setibanya saya di sana niat ingin hiburkan Puteri tetapi lain jadinya. Hilang lawak saya yang menitis cuma air mata yang mencurah. Ya Allah. Cuma Allah sahaja tahu perasaan saya ketika itu,” luahnya.

Menurutnya, ketika kunjungannya itu juga pelawak berkenaan turut bertanyakan pelbagai soalan kepada doktor tentang cara untuk memulihkan peminat ciliknya itu.

“Mahu lihat peminat syurga Zizan ni sihat secepat mungkin. Dengan Kuasa Allah tiada yang mustahil. Ya saya yakin. Amin. Juga terima kasih pada @jozlynnhanania kerana sempat hiburkan adik puteri comel ini. Tak lupa pada @aedyxashraf sempat melayan dan bertanya kabar.

“MashAllah. Kuat betol semangat adik puteri untuk terus berjuang untuk hidup. Saya benar benar menyeru buat semua followers saya untuk doakan supaya Adik Puteri Nur Zulaika supaya dipermudahkan selaga urusan dan kesihatan anak syurga ini sembuh secepat mungkin. Ya Allah makbulkanlah doa ini ya Allah,” ujarnya.

Rata-rata yang mereka yang memberikan komen turut mendoakan kesihatan dan kesembuhan Puteri Nur Zulaika, termasuk ramai rakan-rakan artis. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Zizan Razak

 

View this post on Instagram

 

Terima kasih adik Puteri ku sayang diatas doa yang benar buat uncle Zizan rasa sangat menusuk ke hati. Dari awal lagi Zizan rasa sayu ketika perjalanan menuju ke hospital pd untuk melawat adik puteri. Setibanya sy disana niat ingin hiburkan Puteri tetapi lain jadinya. Hilang lawak saya yang menitis cuma air mata yang mencurah. Ya Allah. Cuma Allah sahaja tahu perasaan saya ketika itu. Berbagai soalan pada doctor saya tanya untuk tahu bagaimana cara untuk pulihkan adik puteri dari keadaan sekarang. Mahu lihat peminat syurga Zizan ni sihat secepat mungkin. Dengan Kuasa Allah tiada yang mustahil. Ya saya yakin. Amin. Juga terima kasih pada @jozlynnhanania kerana sempat hiburkan adik puteri comel ini. Tak lupa pada @aedyxashraf sempat melayan dan bertanya kabar. MashAllah. Kuat betol semangat adik puteri untuk terus berjuang untuk hidup. Saya benar benar menyeru buat semua followers saya untuk doakan supaya Adik Puteri Nur Zulaika supaya dipermudahkan selaga urusan dan kesihatan anak syurga ini sembuh secepat mungkin. Ya Allah makbulkanlah doa ini ya Allah. 😭😭😭😭😭❤️❤️❤️❤️ Amin..

A post shared by Z I Z A N R A Z A K (@zizanrazak869) on

YonnyBoii Pernah Dituduh Ambil Pil Kuda Disebabkan Terlalu Hiperaktif

Penyanyi dan komposer meningkat naik, YonnyBoii mengakui pernah dituduh mengambil pil kuda oleh rakan-rakan sebaya gara-gara perlakuannya yang hiperkaktif.

Enggan melayan fitnah tersebut, YonnyBoii atau nama sebenarnya, Muhammad Haqeem Nuriman Nor Azrin, 22, mengambil pendekatan hanya berdiam diri agar khabar tidak benar itu berakhir sendiri.

“Walaupun ada segelintir yang menuduh demikian, saya biarkan sahaja. Kadang-kadang ada juga saya mengiyakan sebab malas nak panjangkan isu.

“Saya tahu jika dibalas atau dijawab, situasi akan jadi lebih buruk. Jadi lebih baik saya ambil pendekatan berdiam diri sahaja,” katanya ketika ditemui pada sidang media pelancaran single duet Kelabu bersama Azlan Typewriter di ibu pejabat Universal Music Malaysia, Menara Symphony, Petaling Jaya hari ini.

Menurut YonnyBoii lagi, ramai tidak mengetahui dia sebenarnya menghidap penyakit Attention Deficit Hyperactive Disorder (ADHD) atau Sindrom Kurang Daya Tumpuan atau Hiperaktif.

Malah dia pun baharu sahaja menyedari perkara tersebut tahun lalu selepas bertemu rakannya yang juga seorang doktor.

“Tak ramai yang tahu saya mempunyai penyakit ADHD. Saya sendiri pun baru tahu mengenai penyakit ini tahun lalu melalui kawan yang juga seorang doktor.

“Saya sedar memang kelakuan sedikit berbeza daripada rakan-rakan sebaya tapi tak sangka pula tingkah laku saya mempunyai kaitan dengan ADHD,” katanya lagi yang menyifatkan penyakit itu sebagai satu anugerah buatnya kerana ia memberikan ilham untuknya berkarya dengan lebih kreatif.

Sementara itu ketika ditanya mengenai single duet bersama Azlan, Kelabu yang diciptakannya itu, YonnyBoii berkata ia semuanya adalah berdasarkan kisah hidupnya yang pernah dibuli sejak berusia enam tahun lagi.

“Setiap bait lirik yang ada dalam lagu ini mempunyai kaitan dengan sejarah silam hidup saya yang pernah dibuli sejak kecil. Jadi saya nak buka mata orang untuk hentikan perbuatan membuli dengan menghayati lirik-lirik yang lahir daripada pengalaman mangsa buli itu sendiri,” ujarnya lagi.

Rakaman lagu Kelabu dibuat secara berasingan pada April lalu ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) masih lagi berkuatkuasa di negara ini. – KopiPlanet.com

Ku Mau Duet Aizat Amdan Dengan Penyanyi Indonesia Hanin Dhiya

Setelah muncul dengan single duet bersama Bunga yang berjudul DUP DUP, kini Aizat Amdan melangkah lebih jauh lagi dengan berduet bersama artis Indonesia, Hanin Dhiya dalam single yang berjudul ‘Ku Mau’.

Hanin yang merupakan bekas peserta akhir rancangan realiti Rising Star Indonesia beberapa tahun lalu mempunyai suara yang merdu dan serasi dengan gaya vokal serta nyanyian Aizat.

Ku Mau ditulis oleh Aizat Amdan, Anas Amdan, Yeshua Abraham (Indonesia), Melanie Wehbe (Sweden) dan Elias Naslin (Sweden). Single ini mengisahkan tentang dua insan yang bercinta pada jarak jauh.

Walaupun berbeza negara, namun jejaka itu sanggup datang untuk menemui dan melamar kekasihnya. Ku Mau juga menerapkan kesungguhan pasangan ini untuk menjayakan kisah cinta mereka.

“Sebagai penyanyi dan penulis lagu, saya memang mengimpikan untuk mengembangkan karya saya dan berkolaborasi demi mendekati pendengar seluruh dunia.

“Saya sangat gembira apabila Hanin Dhiya sudi menjadi teman duet justeru menaikkan lagi taraf lagu ini dengan vokal beliau yang merdu.

“Keserasian di antara saya dan Hanin sangat senang dan bersahaja membuatkan lagu ini lebih berwarna-warni. Saya harap pendengar akan jatuh cinta dengan lagu ini dan mampu menujukan lagu ini kepada orang tersayang,” kata Aizat.

Manakala jelas Hanin, “Ini kali pertama bagi saya menyanyikan single yang ceritanya bukan lagi tentang patah hati. Dari pertama kali saya diberi untuk mendengar lagu ini oleh Aizat Amdan ketika beliau di Sweden, saya sudah jatuh cinta dengan rentaknya.

“Asalnya lagu ini berbahasa Inggeris dan saya tidak menyangka yang lagu ini boleh diadaptasikan kepada Bahasa Malaysia / Indonesia dan dijadikan single duet untuk saya dan Aizat Amdan. Saya berharap agar para pendengar dapat tersenyum ketika mendengar bait-bait lirik ini.

“Pengalaman berduet bersama Aizat Amdan amat disenangi kerana beliau seorang yang baik dan peramah. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang meluangkan masa untuk mendengar cerita saya dan Aizat Amdan. Ku mau kita semua sehat-sehat terus, ya!” kata Hanim.

Ku Mau merupakan terbitan Kasi Gegar Entertainment dan edaran Warner Music Malaysia boleh didapati di kesemua pelantar digital seperti Spotify, Apple Music, Joox, KKBox, Deezer dan juga iTunes bermula 26 Jun lalu. – KopiPlanet.

Diajak Lakukan Hubungan Intim, Fizo Omar Ditawarkan RM25,000

Pelakon popular Fizo Omar mendedahkan dirinya telah ditawarkan wang sebanyak RM25,000 untuk melakukan hubungan intim bagi tempoh satu malam.

Menurut perkongsiannya di laman Instagram miliknya, pelakon itu menyatakan bahawa ia merupakan satu cara oleh individu tidak bertanggungjawab untuk melakukan penipuan.

“Wow dapat job! RM 25 000 satu malam. Btw, I’m pretty sure this is scammer, tapi bukan 1st time saya dapat DM macam via IG, kadang tu pikir jugak ape point dieorng ni ek? Ada tu siap minta no acc nak transfer dulu then baru jumpa depan-depan.

“Barang recond macam saya ni pun ada harga, kalau yang brand new and ladies pulak tak tau la berapa kan? Sounds wierd kan guys? Tapi benda ni wujud in real life, bukan dalam drama je. Sometime what happen in drama is actually trying to describe what is happen in real life,” ujarnya.

Fizo Omar RM25,000

Dalam pada itu, rata-rata yang memberi komen juga turut berkongsi mengenai situasi yang sama seperti apa yang dilalui oleh pelakon berkenaan.

Malah, terdapat juga segelintir yang turut mengecam tindakan scammer berkenaan yang menggunakan gambar orang lain untuk tujuan penipuan. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Fizo Omar

Mila Jirin Sujud Syukur Majlis Perkahwinan Boleh Beroperasi Semula

Selaku usahawan yang menjalankan perniagaan menguruskan majlis perkahwinan, Mila Jirin menzahirkan rasa kesyukurannya di atas ‘lampu hijau’ yang diberikan kerajaan untuk sektor tersebut kembali beroperasi bermula 1 Julai ini.

“Majlis perkahwinan dibenarkan mulai 1 Julai 2020, Alhamdulillah, sujud syukur kepada Allah. Saya mewakilii ribuan pengusaha mengucapkan terima kasih buat kerajaan Malaysia yang memberi kebenaran buat kami pengusaha industri perkahwinan beroperasi semula dengan SOP yang telah diputuskan bermula Julai ini.

“Saya mohon semua sahabat industri untuk mematuhi SOP yang dikeluarkan oleh pihak kerajaan kepada industri perkahwinan. Mohon untuk memantau dan memastikan SOP, penjarakan sosial dan kebersihan diberi keutamaan kepada pelanggan dan pengunjung.

“Buat semua bakal raja sehari, InsyaAllah dengan SOP yang telah diberikan, kami semua komited dalam pelaksanaan. InsyaAllah, sesungguhnya perancangan Allah ini yang maha terbaik,” tulisnya di Instagram.

 

View this post on Instagram

 

ALHAMDULILLAH.. Sujud SYUKUR kepada ALLAH.. – Saya mewakili ribuan pengusaha mengucapkan TERIMA KASIH buat kerajaan Malaysia, Tan Sri @muhyiddinyassin_official @mkn_rasmi @datosriismail_dsi, Dato Sri @dr.adhambaba yang memberi kebenaran buat kami pengusaha industri perkahwinan beroperasi semula dengan SOP yang telah diputuskan bermula julai ini. – Alhamdulillah, segala penat lelah AWIM dan Gabungan Persatuan2 (WPAM, AWP, PWPA, MWPPM, PPBPP) yang telah mengumpul semua pengusaha industri perkahwinan di seluruh Malaysia untuk BERSATU. Dengan pelbagai USUL yang diberikan dalam pembagunan SOP. Hanya Allah dapat membalas segala kebaikkan kalian. Moga Ukhwah dalam persatuan dikekalkan untuk kebaikkan bersama. – Masya Allah, saya dapat puluhan DM yang menyatakan SYUKUR dapat berniaga semula dalam perjuangan mencari Rezeki. – Saya mohon semua sahabat industri untuk MEMATUHI SOP YANG DIKELUARKAN oleh pihak kerajaan kepada industri perkahwinan. Mohon untuk memantau dan memastikan SOP, PENJARAKKAN SOCIAL dan KEBERSIHAN diberi keutamaan kepada pelanggan dan pengunjung. – Buat semua bakal raja sehari, insya Allah dengan SOP yang telah diberikan, kami semua komited dalam perlaksanaan. – Insya Allah, sesungguhnya perancangan Allah ini yang maha terbaik. – Kami di @bizmilla_wedding_centre akan MULA BEROPERASI pada Jumaat ini 26hb JUN 2020. Buat para pelanggan boleh lah berhubung dengan wakil jualan BIZMILLA untuk maklumat lanjut – Salam Syukur, MILA JIRIN

A post shared by B I Z M I L L A (@mila_jirin) on

Mila yang menjalankan perniagaan Bizmilla Wedding Centre menyediakan perkhidmatan pakej perkahwinan termasuk katering dan dewan majlis.

Sepanjang tempoh Perintah Kawalan Berkurung (PKP), Mila telah menceburkan diri dalam perniagaan jualan durian bagi menampung gaji pekerjanya yang terjejas disebabkan wabak Covid-19. – KopiPlanet.com

Bosan Duduk Rumah, Nabila Huda Buka Kedai Pakaian Preloved

Tidak betah untuk duduk sahaja di rumah, pelakon Nabila Huda kini membuka perniagaan menjual barangan preloved miliknya di Rasta Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur.

Menurut Nabila, dia yang sudah terbiasa bekerja merasakan perlu mencari alternatif lain daripada ‘bermalasan’ tanpa berbuat apa di rumah.

“Sebenarnya saya dah sewa kedai ini sejak sebelum PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) lagi, cuma ia baharu sahaja dibuka selepas PKPP (Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan) dilaksanakan baru-baru ini.

“Sekarang baharu saya ada masa untuk set-up betul-betul kedai ini, tambah dekorasi apa yang patut. Saya buat bisnes ini sekadar untuk suka-suka sebab saya dah biasa bekerja, bila kita tidak bekerja boleh jadi emosional.

“Jadi, saya tak nak ada unsur-unsur negatif sebegitu dalam diri saya, jadi saya usahakan sesuatu untuk fulfilled aktiviti seharian saya,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui di kedai jualannya, baru-baru ini.

Ujarnya, antara barangan yang boleh didapati di kedainya ialah koleksi pakaian, kasut dan beg dan kesemua merupakan koleksi barangan peribadinya.

“Semua adalah barangan peribadi saya, koleksi jaket denim vintage yang merupakan kesayangan saya pun saya jual untuk kongsi dengan peminat.

“Buat masa ini saya sentiasa ada di kedai kerana buat masa ini saya berehat sebentar daripada berlakon,” katanya yang meletakkan harga serendah daripada RM5 sehingga RM150 untuk barangan jualannya. – KopiPlanet.com

Emelda Rosmila Tuntut Ganti Rugi Lebih RM1 Juta Terhadap Zarina Anjoulie

Pelakon Emelda Rosmila telah mengambil tindakan dengan memfailkan Pernyataan Pembelaan terhadap Saman dan Pernyataan Tuntutan oleh Zarina Anjoulie. Pembelaan telah difailkan oleh Peguamcara Emelda dari Tetuan The Law Chambers of Fauzi & Nasser.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan, menerusi Pernyataan Pembelaan tersebut, pelakon itu telah menafikan bahawa dirinya terlibat mengeluarkan perkataan-perkataan fitnah terhadap Zarina Anjoulie melalui aplikasi Telegram di dalam kumpulan Covid-19 Persatuan Seniman. Selanjutnya beliau juga menafikan bahawa hantaran di aplikasi ‘instagram’ milik beliau merupakan fitnah kepada pelakon itu.

Selain itu, Emelda Rosmila juga telah memfailkan satu Saman dan Pernyataan Tuntutan Balas terhadap Zarina Anjoulie yang telah secara terang memfitnah beliau secara rakaman video di aplikasi Facebook.

Di dalam hantaran video tersebut, Zarina secara terang telah merujuk kepada Emelda Rosmila sebagai batu api, menindas secara halus serta menyatakan Emelda Rosmila berniat untuk mengenakan Zarina Anjoulie dan juga Emelda Rosmila telah menghina orang awam.

Dakwaan berkenaan jelas berniat jahat dan mendorong serta mencipta sangkaan buruk orang awam terhadap Emelda Rosmila. Zarina Anjoulie juga telah mengajak orang awam untuk menyerang dan membuat laporan ke atas laman Instagram yang dikelolakan oleh Emelda Rosmila bagi tujuan yang tidak dapat difahami oleh Emelda Rosmila.

Sehubungan itu, Emelda telah memfailkan Saman dan Tuntutan Balas Fitnah terhadap Zarina serta Saman dan Tuntutan Balas tersebut telah diserahkan kepada Peguamcara Zarina Anjoulie pada 9 Jun lalu.

Emelda bertindak dengan menuntut ganti rugi am melebihi RM1 juta merangkumi ganti rugi pampasan, ganti rugi teruk dan teladan serta perintah injunksi bagi menghalang Zarina atau mana-mana ejennya daripada menerbitkan semula kenyataan fitnah yang telah diterbitkan.

Pada masa sama, Emelda juga menuntut permohonan maaf daripada Zarina dan ia perlu disiarkan di media cetak dan di laman facebook serta Instagram Zarina. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Emelda Rosemila

Pernah Tutup Kedai Sebulan, Shuib Sepahtu Tetap Jaga Kebajikan Pekerja

Semasa peringkat awal pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada bulan Mac lalu, tidak dinafikan banyak perniagaan yang terpaksa ditutup sementara sebagai langkah pelaksanaan.

Perniagaan yang turut terkesan adalah kedai minuman Bubble Bee Malaysia yang dimiliki pelawak Shuib Sepahtu yang ditutup selama sebulan.

“Semasa awal pelaksanaan PKP dahulu Bubble Bee terpaksa ditutup selama sebulan dan sudah tentu ia sedikit menjejaskan pernigaaan yang dijalankan.

“Biarpun tutup saya masih lagi menjaga kebajikan para pekerja. Misalnya, saya masih lagi membayar gaji penuh kepada mereka,” katanya ketika ditemui semasa majlis pelancaran pembukaan rangkaian kedua Bubble Bee Malaysia yang terletak di Pasaraya Mydin USJ semalam.

Menurut Shuib, setelah ditutup selama sebulan kedainya itu kemudian dibuka seperti biasa, namun hanya terhad kepada perkhidmatan penghantaran sahaja.

Jelasnya, setelah kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), kedainya itu telah berkhidmat seperti biasa.

“Tidak dinafikan saya agak risau dengan situasi yang berlaku, tetapi apabila kedai dapat dibuka semula sambutan agak baik walaupun hanya membuat delivery (penghantaran).

“Kini saya bersyukur dengan keadaan sekarang apabila sambutan kembali sangat menggalakkan seperti ketika mula-mula buka dahulu. Saya anggap semua yang berlaku ini sebagai satu cabaran dan apa yang paling penting adalah dengan mengutamakan kebajikan para pekerja,” ujarnya.

Dalam pada itu, pelawak dan penyampai radio Hot FM itu menyatakan dengan pembukaan cawangan kedua ini merupakan satu anjakan kepada perancangan untuk membuka lebih banyak cawangan Bubble Bee di seluruh negara.

Ujar Shuib, dia sudah merancang untuk membuka sebanyak 26 lagi cawangan Bubble Bee sehingga akhir tahun ini secara berperingkat-peringkat.

“Seperti yang dinyatakan sebelum ini, saya juga akan menubuhkan Yayasan Bubble Bee yang bertujuan untuk membantu golongan yang memerlukan,” ujarnya.

Selepas pembukaan cawangan kedua di Pasaraya Mydin USJ, Bubble Bee akan beroperasi di dua buah cawangan lagi iaitu di Encorp Strand Mall, Kota Damansara dan Danau Kota, Setapak. – KopiPlanet.com

Menyepi Seketika, Najwa Latif Kini Tampil Dengan Tak Kisah Pun

Setelah menyepi seketika daripada dunia seni lantaran memberi tumpuan kepada pengajian di universiti, kini Najwa Latif kembali semula dengan buah tangan baharu buat peminat.

Najwa yang mengambil Sarjana Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL) di Universiti Malaya (UM) dan berakhir pada Oktober tahun lalu telah muncul dengan single Tak Kisah Pun.

“Pada awalnya saya merancang mengeluarkan single baharu pada Januari lalu, tetapi disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), rancangan tersebut terpaksa ditunda. Kemudian tanpa dirancang iaitu sekitar Mac lalu saya mendapat idea menghasilkan lagu Tak Kisah Pun.

“Perjalanan dan pembikinan lagu ini sangat santai, semuanya dihasilkan dalam tempoh PKP dan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Sebenarnya, versi akustik lagu ini sudah muat naik di YouTube. Disebabkan ramai yang suka, kami setuju untuk merakamkannya.

Istimewanya, Najwa berkata untuk single berkenaan juga dia menampilkan penyanyi RAP baharu Akwa Arifin setelah tertarik dan meminati karya-karya Akwa di YouTube.

Ujarnya, lagu Tak Kisah Pun dihasilkan oleh dia dan adik-beradik yang menggelarkan diri mereka sebagai Ellgee, manakala liriknya dihasilkan dengan kerjasama Akwa dan ia berkisar mengenai menerima seseorang itu seadanya.

“Sudah tentu saya amat teruja dengan single terbaharu ini, tambahan pula ini merupakan produk sulung dari syarikat rakaman saya sendiri iaitu NL Entertainment,” jelasnya yang kali terakhir keluar dengan single Kau Lupa Itu Aku pada tahun lalu.

Dalam pada itu, penyanyi yang mula popular dengan lagu Cinta Muka Buku menyatakan kini dia sibuk dengan kerjayanya sebagai pensyarah subjek Bahasa Inggeris di UNITAR International University.

“Kini sudah lebih dua tahun saya mengajar dan secara jujurnya saya gembira dengan apa yang saya usahakan sekarang ini,” katanya yang turut mengusahakan perniagaan tudung jenamanya sendiri iaitu ‘Najwal’. – KopiPlanet.com