Cerita ArtisHiburan

Mengaku Tinggal Serumah: Kecik Bukan Buka Aib, Cuma Nak Bagi Pengajaran

Bekas vokalis kumpulan Hyper Act dan Kristal, Kecik atau nama sebenarnya, Mohammad Fauzi Kamarudin menyatakan tujuannya membuat pengakuan pernah tinggal serumah dengan bekas teman wanitanya adalah semata-mata untuk memberi pengajaran kepada orang di luar sana agar tidak sesekali melakukan perkara yang dilarang agama.

Mengakui perkara yang dilakukannya dulu adalah disebabkan sikap jahilnya sendiri, Kecik bagaimanapun tidak terasa hati dengan kecaman yang diterima daripada netizen susulan kenyataan yang dikongsikan menerusi laman Twitter miliknya itu.

“Saya ada baca juga ramai netizen cakap saya seolah buka pekung dan aib sendiri bila buat pengakuan di Twitter tempoh hari. Saya tak boleh nak marahkan mereka sebab memang saya tahu itu salah saya sendiri (pernah tinggal serumah dengan bekas teman wanita).

“Tujuan saya tulis benda itu adalah untuk membersihkan nama saya yang sebelum ini pernah difitnah memukul bekas teman wanita. Selain itu, saya mahu kisah saya dijadikan pengajaran, yang mana mungkin disebabkan dosa silam saya itu, saya kini berada di mana kedudukan saya sekarang,” katanya ketika dihubungi KopiPlanet.com.

Menurut Kecik, walaupun kini dia hanya bekerja di kampung halamannya di Jitra, Kedah, namun hatinya berasa tenang dan mahu melupakan segala kisah silamnya sepanjang menjalani kehidupan sebagai anak seni di ibu kota.

> Baca: Kecik Dedah Pernah Tinggal Serumah, Kerap Dipukul Fara Salleh

“Saya tidak nafikan sewaktu berhijrah ke Kuala Lumpur ketika di usia awal 20-an menyebabkan saya mudah terpengaruh dengan benda-benda negatif seperti pergi ke kelab malam dan sentiasa melepak dengan kawan-kawan menyebabkan karier seni saya terjejas.

“Selepas merasakan saya tiada ‘luck’ untuk berjaya sebagai seorang penyanyi, hujung tahun lalu saya ambil keputusan untuk balik ke kampung dan mula bekerja kecil-kecil di sini. Saya buat kerja mengecat rumah, mesin rumput dan membantu ayah menoreh getah.

“Alhamdulillah, walaupun bayarannya tidak seberapa namun yang paling penting saya tenang berada di kampung dan kalau pun saya nak buat ‘comeback’ nanti (kembali bergelar penyanyi), saya harap saya tidak lagi mudah terpengaruh dengan benda-benda negatif yang boleh rosakkan karier saya,” ujarnya lagi.

Nama Kecik hangat diperkatakan selepas dia membuat beberapa siri pengakuan bagi menjelaskan dirinya tidak pernah angkat tangan terhadap bekas teman wanitanya, Fara Salleh yang kini dikatakan merupakan individu ketiga yang muncul dalam konflik rumah tangga di antara pengacara dan penyampai radio Hot FM, Shuk Sahar dan isterinya, Rossalennah Natassyiah Asshaferah. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Kecik

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button