Cerita ArtisHiburan

Siti Nurhaliza Jadi ‘Pengintip’ Untuk MV Lagu Siapa Tak Mahu

Baharu sahaja menerima Anugerah Emas setelah album fizikal ‘ManifestaSITI2020’ berjaya mencapai jualan sebanyak 5,000 unit, kini figura muzik tersohor Datuk Seri Siti Nurhaliza bakal melancarkan video muzik rasmi Siapa Tak Mahu, sebuah lagu ciptaan Omar K, John Jeevasingham dan Ikhwan Fatanna.

Siapa Tak Mahu merupakan single keenam daripada album ManifestaSITI2020 yang telah dibikin muzik video (MV) selepas MV Anta Permana, Kasihku Selamanya, Terang, 7 Nasihat dan Aku Bidadari Syurgamu.

Muzik video rasmi Siapa Tak Mahu bakal dilancarkan jam 9 malam ini di saluran Youtube Siti Nurhaliza.

Menariknya, MV ini menampilkan karakter berlainan buat Siti apabila dia perlu menjayakan peranan sebagai seorang pengintip yang memerhatikan gerak geri pasangan bercinta yang dilakonkan dua pelakon popular, Mira Filzah dan Hun Haqeem.

“Penampilan saya di dalam muzik video ini agak berbeza kerana saya menjadi spy atau perisik dan memerhatikan gerak geri pasangan sedang bercinta lakonan Mira Filzah dan Hun Haqeem. Saya juga mengenakan beberapa persalinan busana mengikut karakter.

“Saya berharap lagu dan video muzik Siapa Tak Mahu akan sama-sama mendapat tempat di hati para peminat dan ini merupakan di antara perancangan yang saya lakukan sebelum berehat supaya karya saya tetap berjalan,” katanya.

Pengarahnya, Ghazi Maslan, memberi garapan visual secara sinematik sesuai dengan mesej nasihat bersahaja yang cuba disampaikan.

Bertepatan dengan maksud di sebalik lirik lagu Siapa Tak Mahu, video ini menceritakan bagaimana sesebuah hubungan itu akan berjalan lancar sekiranya setiap pasangan mengambil sikap untuk menghargai dan berbuat baik.

MV Siapa Tak Mahu diterbitkan Universal Music Sdn. Bhd dengan kerjasama Siti Nurhaliza Productions Sdn. Bhd. Zeel Production telah dipertanggungjawabkan untuk menghasilkan MV tersebut.

Single Siapa Tak Mahu kini boleh didapati di platform digital seperti Spotify, Apple Music, Youtube Music, Joox, iTunes, KKBox dan Deezer. – KopiPlanet.com

Apakah reaksi anda?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button