• FOLLOW US

Dah Enam Bulan Berpacaran, Zara Zya Kunci Mulut Identiti Kekasih

Pelakon Zara Zya kini mengambil pendekatan untuk lebih ‘low profile’ tentang hubungan cinta terbaharunya yang semakin mekar sejak berkenalan lebih enam bulan lalu.

Mengakui kini sedang bahagia dengan seorang jejaka yang enggan didedahkan identitinya, Zara atau nama sebenarnya, Zainurul Razia Mohd Zainuddin, 35, berkata kekasihnya itu merupakan seorang yang sangat memahami dan sentiasa memberi sokongan terhadap apa yang dilakukan oleh aktres tersebut.

“Sekarang memang saya tengah mengenali seseorang tetapi untuk saya ceritakan pasal kahwin atau hubungan kami buat setakat ini, biarlah rahsia dahulu. Sekarang saya nak fokus pada perniagaan terlebih dahulu.

“Orang dah tahu yang saya dah berpunya, cukuplah itu pada saya. Saya tak nak jadi macam dulu-dulu, jadi lebih baik saya rahsiakan hubungan baharu ini. Bukan serik tapi sekarang ini saya rasa lebih selesa begini.

“Sejujurnya, sekarang ini bayangan nak kahwin pun belum ada, kalau dah sedia nak kahwin kami akan terus buat, bukan nak sembunyi cuma itulah sekarang tak berani lagi nak cakap,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Zara berkata demikian ketika ditemui pada majlis pelancaran restoran miliknya, ZaraZyaCooks di Setia Alam, Selangor semalam.

Bercakap mengenai perniagaannya itu, Zara berkata walaupun ini merupakan pelaburan ketiganya dalam industri food & beverage (F&B), namun ia sama sekali tidak mematahkan semangatnya.

> Baca: Tampil Sisi Lebih Dewasa, Masya Masyitah Kembali Dengan Hapus

“Sebelum ini saya meniaga tapi tiada asas-asas serta ilmu yang diperlukan untuk memastikan perniagaan itu terus bertahan. Kali ini saya dah persiapkan diri saya.

“Kalau cuti daripada penggambaran, memang saya sendiri akan turun sama-sama membantu melancarkan operasi restoran. Ada masa saya sendiri yang akan masak pesanan daripada pelanggan.

“Dia (teman lelaki) juga sangat menyokong dan memberikan nasihat serta tunjuk ajar dalam bidang ini, antara pesanannya jangan mudah putus asa dan kalau ada yang mengkritik atau cuba menjatuhkan, abaikan sahaja.

“Dia juga turut menyokong karier saya sebagai pelakon, walaupun dia tiada kaitan dalam bidang seni, namun dia terbuka dengan banyak perkara,” ujarnya lagi.

ZaraZyaCooks yang menyediakan pelbagai hidangan istimewa termasuk sup belut dan nasi goreng kambing bakar beroperasi setiap hari bemula jam 12.30 tengah hari sehingga 11.30 malam.

Bangunan restoran dua tingkat itu turut menyediakan ruang acara, ZaraZya Sky Lounge (ZSL) yang dibuka dari jam 6 petang hingga 1 pagi setiap hari. – KopiPlanet.com

Justin Timberlake, Jessica Biel ‘Sembunyi’ Kelahiran Anak Kedua?

Pasangan selebriti popular, Justin Timberlake, 39, dan isteri, Jessica Biel didakwa telah menyembunyikan kelahiran cahaya mata kedua mereka daripada pengetahuan umum dan media.

Jessica, 38, dipercayai melahirkan bayi lelaki kedua mereka pada awal minggu lalu. Pasangan ini turut mempunyai seorang lagi anak lelaki, Silas yang kini berusia lima tahun.

Menurut laporan Daily Mail, ibu aktres itu, Kimberly Conroe Biel, 65, dilihat mendiami kediaman pasangan itu di Big Sky, Montana sepanjang minggu lalu.

> Baca: Gaya Rambut Won Bin Dikritik Seperti Baru Lepas Bangun Tidur

Lapan bulan lalu, Justin dilaporkan terlibat dengan cinta lokasi bersama heroin filemnya, Alisha Wainwright. Namun, bekas ahli kumpulan N’sync itu pantas menafikan dakwaan tersebut.

Menerusi permohonan maafnya itu, Justin menjelaskan dia terlalu mabuk pada malam itu sehingga berkelakuan tidak sepatutnya terhadap Alisha.

Sekeping foto yang dibidik paparazi menunjukkan Justin berpegangan tangan dengan Alisha ketika mereka sedang berparti selepas tamat waktu penggambaran. – KopiPlanet.com

Gaya Rambut Won Bin Dikritik Seperti Baru Lepas Bangun Tidur

Aktor terkenal Won Bin sememangnya antara artis yang sering menjadi perhatian gadis lantaran wajah kacak yang dimilikinya.

Bagaimanapun, suami kepada pelakon Lee Na Young itu menjadi perbualan peminat gara-gara penampilannya dalam sebuah iklan.

Kelihatan tampil dengan gaya yang cukup memukau, namun gaya rambutnya dalam iklan tersebut mendapat pelbagai reaksi apabola kelihatan tidak terurus seperti baru lepas bangun tidur.

“Apakah dia baru baru bangun tidur dan terus datang ke lokasi penggambaran? Aku tidak menyedarinya sehinggalah melihat ramai yang memperkatakannya,” ungkap seorang netizen.

Namun begitu, masih ada segelintir yang beranggapan bahawa Won Bin tetap seorang lelaki yang kacak, meskipun dengan gaya rambut sedemikian.

“Dengan gaya rambut begitu dia tetap kelihatan menawan. Malah, dengan rambut itu Won Bin adalah Won Bin dan aku tidak melihat sebarang kecacatan dalam penampilannya,” ujar peminat yang lain.

Pelakon berkenaan mula dikenali sejak membintangi drama Autumn In My Heart bersama Song Hye Kyo dan Song Seung Heon.

>Baca: Meerqeen Nafi Pernah Memiliki Akaun Aplikasi Dating Gay

Kali terakhir dia berlakon adalah menerusi drama The Man From Nowhere” dan setakat ini dia masih belum memiliki projek lakonan.

Sehinggakan tersebar khabar angin bahawa Won Bin memutuskan bersara dari dunia lakonan, tetapi ia langsung dibantah oleh pihak agensi. – KopiPlanet.com

Mira Filzah Bakal Bergelar Isteri Arkitek Hujung Tahun Ini

Pelakon dan pengacara Mira Filzah Badieozaman, 27, mengesahkan dia bakal menamatkan zaman bujang pada hujung tahun ini.

Menurut Mira persiapan menuju hari bahagianya sudah mula dilakukan namun aktres jelita ini enggan mengulas lanjut mengenai perkara itu.

“Insyaallah apa sahaja nanti saya akan hantar undangan kepada pihak media. Dalam tempoh dua bulan ini selain habiskan kerja-kerja seni yang tertangguh saya kena setelkan beberapa perkara lagi (persiapan untuk majlis perkahwinan).

“Saya sudah dipinang orang dan Alhamdulillah tiada rintangan yang dilalui sepanjang tempoh ini. Saya dah bersedia (bergelar seorang isteri),” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pelancaran saluran tv penstriman Nurflix yang berlangsung di Masjid Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong hari ini.

Walaupun tidak memberikan kenyataan secara tepat mengenai bakal suaminya namun rata-rata peminat sudah mengetahui hubungannya dengan arkitek Wan Emir Astar Datuk Wan Muhammad Khair-il Anuar, 30.

Mengulas lanjut mengenai dirinya yang dikatakan sudah semakin terbuka berkongsikan kemesraan mereka dengan berbalas komen di laman Instagram, Mira menjelaskan, “Saya tidaklah terbuka sangat, saya biasa-biasa sahaja dan saya still ‘keep it low’.

“Alhamdulillah setakat ini bakal suami tidak ada halangan untuk saya teruskan kerjaya seni. Nanti boleh tanya dia sendiri mengenai kerjaya saya selepas bergelar isteri (sama ada beri halangan berlakon atau tidak). Dia adalah orang yang terbaik boleh menjawab soalan itu,” katanya lagi. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Mira Filzah

Erra Fazira Tidak Masuk Campur Hal Rumah Tangga Bekas Suami

Penyanyi dan pelakon Erra Fazira mendedahkan dia tidak mencampuri urusan rumah tangga bekas suaminya, Engku Emran Engku Zainal Abidin yang berpisah dengan isterinya, Laudya Cynthia Bella, baru-baru ini.

Menurut Erra, dia tidak mengetahui permasalahan rumah tangga pasangan itu secara mendalam dan tidak berniat untuk menggali tentang perkara tersebut.

“Saya tidak mencampuri hal rumah tangga bekas suami. Kalau mereka tidak buka mulut, saya akan tutup mulut saya. Tipulah kalau kata saya tidak tahu tapi saya tahu hanya permukaannya sahaja (surface). Saya pun tak nak korek kerana saya bukan begitu orangnya. Salah kalau saya buat macam itu.

“Saya rasa tiada sesiapa nakkan penceraian. Saya pasti mereka pun tidak mahu, bukan mereka tak usaha nak selamatkan tapi dah sampai situ sahaja ketentuan jodoh mereka,” katanya.

Erra berkata demikian ketika ditemui media pada majlis pelantikannya sebagai Duta Faith Fleur di Menara Kuala Lumpur, hari ini.

Menurut Erra lagi, dia ada berhubung dengan Bella dan menitipkan kata-kata semangat buat pelakon filem Syurga Yang Tak Dirindukan Itu.

>Baca: Teka-Teki Berakhir… Laudya Cynthia Bella & Engku Emran Sudah Berpisah

“Sebagai wanita kami ada berbicara tetapi tidaklah secara umum. Adalah sedikit sebanyak memberikan nasihat tetapi tidak begitu terperinci. Bella juga tidak bercerita lebih. Memang kami rapat tetapi kami tidaklah selalu berhubung.

“Saya ada bercakap dengan dia dalam setiap pahit pasti ada hikmah dan manisnya. Allah uji maknanya Allah sayang. Adalah ganjaran itu nanti,” ujarnya.

Bella dan Engku Emran menikah pada 8 September 2017 di sebuah hotel di Kuala Lumpur. Aktres terkenal Indonesia itu baru-baru ini mendedahkan dia sudah bercerai menerusi sebuah rancangan tv di negara kelahirannya.

Pasangan ini tidak dikurniakan cahaya mata, manakala Engku Emran mempunyai seorang anak perempuan Engku Aleesya, 11, hasil perkahwinan terdahulu dengan Erra. – KopiPlanet.com

Aiman Hakim Rajin Buat Kerja Rumah Sepanjang Tempoh PKP

Di saat negara kita melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada 18 Mac lalu, usia perkahwinan pasangan pelakon Aiman Hakim Ridza dan Zahirah MacWilson masih belum mencecah sebulan selepas mereka selamat diijabkabulkan pada 20 Februari lalu di Damansara Perdana.

Lalu kesempatan itu digunakan sepenuhnya Aiman, 31, untuk membantu isteri melakukan kerja-kerja rumah seperti memasak dan mengemas kediaman mereka.

“Sepanjang tempoh PKP tempoh hari saya ambil peluang itu untuk belajar memasak dan mengemas rumah. Kerja-kerja basuh pinggan, mop dan sapu lantai memang saya buat sendiri.

“Saya juga banyak belajar tentang selok-belok rumah tangga serta belajar lebih mengenali isteri dengan lebih mendalam sepanjang tempoh tersebut,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika sidang media virtual drama terbaharu lakonannya, Bila Cupid Jatuh Cinta.

Bercerita lanjut tentang cabaran lain yang dihadapinya sepanjang PKP, Aiman yang mengusahakan perniagaan restoran BakerFellas di Ara Damansara berkata dia kini sedang mengatur semula perniagaannya yang terjejas sepanjang pandemik Covid-19 melanda negara.

“Memang perniagaan saya terjejas sebab terlibat dalam bisnes F&B (food & beverage). Selepas keadaan beransur pulih, saya sedang struktur semula perniagaan. Perlahan-lahan kita lihat orang pun sudah semakin percaya untuk makan di luar balik, Alhamdulillah semua sudah kembali normal sekarang,” ujarnya lagi.

>Baca: Dituduh Riak, Hafidz Roshdi Tidak Lagi Muat Naik Gambar Di Masjid

Sementara itu dalam perkembangan lain, Aiman kini tampil dengan drama bersiri Bila Cupid Jatuh Cinta bergandingan dengan Octavia Manrose selaku heroin.

Sering melakonkan watak dalam naskah komedi romantik, Aiman berkata dia cukup menggemari genre tersebut malah tidak kisah perlu berulang kali menggalas peranan sebegitu di masa akan datang.

“Saya memang suka berlakon drama komedi romantik dan walapun ini merupakan kali pertama saya digandingkan dengan Octavia namun kami cukup serasi sebab dia pun sama-sama sempoi dan boleh memberi bila saya ‘ad-lib’ (spontan) dalam dialog.

“Drama ini cukup menarik kerana penggambarannya dibuat dalam dua tempoh yang berbeza iaitu sebelum dan selepas PKP. Sebelum PKP masa penggambaran itu memang kami dah berasa risau dah tapi tetap jalankan tugas seperti biasa. Selepas penggambaran dibenarkan sambung semula bermula 10 Jun lalu, kami berasa sedikit janggal ketika penggambaran di Bukit Bintang bila mana semua orang lalu-lalang pakai mask, tapi kami tak perlu pakai demi mengikut konti drama tersebut.

“Secara keseluruhannya drama ini cukup menarik kerana ada pendekatan baharu dari segi mainan kamera kerana watak Oktavia akan bercakap dengan kamera seolah meluahkan isi hatinya terus kepada lensa kamera, itu yang uniknya drama ini,” katanya lagi.

Bila Cupid Jatuh Cinta mengisahkan Fira yang bekerja di agensi mencari jodoh diberi tugasan untuk mendapatkan calon kekasih bagi dijodohkan dengan anak rakan baik bosnya, Dani. Sebaliknya yang berlaku apabila Fira pula yang secara diam-diam menyimpan perasaan terhadap Dani.

Drama arahan Bahri Uma ini ditayangkan pada setiap Sabtu, jam 9 malam bermula sejak 4 Julai lalu. Ia turut dibintangi Elfira Loy, Ikmal Amry, Bella Dowanna, Afifah Nasir, Sham Visa dan Dynas Mokhtar. – KopiPlanet.com

Menghitung Hari Bersalin, Fasha Terharu Diraikan ‘Baby Shower’

Pelakon Fasha Sandha terharu apabila diraikan dalam majlis ‘baby shower’ yang dianjurkan rakan-rakan baiknya, semalam.

Fasha juga semakin tidak sabar untuk menimang cahaya mata pertama hasil perkahwinannya dengan aktor Aidil Aziz melaungkan kata-kata, “Another drama queen” (seorang lagi anak perempuan) memetik video yang dirakam pada majlis bertemakan warna merah jambu itu.

“Saya tak percaya kalian semua bersungguh-sungguh mengadakan majlis kejutan baby shower ini. Pastinya tidak mudah dan saya sangat berterima kasih dan hargai semua yang anda telah lakukan untuk saya,” tulisnya di laman Instagram.

Majlis itu dihadiri rakan baik aktres itu seperti penyanyi Siti Nursairah Tarudin, Nazia Mustafar dan usahawan Rita Sosilawati selain adik Fasha, Elisya Sandha.

Fasha dan Aidil berkahwin pada 30 Mac tahun lalu. Menerusi perkahwinan terdahulu, Fasha turut mempunyai sepasang cahaya mata, Putra Rayfal Ramli, 7, dan Putri Raysha Jemyma, 6. – KopiPlanet.com

Tiada Sebarang Petunjuk, Naya Rivera Dipercayai Sudah Meninggal Dunia

Bintang siri Glee, Naya Rivera dipercayai sudah meninggal dunia selepas dilaporkan lemas di Tasik Piru, Los Angeles semalam.

Keputusan itu dibuat selepas pasukan mencari dan menyelamat (SAR) masih belum menemui sebarang petunjuk mengenai pelakon tersebut. Misi kini bertukar daripada menyelamat kepada pencarian mayat pelakon berusia 33 tahun itu.

Naya dilaporkan hilang selepas menaiki bot yang disewa bersama anak lelakinya, Josey Dorsey, 4. Kehilangannya disedari pihak pengurusan bot tersebut yang menemui anaknya bersendirian di atas bot selepas bot gagal dipulangkan mengikut waktu sewaan.

Anaknya memberitahu pasukan penyelamat ibunya pergi berenang di tasik berkenaan dan tidak kembali semula ke bot.

Naya terkenal dengan watak Santana Lopez menerusi Glee, sebuah drama bersiri muzikal popular mengenai pelajar sekolah tinggi di Amerika Syarikat yang bersiaran selama enam musim dari tahun 2009 hingga 2015.

Antara yang turut membintangi drama terbitan Ryan Murphy itu ialah Lea Michele, Dianna Agron, serta mendiang Cory Monteith yang meninggal dunia pada Julai 2013 akibat terlebih dos dadah dan alkohol serta mendiang Mark Salling yang membunuh diri pada 2018 selepas dikaitkan dengan kesalahan memiliki pornografi kanak-kanak. – KopiPlanet.com

Chris Evans Digosipkan Bercinta Dengan Heroin Filem Yesterday

Setelah hampir dua tahun hidup solo, pelakon Chris Evans, kini dilaporkan sedang berpacaran dengan heroin filem Yesterday, Lily James, 31.

Gosip itu tersebar selepas kedua-duanya menaiki teksi bersama menuju ke sebuah hotel di London selepas menghadiri parti di Mark’s Club baru-baru ini.

Mereka terus mempamerkan kemesraan bersantai di taman sambil foto mereka dibidik paparazi. Sehingga kini, kedua-dua wakil pelakon itu masih belum memberi pengesahan mengenai perkara tersebut.

Pelakon filem Captain America itu sebelum ini pernah menjalinkan hubungan dengan aktres Jenny Slate namun dilaporkan berpisah pada Mac 2018 selepas dua tahun bercinta.

Menerusi wawancara dengan sebuah majalah gaya hidup Men’s Journal pada Mei tahun lalu, Chris, 39, berkata dia sudah bersedia untuk melangkah ke alam perkahwinan serta memegang status sebagai seorang suami dan bapa. – KopiPlanet.com

Bekas Isteri Berak Atas Katil Punca Johnny Depp Hilang Sabar

Pelakon Johnny Depp mendedahkan perbuatan bekas isterinya, Amber Heard membuang air besar di atas katil mereka merupakan kemuncak kepada konflik rumah tangga mereka sehingga membuatkannya nekad untuk berpisah dengan aktres tersebut.

Johnny memberikan pengakuan itu ketika kes perbicaraan melibatkan dirinya menyaman akhbar tabloid The Sun yang menuduhnya kaki pukul isteri.

Pelakon filem Pirates of the Carribean itu menyaman The Sun di atas penerbitan artikel pada April 2018 beserta dakwaan mengatakan dia seorang yang ganas serta suka memukul isteri.

Johnny turut menegaskan sepanjang berkahwin, dia tidak pernah bertindak kasar terhadap bekas isterinya itu.

Sebaliknya, Amber yang sering berkelakuan kasar, manipulatif serta memberi provokasi kepadanya sepanjang dua tahun mereka berkahwin.

Dalam perbicaraan itu juga, Johnny berkata Amber pernah berulang kali menumbuk mukanya serta mencederakan tangannya dengan membaling botol minuman keras kepadanya.

Perbicaraan tersebut dijangka akan bersambung selama tiga minggu dan antara saksi di pihak Johnny ialah bekas kekasihnya, Vanessa Paradis dan Winona Ryder yang akan memberikan keterangan mereka menerusi rakaman video.

Vanessa dan Winona sebelum ini ada mengeluarkan kenyataan, sepanjang mereka berpacaran dengan Johnny, aktor itu tidak pernah naik tangan atau berkelakuan kasar terhadap mereka seperti mana yang dituduh Amber.

Johnny berkahwin dengan Amber pada 3 Februari 2015 dan mereka telah disahkan bercerai pada 13 Januari 2017. – KopiPlanet.com