• FOLLOW US

Song-Song Couple Dijadual Bincang Agih Aset Bersama RM358 Juta

Selepas dikejutkan dengan berita perpisahan pasangan paling disayangi di Korea Selatan iaitu Song Joong-ki dan Song Hye-kyo pada 27 Jun lalu, pihak media di sana sedang ‘mengeledah’ berapa jumlah aset yang harus dibahagikan mereka berdua sebaik penceraian mereka disahkan mahkamah kelak.

Pasangan yang dikenali sebagai ‘Song-Song Couple’ ini dilaporkan mempunyai aset bersama berjumlah AS$86.5 juta (RM358 juta).

Joong-ki dilaporkan mempunyai kekayaan menerusi aset hartanah berjumlah AS$22 juta dan rumah persinggahan pasangan itu di Itaewon dianggarkan berharga AS$8.6 juta (RM36 juta).

Aset hartanah yang dimiliki Hye-kyo dilaporkan lebih mewah berbanding bekas suaminya memandangkan dia terlebih dahulu melibatkan diri dalam bidang hiburan.

Aktres cantik itu mempunyai tiga kediaman di Samseong, Seoul dengan nilai kekayaan sebanyak AS$17.8 juta (RM74 juta). Selain itu, pelakon Auturm in My Heart itu turut memiliki sebuah villa berharga AS2.6 juta (RM10.8 juta) dan sebuah lagi rumah agam yang dibelinya pada 2017 berharga AS$7.9 juta (RM33 juta). Dia turut memiliki sebuah kondominium di New York berharga AS$1.7 juta (RM7 juta).

Memandangkan kedua-duanya berkahwin hanya dalam tempoh singkat, aset bersama mereka dikatakan sangat sedikit jika dibandingkan dengan harta perseorangan dan pastinya tidak timbul masalah untuk mereka membahagikan aset bersama.

Mahkamah Keluarga Seoul telah melantik hakim Jang Jin-young untuk terlibat dalam proses perbincangan bersama pasangan itu dan ia dijadualkan berlangsung hujung bulan ini. – KopiPlanet.com

Fauzi Nawawi Beri Tempoh Kepada Wanita ‘Penipu’ Sebelum Ambil Tindakan

Pelakon Fauzi Nawawi dengan tegas mengatakan dia dan isteri, Lisdawati memberi ruang dan tempoh masa sehingga sambutan Hari Kemerdekaan pada 31 Ogos ini kepada wanita yang didakwa menipu duit isterinya untuk tampil bertemu dengan mereka.

Menurut Fauzi, isterinya akan mengambil tindakan undang-undang sekiranya wanita itu enggan bertemu bagi menyelesaikan isu di antara mereka yang melibatkan wang berjumlah ribuan ringgit.

“Buat masa sekarang kami masih beri dia peluang dan masa untuk dia tampil berbincang dan menyelesaikan masalah tersebut dengan cara baik.

“Tapi sampai sekarang, dia masih menghilangkan diri. Kami ada juga pergi rumah dia, tapi seperti tiada penghuni dan dia mungkin sudah bepindah rumah.

“Kalau sehingga hari merdeka dia masih berdiam diri, kami terpaksa ambil tindakan undang-undang,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Fauzi ditemui pada majlis pelancaran filem Coast Guard yang berlangsung di Kuala Lumpur, semalam.

Hujung bulan lalu, Lisdawati mendedahkan dia mengalami kerugian ribuan ringgit selepas menjadi mangsa penipuan seorang wanita yang dikenali sebagai Nurul Ashikin. Lisda mengatakan dia sudah mengenali wanita itu sejak dua tahun lalu.

Lisda membuat pendedahan itu menerusi laman Instagram dengan memuat naik foto wajah serta kad pengenalan wanita terbabit selepas dia didakwa menipu Lisda yang bersetuju memberikan pinjaman untuk dijadikan modal bagi sebuah projek yang ingin dijayakan wanita tersebut. – KopiPlanet.com

Julia Farhana Mahu Fokus Kerjaya, Enggan Terikat Komitmen Cinta

Pelakon yang semakin meningkat naik namanya, Julia Farhana Marin, 25, menjelaskan dia kini mahu memberikan fokus terhadap kerjaya lakonan yang semakin berkembang sejak akhir-akhir ini.

Menurut pelakon berdarah kacukan Melayu-Itali itu, dia tidak bersedia untuk bercinta atau mempunyai hubungan serius dengan mana-mana lelaki buat masa ini.

“Sekarang saya memang cukup sibuk dengan kerjaya dan keluarga. Keluarga memang sentiasa jadi keutamaan saya di samping kerjaya.

“Kerjaya saya sekarang semakin berkembang dan kini saya pun dah dapat watak yang idamkan. Saya tidak bersedia lagi untuk bercinta atau mempunyai hubungan serius dengan sesiapa pun buat masa ini,” katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran filem Coast Guard di ibu kota, semalam.

Menerusi filem terbitan Arie Zaharie Production itu, Julia akan memegang peranan sebagai pegawai Maritim yang lasak, Melati yang mana merupakan watak idamannya.

Selain Julia, filem arahan Hashim Rejab itu turut dibintangi Saharul Ridzwan, Emma Maembong, Fauzi Nawawi, Laila Nasir dan Aziz M. Osman.

Mengulas lanjut mengenai hubungannya dengan pelakon Erwin Dawson, Julia menjelaskan dia kini tidak mempunyai sebarang hubungan istimewa dengan pelakon kelahiran Singapura itu.

“Erwin dengan saya masih berkawan. Kalau di masa akan datang, kami dituntut untuk bekerjasama dalam satu naskhah saya tiada masalah untuk berlakon bersama dia. Saya pasti dia pun mesti tiada masalah kalau kami digandingkan bersama.

“Kami memang baik walaupun sudah tiada sebarang hubungan istimewa. Mengenai dia dah jumpa pengganti? Saya memang tidak campur hal peribadi dia. Itu adalah hak dia untuk mempunyai teman baharu,” ujarnya lagi.

Jeon Mi-seon Ditemui Mati Gantung Diri Di Bilik Air Hotel

Pelakon Jeon Mi-seon dijumpai mati pada Sabtu lalu di sebuah hotel di Jeonju, Korea Selatan. Mayatnya dijumpai dalam keadaan tergantung di bilik mandi di bilik hotelnya.

Pengurusnya yang curiga setelah dua hari tidak dapat menghubungi Mi-seon memaklumkan perkara itu kepada pihak polis sebelum mayatnya dijumpai dalam keadaan menyedihkan.

Menurut pengurusnya, Mi-seon, 49, berhadapan dengan masalah kemurungan selepas dia kehilangan ahli keluarga terdekat selain ibunya yang terlantar sakit.

“Mendiang sebelum ini pernah mendapatkan rawatan untuk penyakit kemurungan yang dialaminya tapi sedihnya kami terpaksa memberitahu yang dia sudah meninggal dunia,” kata agensi pengurusan Mi-seon, Boas Entertainment dalam satu kenyataan media.

Mi-seon sebelum ini cukup dikenali menerusi wataknya dalam drama Love is a Crazy Thing pada 2005. Namun kemuncakk kerjayanya ialah apabila membintangi filem-filem seperti Mother, Memories of Murder, Hide and Seek, Bungee Jumping of Their Own. – KopiPlanet.com

Remy Ishak Jadi Teraju Utama Drama Mafia Pertama Di Malaysia

Sering kali diberikan watak romantik, terbaharu pelakon Remy Ishak tampil dengan karakter berlainan menerusi drama bersiri mafia pertama di Malaysia, Keluarga Baha Don (KBD).

Selain membawakan watak komedi, antara cabaran lain perlu dilalui Remy untuk karakter Jo Don ialah dia perlu berbahasa Perancis.

“Saya pertama kali dapat watak komedi sebegini. Bagi saya Keluarga Baha Don ini tidak memainkan unsur komedi stereotype seperti yang kita biasa lihat.

“Sebaliknya, ia lebih luar biasa seperti ‘black comedy’ yang biasanya dimainkan produksi luar negara terutama di United Kingdom.

“Ketika ditawarkan watak ini, saya rasa sayang kalau tidak ambil sebab ramai pelakon gred A dalam drama ini seperti Namron dan Sabri Yunus.

“Selain itu, rasa sayang kalau tak ambil sebab seperti kita tahu Viu bukan hanya ditayangkan di Malaysia sebaliknya di seluruh Asia Tenggara juga.

“Antara cabaran untuk watak ini, saya perlu berbahasa Perancis dan kebetulan pengarah ada kawan dari Perancis yang menetap di sini, jadi saya belajar dengan dia dua jam sebelum penggambaran babak dilakukan,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pelancaran drama Viu Original Series, Keluarga Baha Don yang berlangsung di Serai, Paradigm Mall, Kelana Jaya baru-baru ini.

KBD akan ditayangkan bermula 11 Julai ini menerusi laman hiburan atas talian, Viu. Selain Remy, drama bergenre aksi komedi ini turut dibintangi Khir Rahman, Susan Lankester, Sharifah Aleysha, Jihan Muse, Mark Adam, Namron, Alvin Wong, Sabri Yunus dan Othman Hafsham.

KBD yang bakal bersiaran sebanyak 10 episod itu mengisahkan tentang Jo Don (Remy) yang berada dalam dilema setelah kematian bapanya yang mana wasiat terakhirnya telah meminta Jo ntuk mewarisi perniagaan keluarganya sedangkan ketika itu dia sedang mengejar cita-citanya untuk menjadi seorang chef.

Setelah kematian bapanya, Jo mula curiga mengenai perniagaan yang diusahakan bapanya kerana kebanyakan kenalan bapanya yang hadir memberikan pernghormatan terakhir terdiri daripada mereka yang mempunyai latar belakang yang agak mencurigakan.

Konflik drama ini turut diselitkan dengan kisah percintaan di antara Jo dengan Kesuma (Jihan) namun ibunya, Mama Don (Susan) mahukan dia berkahwin dengan anak kenalannya yang dilakonkan Melissa Campbell.

Adakah Jo mengambil alih perniagaan bapanya atau teruskan impiannya untuk bergelar chef seperti yang dicita-citakannya, jangan lupa saksikan Keluarga Baha Don yang diarahkan bermula 11 Julai ini di Viu. – KopiPlanet. om

Amar Baharin Kongsi Kejutan Amyra Rosli Hamil Anak Kedua

Pelakon Amar Baharin berkongsi khabar gembira tentang isterinya, Amyra Rosli kini sedang hamil anak kedua pasangan itu.

Amar mendapat kejutan gembira itu apabila Amyra memberikannya alat penguji kehamilan ketika menyambut ulang tahun kelahiran aktor itu yang ke-34 tahun malam tadi.

“Hari ini 1 Julai 2019 adalah hari yang penuh bermakna sebab selain ulang tahun kelahiran saya yang ke-34, isteri saya Amyra Rosli bagi hadiah pregnancy test yeah,” tulis Amar menerusi video perkongsiannya di Youtube.

Pasangan ini yang berkahwin pada 11 November 2016 dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Aqeef Anaqi yang kini berusia dua tahun. – KopiPlanet.com

Kilafairy Ambil Pendekatan Tidak Baca Komen Netizen Di Media Sosial

Pelakon dan penyanyi Kilafairy menyatakan dia mengambil pendekatan untuk tidak membaca sebarang komen yang ditulis netizen di laman sosial.

Kilafairy berkata, dia berbuat demikian kerana sudah lali dengan kebanyakan komen-komen negatif yang dilemparkan terhadap dirinya.

“Saya memang biasa mendapat komen-komen negatif netizen dan sudah tidak memberi kesan kepada diri saya. Malah, saya sudah tutup ‘notification’ untuk setiap komen yang masuk di media sosial supaya saya tidak membacanya.

“Apa yang saya lakukan adalah cuba buat yang terbaik untuk membuktikan apa yang mereka katakan itu salah. Lagipun keluarga dan rakan-rakan sekeliling lebih mengenali diri saya,” ujarnya.

Dia berkata demikian ketika ditemui semasa majlis pelancaran produk terbaru keluarannya iaitu minuman kesihatan yang diberi nama Kilafit.

Dalam pada itu, ketika ditanya mengenai perkembangan kerjaya seninya, Kilafairy menyatakan dia mahu lebih memberi fokus kepada bidang nyanyian berbanding lakonan.

Ujarnya, selain jadual yang agak padat apabila terlibat dalam bidang perniagaan, kini nyanyian juga menjadi keutamaan buat dirinya.

“Sekarang ini pun saya agak sibuk dengan rakaman untuk single baharu yang akan keluar tidak lama lagi. Jadi, saya mahu kukuhkan dulu kerjaya nyanyian memandangkan itu minat saya,” ujarnya. – KopiPlanet.com

Fizo Omar Akui Rumah Tangga Bergolak, Sedia Masuk Mahkamah

Pelakon Fizo Omar akhirnya mengesahkan rumah tangganya sedang bergolak dan meminta semua pihak agar mendoakan yang terbaik buat dirinya dan isteri, Mawar Abdul Karim.

Menurut Fizo, walau apa pun yang berlaku dalam perkahwinan mereka, pasangan itu akan terus mengekalkan hubungan baik demi anak mereka, Wan Maryam yang kini berusia dua tahun.

“Sesiapa sahaja yang mendirikan rumah tangga pasti mempunyai impian untuk hidup bahagia dan mempertahankan rumah tangga hingga ke jannah.

“Tapi apabila sampai waktunya, kita dipilih oleh Allah untuk diuji. Ia bermaksud kita mampu untuk menghadapinya dan percayalah Allah tidak pernah zalim kepada hamba-Nya.

“Apa-apa pun keputusan mahkamah nanti saya terima. Saya memohon maaf dan juga memaafkan semua pihak. Walau apa yang berlaku sekalipun, InsyaAllah hubungan saya dan Mawar akan terus baik demi membesar dan mendidik Wan Maryam, zuriat daripada Allah yang kami nantikan selama empat tahun. Apa jua yang terjadi Mawar tetap ibu kepada anak kami,” tulis Fizo di laman Instagramnya.

Fizo turut berterima kasih kepada semua pihak yang tidak henti-henti memberikan kata-kata semangat buat dirinya sepanjang menjalani waktu sukar ini.

“Terima kasih kepada semua yang memberikan kata-kata semangat, doa yang baik-baik dan saya juga memaafkan segala komen-komen mahupun fitnah yang dilemparkan netizen kerana mereak tidak tahu kisah sebenarnya,” katanya.

View this post on Instagram

DOAKAN YG TERBAIK UTK KAMI. . Sebelum tu sya ign memohon maaf kpd smua rakan media,kwn2, dan juga peminat yg prihatin dan bertanya khabar ttg cabaran yg dihadapi dalam rumah tangga sya dan mawar.buat masa ini, saya tidak dpt nak menjawab segala persoalan rakan2 mahupun media yg bertalu2 .tidak dinafikan yg rumah tangga sya menghadapai sedikit cabaran seperti mana yg diketahui semua.sya amat berharap terutama pihak media dan netizen dpt bersabar dan memahami situasi kami. . Sesiapa sahaja yg mendirikan rumah tangga pasti mempunyai impian utk hidup bahagia dan mempertahankan rumah tangga hingga ke jannah.tapi bila sampai waktunya kita dipilih oleh Allah utk di uji bermaksud kita mampu utk menghadapinya dan percaya lah Allah tidak pernah zalim kpd hambaNYA.mungkin setiap kejadian yg berlaku nampak buruk di mata manusia, tetapi tidak di sisi Allah,setiap apa yg berlaku mesti datangnya bersama hikmah.dan hikmah bergantung kpd kita yg menerimanya.sekiranya kita memandang ke arah positive maka hasilnya adalah positive, dan sebaliknya. . Walau apa yg berlaku sekalipun,insyallah hubungan sya dan mawar akn terus baik demi membesarkan dan mendidik Wan Maryam zuriat dari Allah yg kami nantikan selama 4 tahun. Apa jua yg terjadi, Mawar tetap ibu kepada anak kami, Wan Maryam. semoga Allah memberkati Mawar dan sya sentiasa doakan yg terbaik utk semua. . Apa2 pun keputusan mahkamah nanti sya terima dan sya memohon maaf dan juga memaafkan smua pihak.Doa yg baik2 daripada semua pihak diharap dapat menemui jalan yg terbaik antara sya dan mawar. . Tak kan berlaku sesuatu perkara tanpa izin Allah, dan sekira ianya berlaku dan itu adalah takdir Allah, sya percaya perancangan Allah adalah yang terbaik utk kita sebagai hambaNYA. . Saya amat berharap, semua pihak dpt memberi ruang kpd kami utk menyelesaikan isu ini sebaik mungkin. . Terima kasih sekali lagi, kepada semua yg me berikan Kata2 semangat, doa yg baik2, dan saya juga memaafkan segala komen2 mahupun fitnah yg dilemparkan nitizen, kerana mereka tidak tahu kisah sebenarnya. . Doakan.. Doakan.. Terima kasih

A post shared by fizoomar (@fizoomar) on

Hubungan Fizo dan Mawar sebelum ini dikatakan bergolak selepas kedua-duanya menyambut sambutan Hari Raya Aidilfitri baru-baru ini secara berasingan. Mawar difahamkan sudah bertemu peguam bagi mendapatkan khidmat nasihat berhubung masalah rumah tangga mereka.

Fizo dan Mawar bernikah pada 10 November 2013 dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Wan Maryam, 2. – KopiPlanet.com

Putus Jua, Song Joong-Ki Fail Cerai Terhadap Song Hye-Kyo

Pelakon Song Joong Ki dilaporkan telah memfailkan penceraian terhadap isterinya, aktres Song Hye-kyo semalam.

Perkara itu disahkan oleh peguam yang mewakili Joong Ki dengan mengatakan, “Firma kami telah memfailkan penceraian bagi pihak Song Joong-ki di Mahkamah Keluarga Seoul pada 26 Jun.”

Joong Ki turut tampil dengan kenyataan medianya meminta maaf kepada peminat sambil menjelaskan keadaan sebenar.

“Pertama sekali saya ingin memohon maaf untuk menyampaikan khabar dukacitanya ini kepada peminat yang sentiasa menyayangi dan ambil berat tentang saya.

“Saya telah memulakan proses memfailkan penceraian terhadap Song Hye-kyo. Saya harap proses ini akan berlangsung lancar tanpa ada mana-mana pihak bergaduh siapa yang harus dipersalahkan dalam hal ini.

“Saya mengharapkan anda semua memahami ia sukar bagi saya untuk memberikan maklumat terperinci mengenai kehidupan peribadi saya. Saya akan bangkit kembali daripada ‘kejatuhan’ ini dan akan melakukan kerja sebagai seorang pelakon dengan lebih baik lagi bagi menghargai semua sokongan anda terhadap saya,” tulis Joong Ki.

Sebelum ini khabar angin bertiup kencang mendakwa perkahwinan pasangan ini sedang bermasalah apabila Hye-kyo dilihat tidak memakai cincin perkahwinan di beberapa majlis umum.

Pasangang yang digelar ‘Song Song Couple’ ini berkahwin dalam satu majlis perkahwinan yang cukup meriah dan mewah pada 2017 yang mana ia turut dihadiri ramai rakan artis popular seperti Zhang Ziyi, So Ji-sub, Yoo Ah-in dan Minho Shinee.

Mereka mula berpacaran selepas digandingkan bersama menerusi drama Descendants of The Sun pada 2016. – KopiPlanet.com

Wanita Dakwa Fatin Afeefa Masih Jalin Hubungan Dengan Suaminya

Sebelum ini, pelakon Fatin Afeefa dikatakan pernah menjalinkan hubungan dengan seorang lelaki berstatus suami orang pada tahun lalu.

Malah, gambar ‘mesra’ Fatin dengan lelaki berkenaan juga turut tersebar, malah ada seorang wanita yang turut mengaku dia adalah isteri kepada lelaki itu.

Setelah cerita berkenaan agak senyap seketika, secara tiba-tiba ia muncul kembali apabila wanita berkenaan memuat naik status di twitter mengenai hubungan pelakon tersebut dengan suaminya.

Menurut wanita yang menggunakan nama Twitter Mag@Hannamarie, Fatin sebelum ini pernah berjanji untuk tidak mengganggu rumah tangganya lagi.

“Kalau dah berjanji tak kacau rumah tangga aku lagi, pegang janji dan berhenti sorok-sorok berjumpa. Kalau buat juga jangan salahkan i upload picture dengan lubang keramat kau.

“Tell me guys if I should trust Fatin Afeefa who called me to apologised last week. She made the effort to call only after i tweeted some of her messages & im so kind to asked permission if it’s ok to tweet the naked picture too,” luahnya sambil menyatakan dia telah dipermainkan dan diperbodohkan oleh pelakon berkenaan selama dua tahun.

Pada masa sama, wanita itu turut mendedahkan screenshoot perbualan antara suaminya dengan Fatin di twitter memandangkan kedua-duanya masih berhubung.

“I decided to put this one because it seems like she is making a U-turn, if she ever go againts her words, next time i put up the naked pic & tweet all media.

“The damage is done anyway. Saya pun dah teruk balik-balik dikenakan,” ujarnya. – KopiPlanet.com