• FOLLOW US

Elak Risiko Lumpuh, Ruby Rose Jalani Pembedahan Tulang Belakang

Ruby Rose, 33, mendedahkan dia terpaksa menjalani pembedahan membetulkan tulang belakangnya selepas dia mengalami kecederaan beberapa bulan lalu akibat melakukan babak aksi lasak menerusi filem Batwoman.

Menurut pelakon kelahiran Australia yang juga merupakan seorang supermodel ini, kecederaan tersebut jika tidak dirawat segera boleh memberikan risiko dia lumpuh seumur hidup.

Menerusi perkongsian di laman Instagramnya, Ruby menulis ucapan penghargaan kepada pasukan doktor dan jururawat yang telah melakukan pembedahan terhadapnya.

“Terima kasih kepada Dr Bray untuk segala yang telah anda lakukan. Saya terhutang budi dengan anda kerana telah ‘menyelamatkan’ saya untuk terus bekerja dan melakukan apa yang saya suka,” tulisnya.

Ruby juga sempat berseloroh mengatakan dia meminta video diambil ketika pembedahan sedang berlangsung kerana enggan ada bendasing memasuki tubuh badannya.

“Kenapa sesiapa yang tanya kenapa saya ambil video, anda tak tengok episod Grey’s Anatomy di mana doktor secara tidak sengaja telah tertinggalkan tuala dalam badan pesakit yang menjalani pembedahan?? Sebab itu saya nak tengok balik video ketika badan saya dibedah,” katanya berseloroh. – KopiPlanet.com

Tak Kisah Terlalu Kurus Demi Realisasi Watak Penagih Dadah

Pelakon Mimi Lana yang sememangnya sudah memiliki tubuh badan langsing tidak kisah untuk menurunkan berat badannya sehingga kelihatan terlalu cengkung dan kurus bagi menjayakan watak sebagai penagih dadah.

Menurut Mimi atau nama sebenarnya, Mimi Roziana Zainal Abidin, 24, dia mengambil pendekatan itu kerana mahu menampilkan lakonan yang realistik menerusi wataknya sebagai Nur dalam filem seram lakonannya, Pusaka.

“Dalam filem Pusaka, saya membawakan karakter Nur yang mana tubuh badan Nur harus kelihatan kurus dan cengkung.

“Saya nak bagi nampak realistik dan tak nak harapkan kesan solekan semata-mata, jadi saya ambil inisiatif turunkan berat badan.

“Sebelum penggambaran berat saya 49 kilogram dan ia turun kepada 43 kilogram. Sekarang saya dah dapat balik berat 49 kilogram yang dulu.

“Berat badan saya memang jenis senang turun dan naik. Sekarang ini saya berazam nak capai berat ideal iaitu 55 kilogram pula,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Mimi ditemui pada majlis sidang media filem Pusaka yang diadakan di Restoran Subak, Sungai Penchala, baru-baru ini.

Ketika diminta mengulas mengenai tindakan segelintir warga net yang gemar ‘body shaming’ dirinya berikutan tubuh badannya yang kelihatan terlalu kurus, Mimi menjelaskan,” Saya tidak kisah ramai orang tegur saya kurus kerana memang saya kurus. Tetapi apa yang buat saya hairan, bila ada sesetengah netizen yang kelihatan bersungguh-sungguh seperti merayu apabila menegur berat badan saya.

“Mungkin mereka risau dengan berat badan saya yang kurus tapi keadaan kesihatan saya baik-baik sahaja, Alhamdulillah,” ujarnya lagi.

Pusaka merupakan filem bergenre seram thriller yang diarahkan Razaisyam.

Filem ini turut dibintangi Syafiq Kyle, Hafidz Roshdi, Sweet Qismina, Fauziah Datuk Ahmad Daud dan Aloy Paradox. Ia bakal ditayangkan di pawagam seluruh negara bermula 31 Oktober ini. – KopiPlanet.com

“Kenapa Kami Perlu Bercinta Lagi Di Set Penggambaran?” – Syafiq Kyle

Pelakon Syafiq Kyle, 27, mengakui dia berasa sedikit keberatan untuk menjayakan mana-mana karya filem mahupun drama yang menuntutnya bercinta dengan kekasih sendiri, aktres Mimi Lana.

Menurut Syafiq, dia lebih senang sekiranya mereka digandingkan menjayakan watak bukan pasangan kekasih seperti mana filem pertama yang menampilkan lakonan mereka bersama iaitu Pusaka.

“Kami sudah bosan melakukan adegan-adegan bercinta. Kami sedang bercinta, kenapa perlu bercinta lagi dalam set penggambaran?

“Hakikatnya, kami boleh beri lebih daripada watak pasangan bercinta. Misalnya, watak pasangan kembar tak seiras. Kami nak dalami banyak watak lain lagi walaupun berlakon bersama,” kata Syafiq kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis sidang media filem Pusaka yang berlangsung di Restoran Subak, Sungai Penchala, semalam.

Ketika ditanya mengenai perancangan untuk membawa hubungan mereka ke peringkat lebih serius, Syafiq berkata dia dan Mimi belum memikirkan tentang perkara itu lagi.

“Kami masing-masing ada impian nak dikejar dalam kerjaya kami. Lagipun Mimi masih muda, baru 24 tahun.

“Kalau dia kahwin pada masa sekarang, saya tak nak impiannya jadi terbatas. Jadi, biarlah kami fokus pada karier masing-masing dahulu,” katanya lagi.

Pasangan ini mengakui sudah empat tahun menjalinkan hubungan namun mengambil pendekatan enggan terlalu menghebahkan mengenai perkara tersebut.

Syafiq dan Mimi bakal tampil dengan filem seram Pusaka arahan Razaisyam yang akan mula ditayangkan pada 31 Oktober depan.

Filem terbitan Astro Shaw itu turut dibintangi Fauziah Datuk Ahmad Daud, Hafidz Roshdi, Sweet Qismina dan Aloy Paradox. – KopiPlanet.com

Elisya Sandha Enggan Beri Sebarang Komen Tentang Kehamilan Kakaknya

Teka-teki mengenai status sama ada pelakon Fasha Sandha sudah berbadan dua masih belum terjawab apabila aktres itu belum membuat sebarang kenyataan rasmi mengenai perkara itu.

Ketika ditanya kepada adiknya, Elisya Sandha mengenai hal itu, pelakon tersebut mengunci mulutnya daripada memberikan sebarang penjelasan lanjut.

“Saya tahu kakak enggan beritahu apa-apa, tetapi alhamdulillah apa-apa pun saya tetap gembira untuknya. Apabila sudah tiba masanya dia dah betul-betul bersedia dan yakin yang kandungan itu memang betul-betul ada, baru dia akan umumkan pada semua orang.

“Mungkin dia jadi lebih berhati-hati sebab sebelum ini dia pernah buat silap, dia baharu mengandung dan disebabkan terlalu teruja dia terus beritahu kepada orang ramai. Allah nak uji dia dan jadi macam itu (gugur). Jadi mungkin kali ini dia belajar daripada kesilapan dia sendiri,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Elisya ditemui pada majlis sidang media Food Havoc Festival yang berlangsung di Red Box, The Gardens Mall, Kuala Lumpur semalam.

Menerusi festival makanan itu, Elisya, 20, akan menjual biskut jenamanya sendiri. Selain Elisya, antara barisan selebriti yang terlibat dalam penjualan produk mereka ialah seperti Bella Astillah, Ruhainies, Mawi, Achey Bocey, Nadia Brian, Fendy Bakry, Hafreez Adam dan Izzue Islam.

Havoc Food Festival yang dianjurkan Guam Teamwork Sdn Bhd itu akan berlangsung di pekarangan Stadium Malawati, Shah Alam bermula 1 hingga 3 November ini. Sebanyak lebih daripada 100 gerai jualan makanan dan minuman akan diniagakan pada festival tiga hari itu. – KopiPlanet.com

IG Live Dengan Aliff, Bella Bukan Nak Bagi Harapan Rujuk Semula

Pelakon, Bella Astillah tidak melihat isunya masih berhubungan baik dengan bekas suami, Aliff Aziz perlu diperbesarkan seperti yang diperkatakan netizen, baru-baru ini.

Warganet menyifatkan tindakan Bella yang dilihat masih lagi berkomunikasi secara langsung dengan Aliff menerusi aplikasi IG Live seperti gila talak dan masih belum ‘move on’.

“Netizen semua ada pendapat masing-masing. Tak kisah kalau ada orang yang tak suka ke apa, mereka boleh keluar meninggalkan (left) IG Live saya.

“Saya ada sebab buat IG Live dengan Aliff sebab saya tahu situasi dengan macam mana sekarang ini.

“Aliff berada dalam keadaan yang sentiasa ‘down’ dan saya gunakan ini sebagai salah satu cara untuk menaikkan semangat dia.

“Bella sendiri pelawa dia untuk ‘join’ IG Live supaya dia jadi lebih berkeyakinan untuk berhadapan dengan orang.

“Kalau orang lain tak sokong dia siapa lagi kan..lagipun dia bapa kepada anak saya. Orang anggap saya ,buat IG Live ibarat seperi nak bagi harapan (untuk berbaik semula) tapi yang sebenarnya saya cuma nak bagi sokongan moral pada Aliff, tiada niat lain,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis sidang media Havoc Food Festival yang berlangsung di Red Box, The Gardens Mall, Kuala Lumpur hari ini.

Sementara itu, Bella juga mendedahkan dia hubungan baiknya bersama bekas suami adalah demi kebahagiaan anaknya.

“Saya memang kerap buat panggilan video dengan Aliff bila setiap kali Adrean rindu pada ayahnya. Saya memang tidak tetapkan spesifik masa untuk Aliff berhubung dengan anak kami. Saya tidak boleh pentingkan diri sendiri.

“Aliff pun sekarang semakin rajin pergi kelas agama dan mengaji sebab saya cakap pada dia benda-benda begitu yang akan membawa dia ke arah kebaikan. Walaupun kami sudah berpisah, saya tidak mahu kami putus kawan,” jelas Bella lagi.

Bella berkahwin dengan Aliff pada 9 September 2016 namun disahkan bercerai pada 16 Mei lalu.

Hasil perkahwinan, pasangan itu dikurniakan seorang anak lelaki, Muhammad Ayden Adrean yang kini berusia dua tahun. – KopiPlanet.com

Nabil Nafi Selebriti Beri Pengaruh Buruk, Vape Tidak ‘Sejahat’ Rokok

Pengacara dan pelawak Nabil Ahmad tidak bersetuju dengan tanggapan segelintir pihak yang mendakwa selebriti memberi pengaruh buruk terhadap netizen termasuk pelajar sekolah untuk menghisap rokok elektronik (vape).

Menurut Nabil, perkara tersebut adalah suatu yang subjektif dan selebriti tidak seharusnya dipersalahkan kerana semuanya bergantung pada individu itu sendiri.

“Memang sejak kebelakangan ini timbul isu orang kata selebriti beri pengaruh negatif dengan mengajak orang untuk hisap vape.

“Bagi pendapat saya, benda ini subjektif. Kalau kau dah boleh hisap, maksudnya kau dah boleh fikir (baik dan buruk). Anda sendiri yang pilih.

“Industri vape ini dah lama wujud dan saya ceburkan diri dalam bidang ini untuk diri saya sendiri, bukan sebab nak pengaruh budak-budak sekolah hisap vape.

“Pada saya kalau nak kata vape bagi pengaruh negatif, sebenarnya rokok itu lagi dahsyat dan dah bunuh lagi ramai orang.

“Senang cakap, ini semua atas individu itu sendiri, self aware mereka sendiri. Kalau budak sekolah dah tahu tak patut hisap, ibu bapalah kena pantau mereka. Itu bukan kerja kita (selebriti),” katanya kepada KopiPlanet.com.

Nabil ditemui pada pada majlis pelancaran jenama perisa vape keluarannya, LUPK yang berlangsung di Vaporboy, Kajang, Selangor semalam.

Bapa kepada tiga cahaya mata perempuan itu turut menambah, vape turut mempunyai kebaikannya yang tersendiri yang mana dapat membantu perokok tegar berhenti daripada menghisap rokok.

“Vape ini boleh hentikan tabiat merokok seseorang dan vape tidak ‘sejahat’ rokok itu sendiri. Dengan hisap vape juga mulut kita tak berbau dan bibir tidak hitam,” ujar pengacara MeleTop ini lagi.

Di bawah jenama LUPK, Nabil telah memperkenalkan lima perisa vape iaitu Mango, Grape, Guava, Ice Cola dan Tropical Fruits yang dijual pada harga RM20 seunit. – KopiPlanet.com

Putra Amaris Nafi Terlibat Sindiket Jual Jongkong Emas

Pelakon dan usahawan Putra Amaris, 33, berasa kesal dengan tindakan individu tidak bertanggungjawab yang telah menyalahgunakan namanya dalam sindiket penjualan jongkong emas.

Menurut Amaris, dia tersentak apabila mendapat beberapa ‘direct message’ daripada netizen di laman sosial Instagramnya yang mendakwa mereka telah ditipu oleh dirinya, baru-baru ini.

“Saya ingin jelaskan di sini saya langsung tiada kena mengena dengan penjualan jongkong emas seperti yang dikaitkan dengan saya baru-baru ini.

“Saya tidak tahu menahu mengenai perkara ini sampaikan mereka tuduh saya menipu. Jadi saya tampil ingin jelaskan isu ini dan berharap individu tidak bertanggungjawab ini hentikan buat kerja-kerja tidak bermoral ini,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui di Nu Sentral, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Menurut Amaris, dia ingin menjelaskan kekeliruan tersebut kerana kontroversi berkenaan telah menjejaskan imejnya sementelah dia bakal tampil dengan perniagaan minyak wangi yang akan berada di pasaran hari ini.

“Saya tidak masuk orang luar salah faham dengan perkara ini dan secara kebetulan memang saya akan keluarkan jenama minyak wangi Francesc Fragrance x Putra Amaris yang dilancarkan di Instagram saya hari ini.

“Buat masa ini, saya ambil pendekatan tidak buat laporan polis dahulu namun kalau individu yang menyalahgunakan nama saya itu masih lagi bertindak sedemikian dan makin melampau, saya tidak akan teragak-agak untuk buat laporan polis di masa akan datang.

“Saya pun risau dengan keselamatan isteri dengan anak saya sebab ada di antara mereka yang kena tipu itu menghantar mesej berbaur kata-kata kesat dan ancaman ugutan terhadap saya dan keluarga.

“Saya hanya buat tangkapan skrin (screen capture) mesej-mesej yang diterima di Instagram dan jelaskan semuanya menerusi kapsyen posting di Instagram. Saya harap tidak ada lagi netizen yang tertipu dengan scammer ini,” ujarnya lagi.

Sementara itu, bercerita lanjut mengenai minyak wangi jenamanya itu, Amaris berkata, hanya sebanyak 1,000 botol yang akan dijual untuk ‘batch’ pertama keluarannya bagi memberikan nilai eksklusiviti terhadap pemakainya.

“Minyak wangi ini dijual pada harga RM55 sebotol dan packagingnya cukup menarik seakan-akan jongkong emas memberikan nilai tambah kepada produk ini.

“Untuk keluaran pertama, kami hanya hasilkan sebanyak 1,000 botol sahaja dan InsyaAllah akan keluar dengan pelbagai jenis wangian lagi di masa akan datang,” katanya lagi yang turut aktif memasarkan jenama tart telur keluarannya, My Tart yang diusahakan bersama isterinya, Nur Syazwani Alias. – KopiPlanet.com

Iedil Dzuhrie Nafi Guna Pengaruh Isteri Lebar Sayap Di Indonesia

Pelakon Iedil Dzuhrie Alaudin menafikan dakwaan segelintir pihak yang mengatakan dia menggunakan pengaruh isterinya, pelakon Prisia Nasution untuk melebarkan bakat di negara jiran, Indonesia.

Menurut Iedil, penglibatannya dalam industri layar perak di negara kelahiran isterinya itu adalah di atas usaha dan bakatnya sendiri sejak lebih 10 tahun menceburkan diri dalam bidang seni lakon.

“Saya selalu ditanya soalan sebegini, yang sebenarnya dua filem Indonesia lakonan saya sebelum ini iaitu Toko Barang Mantan dan My Stupid Boss 2, saya pergi ‘casting’ sama seperti pelakon lain dan tiada istilah saya gunakan pengaruh isteri untuk dapatkan tawaran lakonan di sana.

“Saya pergi ke sana atas kredit nama sebagai Iedil Dzhurie Alaudin dan saya melihat peluang ini sesuatu yang tidak harus dilepaskan memandangkan sudah 10 tahun saya dalam bidang ini dan pastinya menarik untuk meluaskan bakat di negara luar pula,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Iedil ditemui pada majlis pratonton filem terbaharu lakonannya, Motif yang berlangsung di MM2 Cineplexes, E-Curve, Mutiara Damansara baru-baru ini.

Filem arahan Nadiah Hamzah itu turut dibintangi Datuk Rosyam Nor, Sharifah Amani, Azhan Rani, Taqim Zaki dan Emma Tosh. Motif bakal ditayangkan di pawagam seluruh negara bermula 26 September ini.

Sementara itu, ketika ditanya mengenai keputusannya untuk menukar nama pentas daripada Iedil Putra kepada Iedil Dzhuhrie Alaudin, Iedil berkata sudah tiba masanya untuknya mengangkat nama arwah bapanya yang telah memperkenalkannya kepada industri seni.

“Selepas tukar nama, saya rasa lebih tenang. Memang sudah lama terdetik di hati saya untuk mengangkat nama arwah bapa iaitu Alaudin kerana dia yang memperkenalkan saya dengan industri seni ini.

“Saya percaya kalau peminat minat (karya lakonan), mereka akan tetap menyokong dan lama-kelamaan akan terbiasa dengan nama Iedil Dzuhrie Aludin itu,” ujarnya. – KopiPlanet.com

“Pengalaman Naik Gunung Di Nepal Menginsafkan Saya” – Azhan Rani

Pengalaman mendaki Everest Base Camp (EBC) di Nepal, baru-baru ini ternyata membuka perspektif baharu buat pelakon Azhan Rani dalam mensyukuri nikmat yang ada di Malaysia.

Menurut pelakon berusia 43 tahun itu, sepanjang berada di sana dia dapat melihat sendiri kesukaran dan kepayahan hidup yang dialami penduduk di sana yang terpaksa bercatu penggunaan air untuk kegunaan seharian mereka.

Azhan memulakan ekspedisinya bermula 31 Ogos lalu dan telah berjaya menawan puncak Kala Patthar dan EBC pada 9 dan 10 September sebelum pulang ke tanah air pada 17 September lalu.

“Banyak perkara menginsafkan saya sepanjang berada di Nepal. Kalau di sini kita mewah boleh guna air sesuka hati tapi di sana mereka terpaksa bercatu untuk guna air.

“Perkara-perkara sebegini yang membuatkan saya menginsafi diri dan menjadi lebih hargai apa yang kita ada dalam kehidupan ini.

“Bayangkan di sana, ketika berada di puncak pendakian kalau kita tak cukup oksigen, kita akan dikenakan caj sebanyak AS$178 (RM744) sejam untuk gunakan bantuan oksigen.

“Kita tengok kehidupan mereka macam susah tapi saya percaya mereka tidak pernah menjadikan kesusahan itu sebagai penghalang untuk mereka teruskan kehidupan seperti biasa. Jadi, syukurilah nikmat yang kita dapat rasai di Malaysia dengan sebaik mungkin,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Azhan ditemui pada majlis pratonton filem terbaharu lakonannya, Motif yang berlangsung di MM2 Cineplexes, E-Curve, Mutiara Damansara, semalam.

Filem Motif arahan Nadiah Hamzah itu turut dibintangi Datuk Rosyam Nor, Sharifah Amani, Taqim Zaki, Iedil Dzuhrie Alaudin dan Emma Tosh. Ia akan memulakan tayangan di pawagam seluruh negara bermula 26 September ini. – KopiPlanet.com

Rain & Kim Tae-Hee Timang Cahaya Mata Perempuan Kedua

Pasangan suami isteri popular Korea Selatan, Rain dan Kim Tae-Hee telah selamat menimang cahaya mata kedua mereka semalam seperti yang dilaporkan agensi pengurusan aktres itu, Story J Company.

“Kami ingin mengumumkan khabar gembira bahawa Kim Tae-Hee dan suaminya, Rain telah selamat menimang cahaya mata kedua pada pagi 19 September, seorang anak perempuan yang sihat di sebuah hospital di Seoul.

“Kedua-dua ibu dan bayi berada dalam keadaan sihat dan sekarang sedang berehat di bawah jagaan ahli keluarga,” kata agensi pengurusan tersebut.

Rain dan Tae-Hee berkahwin pada Januari 2017 dan mereka turut mempunyai seorang lagi anak perempuan yang dilahirkan pada Oktober 2017.

Rain masih lagi dengan pendiriannya yang enggan menyiarkan wajah anak-anaknya di mana-mana platform kerana ingin memberikan privasi buat keluarganya.

“Saya sangat menyayangi anak-anak saya, memang saya ada rasa nak tunjukkan mereka pada anda semua tapi saya takut tindakan itu lambat laun akan memakan diri anak-anak saya. Jadi sebelum perkara itu berlaku, lebih baik saya hanya tonjolkan mengenai kerjaya saya kepada pihak umum,” ujar Rain. – KopiPlanet.com