• FOLLOW US

Elly Mazlein Akan Dedahkan Wajah Bakal Suami Pada Malam Berinai

Pelakon dan pengacara Elly Mazlein atau nama sebenar, Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi, 39, memberitahu dia kini dalam meniti fasa kebahagiaan apabila begitu teruja menantikan saat-saat menjelangnya perkahwinan yang dikhabarkan berlangsung pada tahun hadapan.

“Boleh dikatakan saya wanita yang paling bahagia sekarang. Sejujurnya saya rasa tak sabar nak tunggu hari tersebut.

“Saya sangat teruja untuk perkahwinan kali ini kerana Sefhia pun sangat menyayangi dan keluarga pun menerimanya. Benarlah rancangan Allah dah susun begitu cantik. Selepas rezeki yang mencurah-curah kini pula dipertemukan pula dengan jodoh yang baik.

“Selebihnya saya akan maklumkan kemudian. Saya pasti akan kongsikan berita gembira ini kepada rakan-rakan semua. Kita tunggu masa yang sesuai. Mungkin malam berinai nanti saya akan dedahkan wajah sebenar dia,” katanya kepada kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pelancaran program realiti muzikal komedi, Muzikal Lawak Superstar di Hard Rock Cafe, Kuala Lumpur semalam.

Elly menganggap perkahwinannya kali ini merupakan perkahwinan kali pertama dan mengimpikan untuk mengadakan majlis perkahwinan yang lebih besar dan meriah.

“Saya anggap ini perkahwinan pertama saya. Apa saja yang saya tak pernah rasa sebelum ini, saya akan buat dalam majlis kali ini.

“Perkahwinan sebelum ini berlangsung ketika mama saya baru saja meninggal dunia. Majlis pun dibuat di surau sahaja. Kalau boleh kali ini saya teringin nak rasa yang meriah sedikit. Kebetulan bakal suami pun tak pernah berkahwin lagi,” katanya lagi.

Elly sebelum ini pernah berkahwin dengan pengarah drama, Azmi Hatta pada 9 November 2014 namun jodoh mereka tidak panjang apabila disahkan bercerai talak satu pada 15 Oktober 2015.

Hasil perkahwinan, Elly dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Putri Sara Sefhia yang kini berusia tiga tahun. – KopiPlanet.com

Nabila Huda Ingin Habiskan Sisa Hidup Dengan Bapa Tersayang

Selepas beberapa episod kontroversi melibatkan dirinya bersama bapa Suhaimi Abdul Rahman (Amy Search) dan ibu tiri Norish Hassan, pelakon Nabila Huda berharap penyatuan semula mereka sekeluarga akan membuka lebaran baharu dalam kehidupan masing-masing.

Menurut aktres bernama penuh Nabila Huda Suhaimi, 35, kini dia tidak mengharapkan apa-apa selain daripada meluangkan masa bersama orang tuanya.

“Saya sangat sayang dia (Amy Search). Sekarang apa yang saya harapkan ialah dapat habiskan sisa hidup dengan papa. Saya tak nak berjauhan dengannya lagi hingga ke akhir hayatnya.

“Sekarang setiap hari saya berhubung dengan dia (papa) dan ini semua berkat doa suami, rakan-rakan dan peminat, akhirnya termakbul hajat saya (berbaik dengan bapa),” kata Nabila kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pelancaran program Muzikal Lawak Superstar di Hard Rock Cafe, Kuala Lumpur hari ini.

Selain itu pelakon filem Munafik itu juga meminta orang ramai berhenti mengecam Norish kerana dia menganggap perselisihan faham di antara mereka sudah pun selesai.

“Saya harap orang di luar sana tidak lagi mengecam mana-mana pihak berkaitan perkara lepas. Saya anggap perkara ini dah selesai,” ujarnya lagi.

Awal minggu lepas, ‘perbalahan’ tercetus apabila Nabila memuat naik satu status di laman Instagram mendakwa ibu tirinya menjadi punca kepada kerenggangan hubungannya dengan Amy Search.

Namun, hubungan anak beranak itu kembali pulih apabila disatukan semula oleh pengarah Erma Fatima yang membawa Nabila bertemu dengan bapa dan ibu tirinya pada Khamis lalu di kediaman Amy yang terletak di Denai Alam, Shah Alam. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Nabila Huda

Hubungan Kembali Pulih, Erma Satukan Nabila Huda Dengan Amy Search

Awal minggu ini dunia hiburan dikejutkan dengan ‘perbalahan’ melibatkan pelakon Nabila Huda dengan ibu tirinya, Norhasniza Hassan atau lebih dikenali sebagai Norish yang dikatakan menjadi punca kenapa Nabila sehingga kini sukar untuk berhubung dengan bapanya, Suhaimi Abdul Rahman atau Amy Search.

Namun, semalam menerusi laman Instagram (IG) Erma Fatima, pengarah popular itu dilihat menjadi ‘orang tengah’ bagi memulihkan silahtuhrahim di antara dua beranak ini yang sering kali dilanda masalah sebelum ini.

Nabila dan suaminya, Mohd Izwan Johar kelihatan dalam video yang dimuat naik Erma ketika pasangan itu berkunjung ke rumah Amy di Denai Alam, Shah Alam, semalam.

Nabila atau Abil dilihat meninggalkan komen di IG Erma di mana aktres itu mengucapkan terima kasih kerana mengatur pertemuan itu yang sudah lama diimpikan olehnya.

“Terima kasih Mama (panggilan kepada Erma) kerana akhirnya hajat tercapai. Anda seorang yang hebat kerana hanya dengan satu panggilan, saya muncul di sini. Saya berasa sangat gembira sekarang,” tulis Abil. – KopiPlanet.com

Kredit video: Instagram Erma Fatima

Izzue Islam Mohon Maaf Belum Dapat Beri Zuriat Pada Isteri

Dikenali cukup romantis terhadap isterinya, penyanyi dan pelakon Izzue Islam semalam menzahirkan perasaan kasih dan sayangnya terhadap isteri, Awin Nurin bersempena ulang tahun kelahiran Awin yang ke-37 hari ini.

Dalam ucapan romantisnya itu, Izzue, 29, turut memohon maaf kerana gagal memberikan zuriat yang pastinya menjadi idaman setiap pasangan yang sudah berkahwin.

“Minta maaf isteriku, rasanya masih banyak kekurangan I sepanjang jadi suami you. Belum lagi dapat bagi you baby idaman setiap pasangan bergelar suami dan isteri. Bercuti nak rileks-rileks berdua rehatkan diri rasanya sekali pun tak pernah sepanjang kita kahwin.

“Kadang-kadang selalu juga terlepas cakap sampai buat awak tersinggung. Tak cukup tu, saya pernah jugak buat awak terasa sampai menangis. Terima kasih sebab menjadi seorang isteri yang menerima kelemahan saya.

Tak pernah pun mengeluh walau tak cukup rehat atau tidur. Tak pernah bosan jadi pemandu saya walaupun saya kat sebelah dah berdengkur! Masa saya susah awak ada malah awak yang senangkan dan tenangkan saya dalam segala hal! Sentiasa positif walau beribu manusia kiri kanan kita duk mengutuk. You are the best isteriku! Selamat Hari Lahir,” tulis Izzue.

 

View this post on Instagram

 

Minta maaf Isteriku, rasanya masih banyak kekurangan i sepanjang jadi suami u. Belum lagi dapat bagi u baby idaman setiap pasangan bergelar suami & isteri. Bercuti nak rileks2 berdua rehatkan diri rasanya sekali pon tak pernah sepanjang kita kahwin. Kekadang selalu jugak terlepas cakap sampai buat u tersinggung. Tak cukup tu, i pernah jugak buat u terasa sampai u menangis. 🙏 Isteriku, Terima Kasih sebab menjadi seorang isteri yang menerima kelemahan i. Tak pernah pon mengeluh walau tak cukup rest or tidur. Tak pernah bosan jadi driver i walaupon i kat sebelah dah berdengkur! Time i susah u ada malah u yg senangkan & tenangkan i dalam segala hal! Sentiasa positif walau beribu manusia kiri kanan kita duk mengutuk. U are the best Isteriku! Selamat Hari Lahir ♥️ @awinnurin 21.06 #JuneBaby

A post shared by Izzue Islam (@izzueislam) on

Pelakon dan penyanyi berkenaan mendirikan rumah tangga dengan Awin yang juga merangkap pengurusnya pada tanggal 2 Jun 2013.

Pasangan tersebut mula berkenalan ketika masing-masing bekerja di kedai bersebelahan sebelum Izzue memulakan langkah bergelar selebriti lagi. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Izzue Islam

Aksi Lucu Shaheizy Sam Yang Gagal Berdiet Hiburkan Netizen

Pelakon Shaheizy Sam baru-baru ini ada berkongsikan gambar terbaharunya yang kelihatan agak menggembang di bahagian perut.

Penambahan berat badan secara mendadak yang dialaminya mungkin disebabkan terlalu teruja dengan kehadiran cahaya mata keduanya, Sarima Samheizy selain kedatangan bulan Syawal yang sering kali dipenuhi dengan undangan rumah terbuka.

Menyedari akan perkembangan badannya yang semakin ‘sihat’, Sam menerusi laman Instagramnya berkongsi video cuba mengelak daripada menjamah makanan yang dihidangkan dalam sebuah majlis rumah terbuka yang dihadiri.

 

View this post on Instagram

 

Yes, today is the day!!! Sam seru semua, demi mendapatkan badan yang sihat dan segak!! All this, small the pieces!!! JOM DIET!!!

A post shared by Shaheizy Sam Samad (@shaheizy_sam) on

Namun, tak sampai beberapa minit kemudian muncul video kedua melihatkan pelakon filem Polis Evo 2 ini sedang enak menjamu dengan penuh nikmat.

“Ini semua poyo! Jangan cakap orang la. Korang pun mesti ada masalah yang sama kan? Ayat ‘esok diet’ ini menipu je,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

INI SEMUA POYO!! Jangan cakap org la. Korang pun mesti ada masalah yang sama, kan? 🤪. Ayat “esok diet” ni menipu je 😏.

A post shared by Shaheizy Sam Samad (@shaheizy_sam) on

Perlakuan spontan Sam mendapat perhatian netizen dan rakan artis seperti Shuib Sepahtu, Fad Bocey dan Along Cham yang terhibur dengan aksi lucu suami kepada Syatilla Melvin itu. – KopiPlanet.com

Kredit video: Instagram Shaheizy Sam

Henti Lakukan Rawatan Kecantikan, Elizad Teringin Hamil Tahun Ini

Setelah empat tahun berkahwin, pastinya pelakon Siti Elizad Sharifuddin, 35, teringin untuk menimang cahaya mata sebagai penyeri dalam kehidupannya serta suami, Shamsul Baharin Rahman.

Menurut Elizad, pelbagai usaha telah dilakukannya dalam usaha untuk mendapatkan anak, malah dia telah menghentikan seketika rawatan kecantikan yang boleh mengganggu kelancaran proses tersebut.

“Tipulah kalau saya kata saya tidak buat rawatan kecantikan seperti menghilangkan kedut, tetapi semua itu saya dah berhenti buat sejak setahun lalu kerana boleh ganggu proses untuk mendapatkan anak. Sekarang saya ambil pil kesuburan mengikut nasihat doktor dan langkah terakhir yang akan diambil sekiranya semua proses yang dilakukan tidak berjaya ialah rawatan IVF (in-vitro fertilization).

“Kalau saya buat IVF, pasti saya akan kongsi kerana mahu wanita yang susah hamil seperti saya jangan bersedih dan sentiasa positif serta akan berkongsi informasi untuk manfaat bersama. Tahun ini saya nak sangat hamil, rasa seronok tengok kawan-kawan hamil,” katanya.

Elizad berkata demikian ketika ditemui pada majlis sidang media program Mingguan Wanita yang berlangsung di The Gardens Mall, Kuala Lumpur semalam.

Menurutnya, dia mendengar segala saranan dan nasihat daripada orang sekeliling dalam usahanya untuk mendapatkan zuriat sendiri, malah dia turut mencuba kaedah tradisional sekiranya ia memberi manfaat kepadaya.

“Saya terbuka kepada nasihat semua pihak yang tidak putus-putus memberikan tips dan sebagainya. Saya pun cuba kaedah tradisional seperti berurut memandangkan saya susah lekat.

“Alternatif terakhir yang boleh dilakukan adalah rawatan IVF. Saya dengar cerita kalau buat IVF, kita tidak boleh bergerak lasak dan perlu berbaring sahaja, tapi kalau saya buat IVF nanti, saya redha dan berserah kepada Allah sekiranya perlu bergerak untuk bekerja,” katanya.

Elizad kini dilantik sebagai hos program TV Mingguan Wanita yang mana aktres itu akan bersiaran dari hari Isnin hingga Jumaat bersama rakan-rakan penyampai lain seperti Erra Fazira, Sherry Al-Hadad, Norman Hakim dan Radin Amir.

Mingguan Wanita musim terbaharu akan ditayangkan bermula 8 Julai ini, jam 11 pagi di saluran Astro Prima (105) dan Prima HD (121). – KopiPlanet.com

Jim Carrey Ada Sebab Sendiri Kenapa Enggan Bergambar Selfie

Jika sebelum ini peminat terhibur dengan tingkah laku aktor Keanu Reeves yang tidak mahu memeluk peminat wanitanya ketika bergambar, seorang lagi aktor gred A Hollywood iaitu Jim Carrey pula mempertahankan pendapatnya yang enggan mengambil gambar selfie bersama peminat.

Menurut Jim, dia menyampah dengan tindakan sesetengah peminat yang menahannya untuk mengambil selfie, sebaliknya Jim lebih menyukai sekiranya dia menyapa peminat daripada mengambil gambar bersama.

“Saya rasa tiada keperluan untuk memuaskan hati semua pihak. Bukannya saya tidak berbuat baik dengan orang lain, tapi saya lebih suka bertegur sapa dengan peminat seperti bertanya tentang hari mereka daripada mengambil gambar selfie kerana selfie telah ‘menghentikan’ perkara-perkara seperti bertanya khabar,” kata Jim.

Terbaharu, Jim bakal muncul dengan filem baharu berjudul Sonic The Hedgehog yang mana dia memainkan watak sebagai Doktor Eggman. Filem itu bakal ditayangkan bermula 7 November ini. – KopiPlanet.com

Ammar Tak Sabar Timang Anak, Isteri Respon Dengan ‘Perlian’

Hubungan pelakon Ammar Alfian dan isteri, Nelissa Nezam mengalami krisis apabila pelakon itu dikhabarkan curang ketika isterinya sarat hamil anak sulung mereka.

Baru-baru ini, Ammar ada memuat naik satu ‘posting’ di Insta Stories menunjukkan yang dia sudah tidak sabar untuk menimang cahaya mata sulungnya itu.

“Tidak kira betapa besar atau jahatnya anda, apabila anak anda yang berusia dua tahun hulurkan telefon mainan, anda pasti akan berpura-pura untuk bercakap,” kongsi pelakon filem Paskal itu mengenai satu ‘quote’ yang menarik perhatiannya.

Tidak lama selepas itu, Nelissa yang merupakan seorang model memuat naik berkongsi petikan kata-kata yang pernah dikeluarkan penyanyi John Legend.

“Setiap kali seorang lelaki buat suatu perkara kecil, semua orang macam kagum “Oh dia mengagumkan, seorang bapa yang baik”.

“Perempuan pula kalau buat bermacam-macam kerja, orang anggap itu memang perkara dia perlu buat. Mereka tidak pernah diraikan,” tulis petikan yang dimuat naik itu.

Nelissa mengeluarkan petikan itu selepas Ammar memuat naik quotes ‘tips for dad’ yang dikongsikannya itu.

Ammar dan Nelissa bernikah pada 6 Mac 2016 dan kini mereka sedang menantikan kehadiran bayi sulung yang dijangka dilahirkan pada bulan Ogos ini. – KopiPlanet.com

Nabila Huda Mengamuk Dengan Ibu Tiri Gara-Gara Ucapan Hari Bapa

Sempena Hari Bapa yang disambut semalam, pelakon Nabila Huda ada memuat naik satu posting di laman Instagramnya mendedikasikan hari tersebut kepada bapanya, penyanyi rock Amy Search atau Suhaimi Abdul Rahman.

Tak sampai sehari dia memuat naik posting tersebut, Nabila atau lebih dikenali sebagai Abil terus memuat naik satu status dengan nada marah dan bengang terhadap ibu tirinya, Norhasniza Hassan atau lebih dikenali sebagai Qasander di laman Instagramnya.

Menerusi posting itu, Abil memuat naik komen yang diberikan Qasander mengenai sambutan hari bapa yang tidak sepatutnya diraikan oleh orang Islam.

Terasa komen itu ditujukan kepadanya, Abil terus menulis, “Sebab itu aku akap dia ini punca. Dia ada je. Dia orang kanan yang paling rapat dengan bapa aku. Patutnya kau tak payah la nak post benda-benda gini. You never change lah. Sampai mampus pun kau takkan berubah.”

“Perlu ke nak cerita pasal rockstar, tak celebrate birthday la, tak sambut hari bapa la. Dia tak wish ko la, macam kau sorang je yang beragama Islam. Relax kenapa buat benda jadi complicated ni? Tak payah la play victim, padahal kau tau, kau punca aku berjauhan dengan bapa aku. Sikit pun kau tak rasa bersalah.

“Aku nak post benda sweet untuk bapak aku, biarlah, ni kau nak sibuk juga, nak juga menjawab. Ha, lepas post ini, siap la ada yang cucuk kasi keadaan lagi panas,” tulisnya.

 

Abil sebelum itu ada memuat naik posting menzahirkan ucapan hari bapa buat Amy dan menceritakan perjalanan hidupnya yang membesarkan tanpa banyak meluangkan masa bersama bapanya gara-gara penceraiaan yang berlaku di antara kedua ibu bapanya.

Luahan perasaan ini bukan kali pertama dibuat Abil, sebaliknya sebelum ini dia juga pernah ‘melenting’ dengan ibu tirinya yang disifatkan sebagai ‘penghalang’ kepada hubungan baik di antara dirinya dan bapa. – KopiPlanet.com

Isu Didakwa Berbalah: Erra Fazira Mohon Maaf Pada Umie Aida

Beberapa hari lalu, pelakon Datin Seri Umie Aida ada memuat naik status mendakwa dia telah ditikam belakang oleh rakan baiknya.

Walaupun tidak meletakkan nama siapa yang dimaksudkan olehnya, namun rata-rata berpendapat Umie bergaduh dengan sahabat baiknya, Erra Fazira.

Terbaharu, Erra hari ini menerusi laman Instagramnya memuat naik satu status memohon maaf kepada semua termasuk kepada Umie.

“Kepada semua, saya mohon maaf di atas segala apa yang terjadi. Saya manusia biasa yang ada buat salah dan pernah menyakiti hati teman saya, Datin Paduka Umie Aida. Umie pernah memaafkan saya sebelum ini dan saya telah mengecewakan dia buka kali ketiga.

“Umie memendamkan perasaan ini dan dia juga pernah text saya dengan baik. Umie tiada bukti dia tidak akan bersuara. Saya harap dengan pengakuan ini, hentikan perbalahan semua ya.

“Saya belajar kesilapan saya dan saya baiki kekurangan saya. Ternyata saya banyak kekurangan dan saya harus terus baiki diri. Saya mohon maaf sekali lagi pada semua juga kepada Umie,” tulis Erra.

Menerusi posting itu, Erra menutup ruang komen berkemungkinan besar enggan membesar-besarkan isu tersebut.

Umie sebelum ini mendakwa seorang teman baiknya lebih mementingkan kemewahan daripada menjaga erti sebenar persahabatan yang dilalui mereka.

Beberapa jam selepas memuat naik status itu, Umie dilihat telah memadam status tersebut di Instagramnya. – KopiPlanet.com