• FOLLOW US

Diramal Bakal Hero Malaya Baru, Fad Anuar Tolak Dihimpit Kontroversi

Memiliki kriteria tinggi, hitam manis dan kacak menjadikan pelakon Fad Anuar antara pelakon baharu yang mendapat perhatian peminat hiburan seni tempatan.

Malah dengan ciri-ciri itu, jejaka kelahiran Terengganu ini juga diramal bakal bergelar hero Malaya baharu setanding aktor popular seperti Zul Ariffin dan Remy Ishak.

Mengulas mengenai perkara itu, Fad berkata, “Kalau penerimaan penonton sebegitu terhadap saya, saya tiada masalah dengan perkara itu (digelar hero malaya baharu). Kalau boleh saya nak orang kenal saya melalui kualiti lakonan saya. Saya tidak mahu orang kenal saya menerusi cerita-cerita kontroversi.”

“Walaupun masyarakat mahu membaca atau mendengar kontroversi mengenai artis, namun saya sendiri akan menolak sebaik mungkin daripada terpalit kisah-kisah kontroversi,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis pratonton filem Geran yang berlangsung di MM2 Cineplexes, Mutiara Damansara, baru-baru ini.

Menerusi filem arahan Areel Abu Bakar itu, Fad melakonkan watak seorang pemuda yang mempamerkan aksi-aksi seni silat seperti mana yang diperjuangkan oleh pengarahnya.

“Ini merupakan filem pertama lakonan saya selepas tiga tahun menceburkan diri dalam bidang seni. Bila ditawarkan watak dalam filem ini terus saya bersetuju sebab saya memang sukakan filem aksi lebih-lebih lagi saya memang tahu bersilat.

“Kalau boleh saya nak jadi ikon persilatan dalam Malaysia yang boleh berlakon dan berlawak. Selain itu, saya juga nak terus memperjuangkan seni silat yang menjadi warisan orang Melayu agar ia tidak terus ditelan zaman,” katanya lagi.

Filem Geran turut dibintangi Namron, Fieyna Tajudin, Aeril Zafrel, Azlan Komeng dan Taiyuddin Bakar. Ia bakal ditayangkan bermula 10 Oktober ini di 75 buah pawagam seluruh negara. – KopiPlanet.com

Bakal Suami Memahami, Tak Marah Elly Mazlein ‘Disindir’ Used Car

Pelakon dan pengacara, Elly Mazlein mendedahkan bakal suaminya seorang yang sangat memahami dan tidak cepat melatah berikutan kontroversi dirinya dipanggil ‘used car’ (kereta terpakai) oleh rakan pengacara, Datuk AC Mizal menerusi majlis Anugerah Bintang Popular ke-32 (ABP32).

Menurut Elly atau nama sebenarnya, Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi, 39, dia mengambil pendekatan menerangkan perkara tersebut kepada teman lelakinya agar tidak timbul sebarang masalah kelak.

“Sebaik habis sahaja majlis anugerah itu, saya terus telefon dia dan dia okay sahaja. Saya kena jelaskan pada dia sebab dia bukan orang dalam industri seni, tapi dia cakap yang dia faham kerja saya malah memahami benda itu merupakan gurauan semata-mata.

“Lepas kejadian itu pun, Datuk Ac ada minta maaf secara peribadi pada saya dan saya faham benda itu adalah satu gurauan. Dia terlepas cakap dalam nak bergurau tapi salah penggunaan ayat. Saya faham perkara itu dan tidak mahu mengeruhkan keadaan saya minta peminat bertenang sebab perkara-perkara sebegini lebih-lebih lagi live show memang kita tak boleh nak jangka,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Elly ditemui pada majlis sidang media program Mentor Milenia yang diadakan di Hotel Hilton, Petaling Jaya, semalam. Elly sekali lagi diberi tanggungjawab mengacarakan rancangan itu dengan hos Shuk Sahar.

Ketika ditanya tidakkah dia berasa serik untuk bekerjasama dengan Ac lagi selepas ini, Elly berkata, “Saya tidak berasa serik untuk bergandingan lagi dengan Datuk Ac, kalau kita rasa serik kita akan jadi tidak profesional. Lagipun ini periuk nasi saya, kalau sikit-sikit nak sentap dan terasa, lebih baik saya duduk rumah sahaja.”

Ac sebelum ini dikecam netizen kerana memanggil Elly sebagai ‘used car’ dalam majlis anugerah yang bersiaran langsung pada 22 September lalu. Tindakan Ac itu disifatkan sebagai tidak sensitif dengan status Elly yang merupakan ibu tunggal kepada seorang cahaya mata, Putri Sara Sefhia yang kini berusia tiga tahun.

Elly sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga dengan pengarah drama, Azmi Hatta pada 9 November 2014 namun disahkan bercerai pada 15 Oktober 2015. – KopiPlanet.com

Ji Hyo Umum Undur Diri Dari Syarikat Pengurusan MY Company

Pelakon dan bintang program Runningman, Song Ji Hyo mengumumkan dia kini sudah tidak lagi berada di bawah syarikat pengurusan, MY Company.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan MY Company, kontrak Ji Hyo bersama mereka sudah tamat pada 30 September lalu.

“Berkuatkuasa 30 September lalu, agensi pengurusan MY Company sudah tidak lagi menguruskan kerjaya Song Ji Hyo,” tulis kenyataan tersebut.

Ji Hyo sudah bernaung di bawah agensi tersebut sejak Disember 2016. Malah adik lelaki Ji Hyo yang juga merupakan seorang pelakon, Chun Sung Moon juga berada di bawah pengurusan yang sama.

Dalam perkembangan sama, Ji Hyo kini sedang sibuk di lokasi penggambaran bagi filem terbaharunya yang berjudul Daughter. – KopiPlanet.com

Elak Risiko Lumpuh, Ruby Rose Jalani Pembedahan Tulang Belakang

Ruby Rose, 33, mendedahkan dia terpaksa menjalani pembedahan membetulkan tulang belakangnya selepas dia mengalami kecederaan beberapa bulan lalu akibat melakukan babak aksi lasak menerusi filem Batwoman.

Menurut pelakon kelahiran Australia yang juga merupakan seorang supermodel ini, kecederaan tersebut jika tidak dirawat segera boleh memberikan risiko dia lumpuh seumur hidup.

Menerusi perkongsian di laman Instagramnya, Ruby menulis ucapan penghargaan kepada pasukan doktor dan jururawat yang telah melakukan pembedahan terhadapnya.

“Terima kasih kepada Dr Bray untuk segala yang telah anda lakukan. Saya terhutang budi dengan anda kerana telah ‘menyelamatkan’ saya untuk terus bekerja dan melakukan apa yang saya suka,” tulisnya.

Ruby juga sempat berseloroh mengatakan dia meminta video diambil ketika pembedahan sedang berlangsung kerana enggan ada bendasing memasuki tubuh badannya.

“Kenapa sesiapa yang tanya kenapa saya ambil video, anda tak tengok episod Grey’s Anatomy di mana doktor secara tidak sengaja telah tertinggalkan tuala dalam badan pesakit yang menjalani pembedahan?? Sebab itu saya nak tengok balik video ketika badan saya dibedah,” katanya berseloroh. – KopiPlanet.com

Tak Kisah Terlalu Kurus Demi Realisasi Watak Penagih Dadah

Pelakon Mimi Lana yang sememangnya sudah memiliki tubuh badan langsing tidak kisah untuk menurunkan berat badannya sehingga kelihatan terlalu cengkung dan kurus bagi menjayakan watak sebagai penagih dadah.

Menurut Mimi atau nama sebenarnya, Mimi Roziana Zainal Abidin, 24, dia mengambil pendekatan itu kerana mahu menampilkan lakonan yang realistik menerusi wataknya sebagai Nur dalam filem seram lakonannya, Pusaka.

“Dalam filem Pusaka, saya membawakan karakter Nur yang mana tubuh badan Nur harus kelihatan kurus dan cengkung.

“Saya nak bagi nampak realistik dan tak nak harapkan kesan solekan semata-mata, jadi saya ambil inisiatif turunkan berat badan.

“Sebelum penggambaran berat saya 49 kilogram dan ia turun kepada 43 kilogram. Sekarang saya dah dapat balik berat 49 kilogram yang dulu.

“Berat badan saya memang jenis senang turun dan naik. Sekarang ini saya berazam nak capai berat ideal iaitu 55 kilogram pula,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Mimi ditemui pada majlis sidang media filem Pusaka yang diadakan di Restoran Subak, Sungai Penchala, baru-baru ini.

Ketika diminta mengulas mengenai tindakan segelintir warga net yang gemar ‘body shaming’ dirinya berikutan tubuh badannya yang kelihatan terlalu kurus, Mimi menjelaskan,” Saya tidak kisah ramai orang tegur saya kurus kerana memang saya kurus. Tetapi apa yang buat saya hairan, bila ada sesetengah netizen yang kelihatan bersungguh-sungguh seperti merayu apabila menegur berat badan saya.

“Mungkin mereka risau dengan berat badan saya yang kurus tapi keadaan kesihatan saya baik-baik sahaja, Alhamdulillah,” ujarnya lagi.

Pusaka merupakan filem bergenre seram thriller yang diarahkan Razaisyam.

Filem ini turut dibintangi Syafiq Kyle, Hafidz Roshdi, Sweet Qismina, Fauziah Datuk Ahmad Daud dan Aloy Paradox. Ia bakal ditayangkan di pawagam seluruh negara bermula 31 Oktober ini. – KopiPlanet.com

“Kenapa Kami Perlu Bercinta Lagi Di Set Penggambaran?” – Syafiq Kyle

Pelakon Syafiq Kyle, 27, mengakui dia berasa sedikit keberatan untuk menjayakan mana-mana karya filem mahupun drama yang menuntutnya bercinta dengan kekasih sendiri, aktres Mimi Lana.

Menurut Syafiq, dia lebih senang sekiranya mereka digandingkan menjayakan watak bukan pasangan kekasih seperti mana filem pertama yang menampilkan lakonan mereka bersama iaitu Pusaka.

“Kami sudah bosan melakukan adegan-adegan bercinta. Kami sedang bercinta, kenapa perlu bercinta lagi dalam set penggambaran?

“Hakikatnya, kami boleh beri lebih daripada watak pasangan bercinta. Misalnya, watak pasangan kembar tak seiras. Kami nak dalami banyak watak lain lagi walaupun berlakon bersama,” kata Syafiq kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis sidang media filem Pusaka yang berlangsung di Restoran Subak, Sungai Penchala, semalam.

Ketika ditanya mengenai perancangan untuk membawa hubungan mereka ke peringkat lebih serius, Syafiq berkata dia dan Mimi belum memikirkan tentang perkara itu lagi.

“Kami masing-masing ada impian nak dikejar dalam kerjaya kami. Lagipun Mimi masih muda, baru 24 tahun.

“Kalau dia kahwin pada masa sekarang, saya tak nak impiannya jadi terbatas. Jadi, biarlah kami fokus pada karier masing-masing dahulu,” katanya lagi.

Pasangan ini mengakui sudah empat tahun menjalinkan hubungan namun mengambil pendekatan enggan terlalu menghebahkan mengenai perkara tersebut.

Syafiq dan Mimi bakal tampil dengan filem seram Pusaka arahan Razaisyam yang akan mula ditayangkan pada 31 Oktober depan.

Filem terbitan Astro Shaw itu turut dibintangi Fauziah Datuk Ahmad Daud, Hafidz Roshdi, Sweet Qismina dan Aloy Paradox. – KopiPlanet.com

Elisya Sandha Enggan Beri Sebarang Komen Tentang Kehamilan Kakaknya

Teka-teki mengenai status sama ada pelakon Fasha Sandha sudah berbadan dua masih belum terjawab apabila aktres itu belum membuat sebarang kenyataan rasmi mengenai perkara itu.

Ketika ditanya kepada adiknya, Elisya Sandha mengenai hal itu, pelakon tersebut mengunci mulutnya daripada memberikan sebarang penjelasan lanjut.

“Saya tahu kakak enggan beritahu apa-apa, tetapi alhamdulillah apa-apa pun saya tetap gembira untuknya. Apabila sudah tiba masanya dia dah betul-betul bersedia dan yakin yang kandungan itu memang betul-betul ada, baru dia akan umumkan pada semua orang.

“Mungkin dia jadi lebih berhati-hati sebab sebelum ini dia pernah buat silap, dia baharu mengandung dan disebabkan terlalu teruja dia terus beritahu kepada orang ramai. Allah nak uji dia dan jadi macam itu (gugur). Jadi mungkin kali ini dia belajar daripada kesilapan dia sendiri,” katanya kepada KopiPlanet.com.

Elisya ditemui pada majlis sidang media Food Havoc Festival yang berlangsung di Red Box, The Gardens Mall, Kuala Lumpur semalam.

Menerusi festival makanan itu, Elisya, 20, akan menjual biskut jenamanya sendiri. Selain Elisya, antara barisan selebriti yang terlibat dalam penjualan produk mereka ialah seperti Bella Astillah, Ruhainies, Mawi, Achey Bocey, Nadia Brian, Fendy Bakry, Hafreez Adam dan Izzue Islam.

Havoc Food Festival yang dianjurkan Guam Teamwork Sdn Bhd itu akan berlangsung di pekarangan Stadium Malawati, Shah Alam bermula 1 hingga 3 November ini. Sebanyak lebih daripada 100 gerai jualan makanan dan minuman akan diniagakan pada festival tiga hari itu. – KopiPlanet.com

IG Live Dengan Aliff, Bella Bukan Nak Bagi Harapan Rujuk Semula

Pelakon, Bella Astillah tidak melihat isunya masih berhubungan baik dengan bekas suami, Aliff Aziz perlu diperbesarkan seperti yang diperkatakan netizen, baru-baru ini.

Warganet menyifatkan tindakan Bella yang dilihat masih lagi berkomunikasi secara langsung dengan Aliff menerusi aplikasi IG Live seperti gila talak dan masih belum ‘move on’.

“Netizen semua ada pendapat masing-masing. Tak kisah kalau ada orang yang tak suka ke apa, mereka boleh keluar meninggalkan (left) IG Live saya.

“Saya ada sebab buat IG Live dengan Aliff sebab saya tahu situasi dengan macam mana sekarang ini.

“Aliff berada dalam keadaan yang sentiasa ‘down’ dan saya gunakan ini sebagai salah satu cara untuk menaikkan semangat dia.

“Bella sendiri pelawa dia untuk ‘join’ IG Live supaya dia jadi lebih berkeyakinan untuk berhadapan dengan orang.

“Kalau orang lain tak sokong dia siapa lagi kan..lagipun dia bapa kepada anak saya. Orang anggap saya ,buat IG Live ibarat seperi nak bagi harapan (untuk berbaik semula) tapi yang sebenarnya saya cuma nak bagi sokongan moral pada Aliff, tiada niat lain,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui pada majlis sidang media Havoc Food Festival yang berlangsung di Red Box, The Gardens Mall, Kuala Lumpur hari ini.

Sementara itu, Bella juga mendedahkan dia hubungan baiknya bersama bekas suami adalah demi kebahagiaan anaknya.

“Saya memang kerap buat panggilan video dengan Aliff bila setiap kali Adrean rindu pada ayahnya. Saya memang tidak tetapkan spesifik masa untuk Aliff berhubung dengan anak kami. Saya tidak boleh pentingkan diri sendiri.

“Aliff pun sekarang semakin rajin pergi kelas agama dan mengaji sebab saya cakap pada dia benda-benda begitu yang akan membawa dia ke arah kebaikan. Walaupun kami sudah berpisah, saya tidak mahu kami putus kawan,” jelas Bella lagi.

Bella berkahwin dengan Aliff pada 9 September 2016 namun disahkan bercerai pada 16 Mei lalu.

Hasil perkahwinan, pasangan itu dikurniakan seorang anak lelaki, Muhammad Ayden Adrean yang kini berusia dua tahun. – KopiPlanet.com

Nabil Nafi Selebriti Beri Pengaruh Buruk, Vape Tidak ‘Sejahat’ Rokok

Pengacara dan pelawak Nabil Ahmad tidak bersetuju dengan tanggapan segelintir pihak yang mendakwa selebriti memberi pengaruh buruk terhadap netizen termasuk pelajar sekolah untuk menghisap rokok elektronik (vape).

Menurut Nabil, perkara tersebut adalah suatu yang subjektif dan selebriti tidak seharusnya dipersalahkan kerana semuanya bergantung pada individu itu sendiri.

“Memang sejak kebelakangan ini timbul isu orang kata selebriti beri pengaruh negatif dengan mengajak orang untuk hisap vape.

“Bagi pendapat saya, benda ini subjektif. Kalau kau dah boleh hisap, maksudnya kau dah boleh fikir (baik dan buruk). Anda sendiri yang pilih.

“Industri vape ini dah lama wujud dan saya ceburkan diri dalam bidang ini untuk diri saya sendiri, bukan sebab nak pengaruh budak-budak sekolah hisap vape.

“Pada saya kalau nak kata vape bagi pengaruh negatif, sebenarnya rokok itu lagi dahsyat dan dah bunuh lagi ramai orang.

“Senang cakap, ini semua atas individu itu sendiri, self aware mereka sendiri. Kalau budak sekolah dah tahu tak patut hisap, ibu bapalah kena pantau mereka. Itu bukan kerja kita (selebriti),” katanya kepada KopiPlanet.com.

Nabil ditemui pada pada majlis pelancaran jenama perisa vape keluarannya, LUPK yang berlangsung di Vaporboy, Kajang, Selangor semalam.

Bapa kepada tiga cahaya mata perempuan itu turut menambah, vape turut mempunyai kebaikannya yang tersendiri yang mana dapat membantu perokok tegar berhenti daripada menghisap rokok.

“Vape ini boleh hentikan tabiat merokok seseorang dan vape tidak ‘sejahat’ rokok itu sendiri. Dengan hisap vape juga mulut kita tak berbau dan bibir tidak hitam,” ujar pengacara MeleTop ini lagi.

Di bawah jenama LUPK, Nabil telah memperkenalkan lima perisa vape iaitu Mango, Grape, Guava, Ice Cola dan Tropical Fruits yang dijual pada harga RM20 seunit. – KopiPlanet.com

Putra Amaris Nafi Terlibat Sindiket Jual Jongkong Emas

Pelakon dan usahawan Putra Amaris, 33, berasa kesal dengan tindakan individu tidak bertanggungjawab yang telah menyalahgunakan namanya dalam sindiket penjualan jongkong emas.

Menurut Amaris, dia tersentak apabila mendapat beberapa ‘direct message’ daripada netizen di laman sosial Instagramnya yang mendakwa mereka telah ditipu oleh dirinya, baru-baru ini.

“Saya ingin jelaskan di sini saya langsung tiada kena mengena dengan penjualan jongkong emas seperti yang dikaitkan dengan saya baru-baru ini.

“Saya tidak tahu menahu mengenai perkara ini sampaikan mereka tuduh saya menipu. Jadi saya tampil ingin jelaskan isu ini dan berharap individu tidak bertanggungjawab ini hentikan buat kerja-kerja tidak bermoral ini,” katanya kepada KopiPlanet.com ketika ditemui di Nu Sentral, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Menurut Amaris, dia ingin menjelaskan kekeliruan tersebut kerana kontroversi berkenaan telah menjejaskan imejnya sementelah dia bakal tampil dengan perniagaan minyak wangi yang akan berada di pasaran hari ini.

“Saya tidak masuk orang luar salah faham dengan perkara ini dan secara kebetulan memang saya akan keluarkan jenama minyak wangi Francesc Fragrance x Putra Amaris yang dilancarkan di Instagram saya hari ini.

“Buat masa ini, saya ambil pendekatan tidak buat laporan polis dahulu namun kalau individu yang menyalahgunakan nama saya itu masih lagi bertindak sedemikian dan makin melampau, saya tidak akan teragak-agak untuk buat laporan polis di masa akan datang.

“Saya pun risau dengan keselamatan isteri dengan anak saya sebab ada di antara mereka yang kena tipu itu menghantar mesej berbaur kata-kata kesat dan ancaman ugutan terhadap saya dan keluarga.

“Saya hanya buat tangkapan skrin (screen capture) mesej-mesej yang diterima di Instagram dan jelaskan semuanya menerusi kapsyen posting di Instagram. Saya harap tidak ada lagi netizen yang tertipu dengan scammer ini,” ujarnya lagi.

Sementara itu, bercerita lanjut mengenai minyak wangi jenamanya itu, Amaris berkata, hanya sebanyak 1,000 botol yang akan dijual untuk ‘batch’ pertama keluarannya bagi memberikan nilai eksklusiviti terhadap pemakainya.

“Minyak wangi ini dijual pada harga RM55 sebotol dan packagingnya cukup menarik seakan-akan jongkong emas memberikan nilai tambah kepada produk ini.

“Untuk keluaran pertama, kami hanya hasilkan sebanyak 1,000 botol sahaja dan InsyaAllah akan keluar dengan pelbagai jenis wangian lagi di masa akan datang,” katanya lagi yang turut aktif memasarkan jenama tart telur keluarannya, My Tart yang diusahakan bersama isterinya, Nur Syazwani Alias. – KopiPlanet.com