• FOLLOW US

Roslan Shah Enggan Ulas Pergaduhan Dengan Ifa Raziah

Selebriti kelahiran Singapura, Roslan Shah mengambil pendekatan untuk enggan mengulas lebih lanjut mengenai isu pergaduhannya dengan rakan artis, Ifa Raziah seperti yang heboh diperkatakan baru-baru ini.

Menurut Roslan, dia mengambil keputusan akan ‘membongkarkan’ segala-segalanya menerusi satu kenyataan media yang akan dikeluarkan dalam masa terdekat ini.

“Saya tak nak ulas apa-apa lagi buat masa ini. Sehingga kini memang ramai media yang telah hubungi saya untuk dapatkan kenyataan saya berhubung isu ini.

“Bagaimanapun, saya tidak mahu ulang-ulang banyak kali cakap benda yang sama dan disebabkan itu saya akan keluarkan satu kenyataan media,” katanya ketika dihubungi KopiPlanet.com sebentar tadi.

Ketika ini, Roslan sedang berada di negara kelahirannya di Singapura.

Hubungan Roslan dan Ifa dikatakan berantakan disebabkan Presiden Bintang Dangdut Malaysia (Bintang) itu mendakwa Roslan sering kali melaga-lagakan rakan artis termasuk selalu memaki hamun rakan-rakannya.

Pada Jumaat lalu, Ifa dikatakan telah bertemu dengan beberapa rakan media dan membuat kenyataan tentang Roslan yang turut disiarkan menerusi FB Live sehingga selebriti berkenaan turut membuat FB Live pada hari yang sama.

Kemudian, kedua-dua artis berkenaan terus membuat pendedahan mengenai kisah diri menerusi laman sosial masing-masing sehingga menerima pelbagai maklum balas daripada netizen.

Sebenarnya, ini bukanlah kali pertama dua selebriti yang bersahabat baik ini dikatakan bergaduh, namun hubungan mereka dilaporkan sudah kembali jernih selepas itu. – KopiPlanet.com

Kredit foto: Instagram Roslan Shah

Jessica Alba Timang Anak Lelaki, Hayes Warren

Pelakon gred A Hollywood, Jessica Alba selamat menimang cahaya mata ketiga pada 31 Disember lalu.

Hadiah tahun baharu buat Jessica dan suaminya, Cash Warren itu diberi nama Hayes Warren oleh kedua ibu bapanya.

Aktres berusia 36 tahun itu berkongsikan berita gembira tersebut menerusi laman Instagramnya semalam.

Pasangan itu turut mempunyai dua anak perempuan, Honor, 9, dan Haven, 6.

Jessica sebelum ini mengumumkan berita kehamilan ketiganya itu pada Oktober lalu dengan berkongsikan foto mendedahkan jantina anaknya itu kepada umum. – KopiPlanet.com

2018 Tahun Liza Hanim Lunas Impian Tertangguh

Pemenang tempat kedua Gegar Vaganza 4 (GV4), Liza Hanim berharap tahun baharu 2018 menjadi tahun untuknya melunaskan semua impiannya yang tertangguh sejak dahulu lagi.

Menurut Liza, dia berharap perancangan untuk mengadakan showcase bakal menjadi kenyataan seperti mana yang akan direncanakan pihak pengurusannya, LOL Entertainment.

“Impian saya sejak dari dulu adalah untuk menjayakan showcase atau konsert dan nampaknya ia bakal dilaksanakan pada tahun hadapan seperti mana yang telah dirancangkan pihak pengurusan.

“Saya harap sangat ia menjadi kenyataan memandangkan itu merupakan impian saya sejak sebelum berkahwin lagi,” katanya ketika ditemui pada program santai bersama peminatnya yang diadakan di Warisan Corner, Klang baru-baru ini.

Majlis ramah mesra yang dihadiri lebih 50 peminat setia penyanyi itu adalah bagi menghargai sokongan mereka sepanjang Liza melibatkan diri dalam GV4.

Selain mengadakan showcase, sebagai hadiah buat peminatnya, Liza juga bakal muncul dengan single terbaharu berjudul Mimpi.

“Single terbaharu saya, Mimpi merupakan ciptaan Hafiz Hamidun dan lirik oleh Ahmad Fedtri Yahya dan ia akan dilancarkan pada Februari nanti,” katanya yang turut berhasrat untuk menunaikan umrah bersama suami tercinta, Mohd Shahrin Mohd Samsudin dan ibu mertuanya pada tahun hadapan.

Ketika ditanya adakah dia akan kembali aktif dalam bidang lakonan, Liza berkata dia tidak mempunyai masalah dengan perkara itu namun perlu mengikut kepada kesesuaian waktu dan lokasi.

“Saya utamakan keluarga daripada kerjaya, pihak pengurusan pun sedia maklum mengenai perkara itu. Sekiranya ada tawaran lakonan, saya perlu tengok kesesuaian, sebabnya saya tak boleh bekerja di luar Lembah Klang memandangkan tanggungjawab sebagai seorang ibu. Saya agak keberatan nak tinggalkan anak-anak,” ujarnya lagi.

Hasil perkahwinan dengan bekas ahli kumpulan Indigo itu, Liza mempunyai empat orang cahaya mata yang sedang membesar iaitu Marsya Qistina, 14, Marissa Qalreen, 8, Mohamed Salahuddin, 6, dan Mohamed Ibrahim, 2 tahun. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Liza Hanim

David Foster, Katharine McPhee Mesra Di Paris

Komposer terkenal David Foster tidak segan silu beraksi mesra bersama teman wanitanya, penyanyi Katharine McPhee ketika pasangan itu bercuti di Paris, baru-baru ini.

Katharine berulang kali mencium dan memeluk teman lelakinya di lokasi percutian yang digelar kota cinta itu.

Pasangan tersebut mula bercinta sejak sebulan lalu dan kedua-dua anak David memberi restu di atas perhubungan bapa mereka dengan penyanyi berusia 33 tahun itu.

David dan Katharine mempunyai jarak usia sebanyak 35 tahun.

David, 68, mempunyai dua anak perempuan iaitu Sara, 36, dan Erin, 35, hasil perkahwinan terdahulu. – KopiPlanet.com

Netizen Kecam Maya Karin Makan Daging Babi?

Lama rasanya tak dengar khabar pelakon cantik Maya Karin. Peminat yang merindui pelakon kacukan Melayu-Jerman ini pastinya sering kali menerjah laman sosial Instagram Maya untuk mendapatkan maklumat mengenai aktiviti terkininya.

Baru-baru ini kecoh juga Instagram Maya apabila dia dituduh makan daging babi pada perayaan Krismas lalu.

Tak tahu la mana dapat idea netizen ni kata daging yang dipanggang Maya itu daging babi.

Enggan memanjangkan hal, Maya menjelaskan kepada pengikutnya itu merupakan daging angsa yang dimasak khas olehnya untuk ahli keluarga yang menziarahnya ketika sedang bercuti di Vietnam.

Tak faham betullah netizen ni, memang suka betul buat kesimpulan sendiri tanpa bertanya terlebih dahulu. Memang banyak masa terluang kot mereka-mereka ini sampai rajin betul berbalah di media sosial.

Kesian Maya, tak pasal-pasal Instgramnya jadi tempat perbalahan di antara netizen yang ‘terlebih bijak’ dalam membuat penilaian sendiri. Hai, macam-macam hal.

Cik Kopi: Suka tengok gambar-gambar menarik cuti akhir tahun selebriti-selebriti kita di luar negara, meriah! – KopiPlanet.com

Juliana Evans Dipilih Sebagai Pengacara Mahligai Cinta 2018

Jika Nona tampil dengan hos baharu Mira Filzah, program Mahligai Cinta turut menampilkan wajah baharu bagi rancangan tersebut.

Pelakon cantik Che Puan Juliana Evans telah dipilih sebagai hos bagi menjayakan Mahligai Cinta untuk siaran tahun hadapan.

Program yang sudah memasuki musim ke-13 itu sebelum ini pernah dihoskan oleh Datuk Jovian Mandagie, Izreen Azminda, Fatin Nuraisya dan Mira Filzah.

Untuk musim terbaharu, Mahligai Cinta bukan sahaja mengabadikan kenangan bahagia pasangan mempelai, program ini juga mahu memberi inspirasi kepada pasangan yang bakal berkahwin dalam membuat persediaan hari bahagia bergelar raja sehari.

Antara majlis perkahwinan dan kisah cinta yang bakal dipaparkan bagi tahun ini ialah perkahwinan pelakon Mawar Rashid, Aisya Hasnaa, Instafamous Syafiqah Aina dan anak lelaki kepada Datuk Seri Bung Mokhtar Radin, Mohd Kurniawan Naim.

Selain itu, ia turut berkongsi kisah cinta artis popular tanah air seperti Datuk Jovian Mandagie, Nana Mahazan dan Fahrin Ahmad.

Mahligai Cinta 2018 akan menemui penonton pada setiap Khamis bermula 4 Januari ini jam 11.30 pagi di TV3. – KopiPlanet.com

Kredit Foto: Instagram Juliana Evans

Lepas 7 Tahun, Kumpulan Miss A Umum Berpisah

Selepas hampir tujuh tahun memeriahkan industri muzik K-pop, kumpulan popular Miss A akhirnya mengumumkan mereka bakal berpecah.

Pembubaran kumpulan itu turut disahkan syarikat pengurusan mereka iaitu JYP Entertainment.

Kumpulan itu membuat keputusan untuk berpisah selepas dua ahlinya sebelum ini iaitu Jia dan Min meninggalkan Miss A bagi meneruskan kerjaya solo masing-masing.

Berita itu ternyata mengejutkan peminat mereka memandangkan Suzy dan Fei baharu sahaja memperbaharui kontrak bersama syarikat pengurusan itu empat bulan lalu.

Kali terakhir Miss A tampil dengan lagu baharu ialah pada 2015 menerusi single berjudul Colors. – KopiPlanet.com

10 Selebriti Tempatan Paling Berpengaruh Di Instagram

Hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi bagi tahun 2017 melabuhkan tirainya sebelum kita mengucapkan Hello New Year 2018.

Dalam zaman serba canggih ini, laman sosial menjadi antara ‘senjata’ utama terutama sekali buat para selebriti bagi meluaskan pengaruh dan empayar mereka.

Penggunaan laman sosial seperti Instagram juga dilihat mampu merapatkan hubungan di antara seseorang artis dengan peminat mereka.

Jom kita intai senarai 10 selebriti paling banyak pengikut di Instagram sepanjang tahun ini!

1. Neelofa (5.3 juta)

Pelakon dan usahawan berasal dari Kelantan ini berjaya menjadi selebriti paling berpengaruh di Instagram apabila setakat ini sudah berjaya mengumpul sebanyak 5.3 juta pengikut di laman perkongsian gambar itu sekali gus Neelofa bergelar individu paling banyak followers di Malaysia.

2. Nora Danish (5.1 juta)

Kini sedang hamil enam bulan, Nora Danish masih lagi mengukuhkan kedudukannya antara selebriti paling popular di Malaysia dengan 5.1 juta pengikut di Instagram.

3. Zizan Razak (4.5 juta)

Pelawak dan pengacara popular ini menjadi selebriti lelaki paling berpengaruh di Malaysia dengan jumlah pengikut sebanyak 4.5 juta. Menerusi Instagramnya, Zizan gemar berkongsi perkembangan terkini kerjayanya dan terbaharu dia kini sedang sibuk dengan penggambaran filem Polis Evo 2.

4. Datuk Seri Siti Nurhaliza (4.4 juta)

Penyanyi kesayangan ramai yang kini sedang menunggu masa untuk melahirkan cahaya mata sulungnya pada Mac ini mempunyai pengikut sebanyak 4.4 juta. Ternyata pengaruh Datuk Seri Siti Nurhaliza ini masih berbisa dan kebanyakan pengikutnya terhibur dengan perkongsian foto-foto menarik di laman Instagramnya itu.

5. Scha Alyahya (4 juta)

Mommy hot ini sering kali menjadi perhatian di kalangan peminat fesyen yang menggemari fashion sense-nya yang tersendiri. Setakat ini Scha telah mengumpul sebanyak 4 juta pengikut di laman diari bergambarnya itu.

6. Awal Ashaari (3.5 juta)

Jika Scha dengan 4 juta pengikut, Awal juga tidak lari jauh daripada isterinya apabila mengumpul 3.5 juta followers. Instagram Awal penuh berwarna-warni dengan perkongsian gambar OOTD (outfit of the day), aksi dan keletah lucu anaknya, Lara Alana serta aktiviti kerjanya.

7. Rozita Che Wan (3.4 juta)

Pelakon serba cantik ini berjaya menjadi selebriti ketujuh paling ramai pengikut iaitu sebanyak 3.4 juta. Che Ta sering berkongsi gambar percutian di luar negara bersama ahli keluarganya yang sentiasa menjadi perhatian para peminatnya lebih-lebih lagi yang meminati wajah comel anak perempuannya, Aaisyah Dhia Rana.

8. Nur Fazura (3.4 juta)

Pelakon yang baharu sahaja bergelar isteri kepada aktor Fattah Amin ini mempunyai sebanyak 3.4 juta pengikut di laman Instagramnya. Fazura ketika ini berbulan madu di kota London bersama suaminya.

9. Nelydia Senrose (3.3 juta)

Nelydia Senrose setakat ini berjaya mengumpul 3.3 juta pengikut di Instagramnya. Selalu memuat naik foto pelbagai babak lakonannya, pengikut setia pelakon ini sering kali terkesima dengan kecantikan semula jadi yang dimiliki pelakon berusia 23 tahun itu.

10. Yana Samsudin (3.2 juta)

Walaupun agak jarang menghiasi kaca televisyen pada tahun ini, namun nama Yana Samsudin terus kekal popular apabila berjaya mengumpul 3.2 juta pengikut. Selain sibuk menguruskan anak sulungnya Aisy Mateen, Yana turut aktif meniaga jenama tudungnya sendiri, Ayana Hijab. – KopiPlanet.com

Giliran G-Dragon, Taeyang Masuk Khidmat Tentera

Kumpulan K-Pop popular Big Bang nampaknya terpaksa ‘melepaskan’ dua ahlinya, G-Dragon dan Taeyang buat sementara waktu bagi memberi laluan kepada mereka melunaskan tanggungjawab menyertai latihan ketenteraan wajib selama dua tahun di Korea Selatan bermula tahun hadapan.

Perkara itu diumumkan kumpulan itu baru-baru ini yang menyebut G-Dragon dan Taeyang sudah tidak boleh menangguhkan lagi perkara wajib itu.

Sementara itu, Daesung dan Seungri juga dikatakan bakal mengikut jejak langkah dua rakan mereka itu pada tahun hadapan tapi tak dapat dipastikan kesahihannya lagi.

Taeyang dijadualkan berkahwin dengan aktres Min Hyo-rin pada Februari ini berkata dia ingin menguruskan persiapan perkahwinannya sebelum menyertai latihan tersebut.

Jadi besar kemungkinan Taeyang dan G-Dragon akan memulakan latihan ketenteraan mereka pada Mac ini.

Seorang lagi ahli mereka iaitu Top menyertai latihan pada Mei lalu namun terpaksa dibuang gara-gara dia terlibat dengan skandal pengambilan dadah ketika berada dalam kem tentera. – KopiPlanet.com

“Boleh Tengok Macam Mana Saya Pujuk Suami” – Siti Nurhaliza

Pelbagai ‘drama’ menarik yang mewarnai percutian Datuk Seri Siti Nurhaliza sekeluarga bakal ditayangkan secara eksklusif menerusi program travelogue CTDK-ation.

CTDK-ation yang memaparkan gelagat serta ragam 24 ahli keluarga penyanyi popular itu akan ditayangkan selama 10 minggu bermula 29 Disember ini di saluran Astro Ria (104) dan Ria HD (132).

Malah Siti turut mendedahkan ada beberapa sedutan khas bakal ditayangkan seperti babak di mana beliau memujuk suaminya, Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa yang pada ketika itu sedang marah.

“Macam-macam ‘drama’ sepanjang 20 hari kami bercuti, maklumlah rombongan kami ramai di tempat baru, pelbagai ragamlah yang keluar.

“Kalau nak tengok macam mana Datuk K marah dan macam mana saya pujuk dia, jangan lupa tengok program ini. Bukan senang nak mengumpulkan ahli keluarga bercuti ramai-ramai begini,” katanya ketika ditemui pada majlis sidang media CTDK-ation di Great Eastern Mall, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Rombongan yang disertai keluarga besar Siti itu telah menjalani penggambaran Oktober tahun lalu.

Turut menyertainya ialah ibu Siti, Siti Salmah Bachik, ibu mertuanya, Siti Zainab Hanafi serta anak-anak tiri penyanyi itu, Adib, Ashraf dan Aazief.

Portugal, Sepanyol dan Dubai menjadi pilihan rombongan tersebut kerana ingin menyulusuri sejarah Islam di sana pada suatu ketika dahulu. CTDK-ation mendapat kerjasama Ziarah Harmoni Travel and Tours dan Dubai Tourism.

Menceritakan lagi pengalaman menarik sepanjang bercuti, Siti berkata, bilik ibu dan ibu mertuanya sering menjadi perhatian ahli rombongan memandangkan mereka sempat membawa stok makanan kering dan sambal dari Malaysia bagi menghilangkan kerinduan terhadap masakan Melayu.

“Bilik ibu dan ibu mertua sentiasa jadi tumpuan kami anak-beranak memandangkan mereka bawa stok makanan sambal, bilik merekalah yang paling meriah sekali,” seloroh Siti yang kini sedang hamil enam bulan.

Sementara itu, Pengurus Saluran Astro Ria, Emarina Mohd Kamal berkata, pihaknya memang mencari masa yang sesuai untuk menayangkan CTDK-ation biarpun sudah lebih setahun rakaman program itu berlangsung.

Menurutnya, bulan ini dipilih memandangkan bersesuaian dengan cuti hujung tahun yang mana ramai orang mengambil kesempatan menghabiskan cuti bersama-sama keluarga.

“Program ini tidak pernah dikeluarkan lagi di mana-mana platform dan memang kami simpan sehingga hujung tahun ini kerana ia mempunyai nilai eksklusifnya yang tersendiri.

“Ini kerana kalau kita tengok ahli keluarga Siti kebanyakan dikenali ramai dan sekarang memang masa yang sesuai untuk ditayangkan kerana akhir tahun adalah masa orang pergi bercuti,” katanya. – KopiPlanet.com